❇️ فرصت سرمایه گذاری شماره ۴۸. طرح برش و بسته بندی کاغذ

❇️ فرصت سرمایه گذاری شماره ۴۸
طرح برش و بسته بندی کاغذ

راه‌اندازی واحدهای برش و بسته‌بندی کاغذ چندسالی است که جانی دوباره گرفته. این اتفاق پس از منویات مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت دولت از تولیدکنندگان کاغذ رخ داد. برای اخذ مجوز راه‌اندازی یک واحد برش و بسته‌بندی ابتدا باید به اداره صنایع سبک در وزارت صنعت و معدن مراجعه کرد و تنها فرد باید سرمایه 50‌درصدی برای خرید ماشین‌آلات تولید داشته باشد تا بتواند علاوه بر کسب مجوز راه‌اندازی از تسهیلات یک میلیون دلاری بهرمند شود، این در حالی است که خیلی از صاحبان کارگاه‌های برش و بسته‌بندی از تولید زیرزمینی بسته‌های کاغذA4 گلایه دارند و معتقدند برش‌های زیرزمینی که با گیوتین و بی‌کیفیت انجام می‌شوند، با نام برندهای خارجی که قبلا در ایران معروف بوده‌اند و پس از تحریم‌ها وارد نمی‌شوند بازارگرمی می‌کنند. از این رو کسب‌و‌کار تولیدی‌های استاندارد را خراب کرده‌اند. پس از اینکه شدت تحریم اقتصادی ایران دامن وارد‌کنندگان کاغذ را گرفت و اروپایی‌ها فروش محصولات خود را به ایرانی‌ها قدغن کردند، تجار به بازارهای شرق آسیا روی آوردند. در این کش و قوس بود که مقام معظم رهبری دولت را به حمایت از تولیدکنندگان کاغذ سفارش کردند.
هزینه راه‌اندازی واحد برش و بسته‌بندی کاغذ
اگر قصد شما از ورود به صنف برش‌ و بسته‌بندی کاغذ، راه‌اندازی یک کارگاه قانونی و استاندارد است به گفته مدیر تولیدکننده کاغذ خلیج، شما به سوله‌ای هزار متری نیاز دارید تا علاوه بر فضا برای بازکردن رول‌های کاغذ و مسیری برای حرکت ماشین‌های «لیفت تراک» که کارشان حمل و جابه‌جایی رول‌های کاغذ است، محوطه برای بسته‌بندی کاغذ نیز باقی بماند. حمید سرمهینی با محاسبه هزینه راه‌اندازی می‌افزاید: «برای برش و بسته‌بندی صنعتی کاغذ به بودجه یک میلیارد و 300میلیون تومانی نیاز است تا به وسیله آن ماشین‌آلات بسته‌بندی که بین 700میلیون تا یک میلیارد تومان قیمت دارد، تهیه شود. برای استفاده از رول‌های کاغذ به یک دستگاه برش نیاز داریم که بین 50 تا 120میلیون تومان است. واحدهای صنعتی به ماشین‌های «لیفت‌تراک» نیاز دارند که قیمت ماشین سه تنی آن 80میلیون تومان است.
کارخانه‌های ایران به دلیل نداشتن تکنولوژی تولید پالپ (مواد اولیه سفیدکننده کاغذ) رول‌های کاغذ تولید نمی‌کنند، بلکه با دستگاه‌های پیشرفته، رول‌های وارداتی را بسته‌بندی می‌کنند. اگرچه شرکت صنایع چوب مازندران، کاغذ روزنامه و برگه‌های به اصطلاح کاهی تولید می‌کند، اما کاغذ A4 با کیفیت به‌صورت 100درصد در ایران تولید نمی‌شود، بلکه تنها برش و بسته‌بندی می‌شود.

به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید :
T.me/eghtesadegolestan