‍ ⭕️طرح پرورش و بسته بندی صدف خوراکی (قسمت دوم)

‍ ⭕️طرح پرورش و بسته بندی صدف خوراکی(قسمت دوم)

صنعت پرورش و تکثیر صدف‌های خوراکی جزو صنایعی است که با حداقل هزینه اولیه سود بالایی در بر دارد. این صنعت نه تنها بسیار کم هزینه است بلکه بسیار تکنیک‌های راحتی نیز دارد و احتیاج به نیروی کار آن بسیار کمتر از سایر فعالیت‌های آبزی پروری است. صدف‌های خوراکی به طور کلی چندین گونه مختلف را شامل می‌شوند که در ادامه معروف‌ترین آنها همراه با آناتومی و فیلم‌هایی از مراحل تکثیر و پرورششان برای شما آماده شده‌اند.

صدف دوکفه‌ای (Clam)
صَدَف دوکَفه‌ای جانداری نرم‌تن و آبزی است. صدف دوکفه‌ای به دو کفه راست و چپ تقسیم می‌شود و این دوکفه به وسیله یک رباط به یکدیگر متصل شده‌اند. در بخش پشتی صدف، لولا قرار گرفته که برای بازکردن و بستن کفه‌ها توسط ماهیچه‌ها به کار می‌رود. همین قسمت صدف را پس از پختن به عنوان غذای دریایی استفاده می‌کنند. صدف‌های دوکفه‌ای، بخش مهمی از تولیدات شیلاتی را به خود اختصاص می‌دهند. بر پایهٔ آمار ارائه شده توسط فائو، در سال ۲۰۰۲، بیش از ۱۱ میلیون تن صدف دوکفه‌ای از طریق فعالیت‌های آبزی‌پروری حاصل شده است؛ بطوریکه با رشد ۶/۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۰۰، بعد از ماهیان آب شیرین، جزو دومین گروه آبزی پرورشی، قرار گرفته‌اند.
برای بسیاری از گونه‌های دوکفه‌ایِ مناطق معتدل، تکامل غدد جنسی زمانی‌که دمای آب به بیش از ۱۰-۱۴ درجه سانتی‌گراد برسد، آغاز می‌گردد. در این دما، سلول‌های جنسی در ماه‌های فروردین _ اردیبهشت نمو نموده و در ماههای مرداد- شهریور به رسیدگی کامل می‌رسند. صدف‌ها تحت تأثیر محرک‌هایی مانند افزایش دما و شوک حرارتی یا دستکاری، تحریک به تخم‌ریزی می‌شوند.

صدف Mussel
Mussel در واقع گونه‌هایی از صدف دو کفه‌ای هستند. این صدف‌ها زیر گونه‌های زیادی را شامل می‌شوند. بعضی از این صدف‌ها در آب‌های شور و برخی در آب‌های شیرین زندگی می‌کنند. بیشتر مواقع Mussel ها به صورت چسبیده به سنگ‌های کنار ساحل در طبیعت یافت می‌شوند. این در حالی است که برخی گونه‌ها آب‌های عمیق‌تر را برای زندگی ترجیح می‌دهند. صدف‌های موسل در تمام آب‌های سرد و نیمه سرد جهان پراکنده‌اند.
البته گونه‌هایی نیز در آب‌های گرم و استوایی نیز وجود دارند که این گونه‌ها از نظر تشکیل کلنی و رشد توانایی رقابت با گونه‌های آب‌های سرد را ندارند. موسل ها توسط اندام خاصی به نام byssus خود را به سطوح مختلف می‌چسبانند. این گونه از دو کفه‌ها نیز فیلتر فیدر بوده و از پلانگتون ها و سایز میکروارگانیسم‌ها تغذیه می‌کنند. در این گونه نر و ماده از هم جدا بوده و عمل لقاح خارج از بدن صورت می‌گیرد.
لاروها در ابتدا تا زمانی که بتوانند محل مناسب برای چسبیدن خود را پیدا کنند توانایی دارند تا به آرامی حرکت کنند. از معروف‌ترین گونه‌های خوراکی موسل که در جهان پرورش داده می‌شود می‌توان به Blue Mussel با نام علمی Mytilus edulis و New Zealand green-lipped mussel با نام علمی Perna canaliculus اشاره کزد. صدف‌های موسل از نظر تغذیه‌ای منبع مهمی از سلینیوم و ویتامین B12 و روی محسوب می‌شوند.

صَدَف چروک Oyster
صَدَف چروک نامی است که برای گروهی از جانوران نرم‌تن دوکفه‌ای استفاده می‌شود. بیشتر صدف‌های خوراکی در دریاها و آب‌های شور زندگی می‌کنند. این جانوران دو صدف سفت آهکی دارند که تن نرمشان را دربر گرفته‌است. آب‌شش‌های آن‌ها پلانکتون‌ها را از آب غربال می‌کند و ماهیچه‌های نزدیک‌کننده نیرومندی در تن آن‌ها برای بسته نگه داشتن کفه‌ها به‌کار می‌رود که همین قسمت ماهیچه‌ای را بعد از پختن مورد مصرف قرار می‌دهند.

‍ به کانال ایده های سرمایه گذاری و تجارت بپیوندید:
T.me/GECONOMY