۶⃣زهره (ناهید) _ Venus

6⃣زهره (ناهید) _ Venus

🌕سیاره زهره یا ناهید از نظر اندازه ششمین سیاره و از نظر نزدیکی به خورشید دومین سیاره منظومه شمسی محسوب می‌شود و بین زمین و عطارد قرار گرفته است. نام لاتین این سیاره، ونوس است که برگرفته از نام خدای رومی عشق و زیبایی است.

🌕این سیاره دارای جو است.
و از نظر مشخصات و مختصات، نزدیک‌ترین سیاره به زمین می‌باشد تا جایی که مدار، چگالی، جاذبه، اندازه و مواد تشکیل دهنده آن‌ با زمین یکی است. از این رو خواهرخوانده زمین لقب گرفته است.

🌕زهره بعد از ماه، درخشان‌ترین جرم آسمانی طبیعی است که به هنگام شب از زمین رؤیت می‌شود.

🌕این سیاره داغ‌ترین سیاره منظومه شمسی است و گاهی دمای درون آن به ۴۷٠ درجه سانتیگراد می‌رسد. جو ضخیم و غلیظ آن موجب می‌شود که دیدن سطح آن از طریق رصد، دشوار باشد.

🌕قطر سیاره زهره در حدود ۱۲٫۱۰۴ کیلومتر است که در مقایسه با زمین که قطرش ۱۲٫۷۵۶ کیلومتر می‌باشد حدود ۶۵٠ کیلومتر کمتر است. جرم ناهید حدوداً ۸۱ درصد جرم زمین و چگالی آن، نزدیک به ۹۵ درصد چگالی زمین است. با این حال زهره در مقایسه با بیشتر سیارات سامانه خورشیدی از جمله زمین، کروی‌تر است.

🌕این سیاره را جزو سیاره‌های زمین‌سان و فشرده طبقه‌بندی کرده‌اند که دارای آتشفشان‌های فعال، «ناهیدلرزه» و کوهواره است. زهره در مداری تقریباً دایره‌وار به فاصله میانگین ۱۰۸ میلیون کیلومتر از خورشید، به دور آن می‌گردد. هنگامی که در نزدیکترین وضعیت نسبت به زمین قرار می‌گیرد، فاصله آن با زمین ۴۲ میلیون کیلومتر می‌شود و در دورترین حالت ۲۵۷ میلیون کیلومتر با آن فاصله دارد.

🌕زمان لازم برای یکبار گردش این سیاره به دور خورشید ۲۲۵ روز زمینی می‌باشد. یعنی یک سال در این سیاره ۲۲۵ روز طول می‌کشد و جالب است بدانید هر یک روز در ناهید معادل ۲۴۳ روز زمینی است، یعنی یک دور گردش زهره به دور خودش ۲۴۳ روز زمان می‌برد.

🌕اما تفاوت بزرگ زهره با زمین، جو آن است که بیشتر آنرا دی‌اکسید کربن تشکیل داده و در ابرهای فوقانی آن قطرات ریز اسید سولفوریک وجود دارد. وجود دی‌اکسید کربن در جو این سیاره دمای آن را به مقدار بسیار چشم‌گیری افزایش داده‌است.

🌕نور آفتاب پس از نفوذ در جو این سیاره و جذب شدن توسط سطح آن، به‌صورت گرما از سطح بازتابیده می‌شود، اما انبوه دی‌اکسید کربنِ جو زهره، این گرمای بازتابیده را به دام انداخته و از رها شدن آن در فضا جلوگیری می‌کند. این جذب اضافی گرما، که به پدیده گلخانه‌ای معروف است، میانگین گرمای زهره را بیش از هر سیاره دیگری (حتی سیاره تیر) در سامانه خورشیدی بالا برده‌است به‌طوری‌که این حرارت برای ذوب کردن فلز سرب کافیست. از اینرو پیدایش زندگی شبه انسان خاکی، در این سیاره، غیرممکن است.

🌕زهره به همراه عطارد تنها سیاره‌های منظومه شمسی هستند که هیچ قمری ندارند.

🔭 @Haft_Aseman0 🔭