‍ فرصت سرمایه گذاری بیست و چهارم؛. طرح فرآوری و بسته بندی زعفران.. طرح فرآوری و بسته بندی زعفران

‍ فرصت سرمایه گذاری بیست و چهارم ؛
طرح فرآوری و بسته بندی زعفران

طرح فرآوری و بسته بندی زعفران
زعفران به‌عنوان گرانبهاترین گیاه زراعی در دنیا شناخته می‌شود؛ گیاهی که نماد رنگ و شادابی و در عین حال زیبنده و لوکس است. زراعت زعفران از ویژگی‌های متمایزی برخوردار است و ایران به‌عنوان یکی از کشورهای مستعد کشت و برداشت زعفران در دنیا شناخته می‌شود. در گزارش امروز بنا داریم درخصوص فرصت‌های سرمایه‌گذاری در زراعت این گیاه ارزشمند اطلاعاتی ارائه دهیم. همچنین در گزارش بعدی به مبحث فرآوری و محصولات جانبی به علاوه بسته‌بندی و برندینگ محصول خواهیم پرداخت.
فرآوری زعفران
اگرچه کشت و تولید این محصول به‌عنوان یکی از سرمایه‌گذاری‌های مطمئن در بازار معرفی شده است اما حقیقت این است که سود اصلی در فرآوری محصول و تولید محصولات دیگر بر پایه زعفران است. به علاوه بحث برندینگ و بسته‌بندی این محصول از دیگر فرصت‌های سرمایه‌گذاری به‌شمار می‌آید. در واقع در صورت ایجاد و تحول در زمینه زراعت این محصول و استفاده از روش‌های نوین در امور خشك كردن و نیز توسعه صنایع فرآوری و بسته‌بندی و بازاریابی زعفران، مسلما ارزش افزوده آن چندین برابر می‌شود و درآمد چشمگیری نصیب كشاورزان و اقتصاد كشور خواهد شد.
ایران در زمینه برندسازی و جایگاه‌یابی زعفران در دنیا تقریبا هیچ کاری نکرده و در این خصوص پتانسیل‌های زیادی در کشور برای سرمایه‌گذاری‌های کلان و البته موفق وجود دارد.
بحث خام فروشی زعفران یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود درصنعت تولید و صادرات زعفران کشور بوده و هست که به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی کافی در مناطق زعفران‌خیز مخصوصا در دو دهه اخیر رواج بسیاری پیدا کرده است و هر ساله زیان‌هایی را به کشاورزان و بازار صادراتی این محصول وارد می‌کند. این در حالی است که صنایع تبدیلی و بسته‌بندی زعفران علاوه بر اشتغال‌زایی در مناطق دوردست، می‌تواند موجب افزایش ارزش افزوده و سودآوری هرچه بیشتر برای این طلای کمیاب شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که درجه‌بندی و محلی كه زعفران درآن تولید می‌شود به‌عنوان شاخص‌های اصلی برای قیمت‌گذاری زعفران به حساب می‌آیند. این طلای سرخ در بازارهای جهانی، امروزه هر کیلو حدود 5 تا 7‌میلیون تومان خریدوفروش می‌شود که با سورتینگ و بسته‌بندی این محصول تا 30‌درصد سود حاصله افزایش می‌یابد و این همان سودی است که ایرانی‌ها از خود دریغ کرده اند
در استان گلستان هم از زمانی که کشت این محصول در روستای وامنان آزادشهر رونق گرفته است جای خالی صنعت فرآوری و بسته بندی این محصول به شدت احساس می شود که با ایجاد این مراکز میتوان در جهت توسعه اقتصادی استان و اشتغال پایدار گام برداشت.

به کانال اقتصاد گلستان بپیوندید
T.me/eghtesadegolestan