❇️ راهنمای نحوه نگارش طرح توجیهی (بخش دوم).. در واقع در این بخش اهلیت متقاضی دریافت

❇️ راهنمای نحوه نگارش طرح توجیهی (بخش دوم )

نحوه نگار‌ش طرح توجیهی باید به گونه ای انجام گیرد که روند ایجاد و یا توسعه کسب و کار یک ایده سرمایه‌گذاری را از منظر مطالعات بازار، مطالعات فنی و مطالعات مالی و اقتصادی مورد سنجش قرارد داده و دورنمای اجرای پروژه را به خوبی مشخص نماید، در این صورت علاوه بر کاهش ریسک برای سرمایه‌گذار و یا مجری طرح، توجیه پذیر بودن و یا نبودن طرح نیز برای سازمان های وام دهنده مشخص می شود.

اولین و مهمترین بخش طرح توجیهی نگارش شده که توسط هیئت ارزیابی مطالعه خواهد شد “بخش معرفی متقاضی طرح توجیهی” است. در واقع در این بخش اهلیت متقاضی دریافت
تسهیلات مورد بررسی قرار می گیرد. خلاصه سوابق مدیریتی، اطلاعات سهامداری شرکت، تصویر کلیه مجوزهای قانونی یا موافقت اصولی های اخذ شده از ارگان های مربوطه، تشریح کامل توانمندی های متقاضی یا مجری طرح از جمله فاکتورهای مهمی است که توسط کارشناسان بانک ها مورد بررسی قرار می گیرد. اهلیت متقاضی در فرآیند تامین مالی پروژه از طریق بانک ها و به خصوص صندوق توسعه ملی و همینطور در جذب سرمایه‌گذار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. لذا باید با دقت فراوانی این بخش تهیه و نگارش گردد؛ چراکه قدرت این قسمت از طرح توجیهی می‌تواند ضامن شکست یا موفقیت طرح باشد و یا به‌عبارتی مقبولیت طرح را نزد بانک افزایش یا کاهش دهد. در ادامه ۳ بخش دیگری که در نحوه نگارش طرح توجیهی باید در نظر گرفته شود به اختصار توضیح داده خواهند شد.

:: مطالعات بازار طرح توجیهی

طی انجام مطالعات بازار تعریف دقیقی از مشخصات محصول تولیدی به دست می‌آید و باید در این بخش کدهای آیسیک و تعرفه گمرکی محصول مشخص شود. همینطور معرفی استانداردهای داخلی و بین‌المللی محصول مورد نظر، مشخص نمودن کاربردهای محصول، الگوی مصرف جامعه، ضرروت اجرای پروژه به همراه ملاحظات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی همگی باید در این بخش از طرح توجیهی نگاشته شوند.

خلاء بین عرضه و تقاضای محصول، می تواند به دو حالت معنی پیدا کند: مازاد عرضه و یا کمبود عرضه؛ مشخص شدن این حالت منوط است به انجام مطالعات دقیق و کارشناسی که می تواند هم به صورت میدانی و هم به صورت کتابخانه ای صورت بپذیرد، نتیجه این مطالعات برآورد دقیقی را از وضعیت کشش بازار به متقاضی و یا تیم ارزیابی طرح ارائه می دهد. به عبارتی باید در نگارش مطالعات بازار محصول مدنظر، تمامی تامین کنندگان اصلی محصول در بازار از تولیدکنندگان داخلی گرفته تا میزان واردات به کشور به همراه درک درستی از میزان حجم مصرف محصول و میزان صادرات آن مشخص شود تا در نهایت با تحلیل موازنه وضعیت محصول تولیدی در آینده مشخص گردد. گاهاً ممکن است در فرآیند انجام مطالعات بازار طرح توجیهی به تقاضای منفی از محصول در بازار برسیم، لذا طرح در همین مرحله متوقف خواهد شد؛ چراکه بررسی بخش های بعدی طرح دیگر معنایی نخواهد داشت.
:: مطالعات فنی طرح توجیهی

در بخش مطالعات فنی طرح توجیهی، شناخت ویژگی ها و مشخصات شیمیایی و فیزیکی محصول، معرفی مواد اولیه اصلی و کمکی در طرح معرفی خواهند شد. انجام مطالعات فنی دقت نظر بالایی را می طلبد؛ چراکه نتایج این مطالعات به طور مستقیم در مطالعات مالی اثرگذار است. از موارد دیگری که باید در نگارش مطالعات فنی آورده شود، می توان به نگارش شرح مبسوطی از فرآیند تولید محصول، دانش فنی مورد استفاده، تهیه نمودارهای OPC و FPC، مشخص نمودن تجهیزات و ماشین آلات هر یک از ایستگاه های تولیدی، شناسایی گلوگاه خط تولید، ظرفیت تولید خط، مشخص نمودن سیستم های استقرار کنترل کیفیت محصول اشاره نمود.

یکی دیگر از مبحث‌های بخش فنی، سرفصل مطالعات زیست محیطی و اجتماعی طرح توجیهی، می‌باشد. که بسیار حائز اهمیت می‌باشد و عدم توجه به آن، مشکلات عدیده ای در پی‌خواهد داشت. به خصوص در طرح‌ توجیهی معدنی عدم رعایت پارامترهای زیست محیطی تاثیر مستقیم بر معیشت و خواستگاه بومی منطقه دارد. لذا این بخش از مطالعات فنی، توجه ویژه‌ای می‌طلبد.

به اقتصاد گلستان بپیوندید :
@eghtesadegolestan

https://instagram.com/_u/eghtesadegolestan