به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت‌های بزرگ فناوری اطلاعات از مدتی قبل شروع به معرفی دانش هوش مصنوعی خود و قرار دادن کدها

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ شرکت‌های بزرگ فناوری اطلاعات از مدتی قبل شروع به معرفی دانش هوش مصنوعی خود و قرار دادن کدهای آن در اختیار عموم مردم کردند. جدیدترین این شرکت‌ها، یاهو است که هوش مصنوعی خود را با نام کافه‌آن‌اسپارگ (CaffeOnSpark) به صورت منبع باز در اختیار عموم قرار داد.
در حالی که شرکت‌هایی مانند فیس‌بوک و توییتر از سامانه‌ی متن‌باز هادوپ1 (Hadoop) استفاده می‌کنند. شرکت یاهو از فلیکر2 (Flickr) برای آموزش الگوریتم‌های هوش‌های مصنوعی با تصاویر خود استفاده می‌کند؛ مانند بسیاری دیگر از پروژه‌های هوش مصنوعی منبع باز، کافه‌آن‌اسپارگ نیز بر پایه الگوریتم‌های یادگیری عمیق3 (Deep Learning) فعالیت می‌کند. برای مثال یاهو به جای استفاده از کلمات توصیفی و کلیدی به کار گرفته شده، از این هوش مصنوعی و بررسی محتویات عکس‌ها، برای بهبود نتایج جستجوهای انجام شده، در فلیکر استفاده می‌شود. این هوش مصنوعی با بررسی ویژگی‌های خاص عکس‌ها مانند رنگی خاص یا اشیا موجود در آن کار خود را انجام می‌دهد.
در ماه‌های اخیر گوگل از تنسورفلو (TensorFlow)، مایکروسافت از سی. ان. تی. کی (CNTK) رونمایی کردند. هر کدام از این هوش‌های مصنوعی فناوری خاص خود را دارند؛ اما تفاوت کافه‌آن‌اسپارگ با دیگر هوش‌های مصنوعی نام برده شده در نحوه‌ی عملکرد آن است. یاهو می‌خواهد پردازش‌های یادگیری عمیق بدون، خروج داده از سامانه‌ی مبدأ صورت بگیرد. به‌عنوان مثال در این روش به جای فرستادن تصویر یک گربه به مراکز داده برای آموزش هوش مصنوعی، تنها با نمایش تعداد تصویر موجود در سامانه‌ی مبدأ، می‌توان مفهوم گربه را به آن آموزش داد.
در سرورهای وب‌گاه فلیکر، میلیاردها عکس وجود دارد. شرکت یاهو نمی‌خواست برای آموزش هوش مصنوعی خود مجبور باشد تمام این تصویرها برای پردازش به مرکز داده‌ی دیگری منتقل کند؛ بنابراین آن‌ها روشی را برای پردازش تصویر در مراکز داده‌ی خود ابداع کردند.
کافه‌آن‌اسپارگ از ترکیب دو فناوری یادگیری عمیق کافه و سامانه‌ی داده‌کاوی اسپارک به وجود آمده و بنا بر ادعای یاهو بسیار قوی‌تر از هادوپ و تنسورفلو عمل می‌کند.