کیک‌های اماده در دهه ۱۹۵۰ به بازار آمد؛ مشتریان استقبال چندانی نکردند؛ دلیل آن این بود:

@HRMCHANNEL
وقتی کیک های اماده در دهه 1950 به بازار آمد؛ مشتریان استقبال چندانی نکردند؛ دلیل آن این بود :
این محصول کار را بیش از حد ساده کرده بود!

بعد از مدتی تولیدکنندگان یک تغییر کوچک در آن ایجاد کردند؛ در واقع از به میزان جزئی سادگی کار کم کردند و خریدار می بایست یک تخم مرغ به مخلوط پودر آماده اضافه می کرد؛ با این ترفند فروش کیک ها افزایش یافت!

با این تغییر به مشتری این احساس دست می داد که خودش کیک را پخته است و همین رضایت آنها از محصول را افزایش می داد. در یک آزمایش برای بررسی بیشتر دن اریلی و دو تن دیگر آزمایشی طراحی کردند که در آن از شرکت کنندگان خواسته می شد که یک وسیله خانگی متعلق به ایکیا شرکت سوئدی که اسباب منزل را می فروشد، را خودشان باید آن را مونتاژ کرده و استفاده کنند.
نمونه های استفاده این هم کم نیست، یک شرکت تولید خرس عروسکی به کودکان اجازه می دهد که خودشان عروسکشان را بسازند و همین دلبستگی کودکان به اسباب بازی جدیدشان را افزایش می دهد

مشخص شد که افراد ارزش بیشتری برای چیزهایی که خودشان در ساختن آنها نقش دارند، قائل می شوند. وقتی کسی چیزی می سازید نوعی احساس مثبت قدرت و توانمندی به او دست می دهد که مطلوبیت محصول را بالا می برد؛

نتیجه مدیریتی :
گاهی اوقات در طراحی سیستم ها، نظام ها ، تجهیزات، دستورالعمل ها و ... نیازی نیست تا سیستم مربوطه را بطور کامل طراحی و تدوین کرده و دراختیار کارکنان قرار دهیم. با عدم تکمیل، و واگذاری تکمیل به آن فرد، علاقه وی به آن موضوع را افزایش می دهیم و بدین ترتیب منجر به دلبستگی و تعهد بیشتر فرد خواهیم شد.

#سیستم
#انگیزش

در کانال آموزشی مدیریت منابع انسانی و تولید با ما همراه باشید👇👇👇
@HRMCHANNEL