⭕️ رنج مضاعف کشاورزان از تکرار تخلف قانونی دولت

⭕️ رنج مضاعف کشاورزان از تکرار تخلف قانونی دولت

🔻یکی از تفاوت‌های صنعت کشاورزی با سایر صنایع این است که در صنعت کشاورزی، کشاورز با طبیعت و اکوسیستم موجودات زنده سروکار دارد؛ بدین معنی که نمی‌تواند زمین را یک سال کشت کند و سال دیگر آن را رها سازد و دوباره سال دیگر آن را کشت کند؛ تداوم کشت علمی و اصولی باعث ارتقاء خاک و افزایش بهره‌برداری از زمین در طول زمان می‌شود.

🔻 ولی در سایر صنایع برای مثال صنعت فولاد اگر ۶ ماه خط تولید خاموش باشد، راه‌اندازی آن با اندکی سرویس ظرف مدت یک هفته با همان بهره‌برداری سابق امکان‌پذیر است؛ ولی برای مثال اگر زمین کشاورزی تولید گندم در یک دوره یک‌ساله معطل باشد؛ کشت مجدد آن حتماً بهره‌وری کمتری خواهد داشت.

🔻بنابراین صنعت کشاورزی برخلاف سایر صنایع در وزارت خود نیازمند تولید مستمر و اصولی است. مهم‌ترین عامل اقتصادی برای تولید مستمر در صنعت کشاورزی وجود بازار خرید تضمینی است. برای مثال در خصوص گندم در یک دهه گذشته هر زمان قانون خرید تضمینی به‌درستی اجراشده است، تولید گندم افزایش پیداکرده است.

🔻ولی هر وقت تولید افزایش پیدا می‌کند مانند سال ۹۶، برخی شروع به استدلال می‌کنند که قیمت خرید تضمینی داخلی گران‌تر از دنیا است. البته محاسبه دقیق ارائه نمی‌دهند که قیمت اعلامی جهانی برای چه کیفیتی در چه زمانی و با چه فاصله و محلی و با چه شرایط تحویلی است!

🔻حال فرض کنیم استدلال این افراد صحیح باشد؛ با نوسانات قیمت دلار چه باید کرد؛ قیمت جهانی گندم با دلار ۱۰۰۰ تومان یک قیمت است؛ با دلار ۴۲۰۰ تومان یک قیمت با دلار ۸۰۰۰ تومان یک قیمت و با دلار ۱۲۰۰۰ تومان یک قیمت دیگر؛ برفرض که قیمت دلار را هم ثابت نگه‌داریم؛ صرف تأمین دلار هم مسئله سختی است ؛ بدیهی است تأمین مالی ریالی راحت‌تر از تأمین مالی ارزی است.

🔻بنابراین ضروری است در خرید تضمینی گندم عاقلانه عمل شود و هرساله متناسب با تورم تولیدکننده قیمت خرید تضمینی گندم افزایش پیدا کند تا تولید گندم و با وقفه روبه‌رو نشود و برای کشور مشکلی پیش نیاید.

🔻در سال ۹۶ قیمت خرید تضمینی گندم افزایش پیدا نکرد؛ در سال ۹۷ نیز علی‌رغم تصریح تبصره ۲ قانون «تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی» قیمت مصوب را قبل از آغاز سال زراعی (‌آخر شهریورماه) از طریق رسانه‌های عمومی اعلان نکرده است!

به کانال ایده های سرمایه گذاری و تجارت بپیوندید:
T.me/GECONOMY