💠💠 معرفی شخصیت‌ها و فحول علوم سیاسی و روابط بین‌الملل به همراه آثار و اندیشه هایشان:

💠💠 معرفی شخصیت ها و فحول علوم سیاسی و روابط بین‌الملل به همراه آثار و اندیشه هایشان :

🔷 ۱- ساموئل هانتینگتون :
(Samuel Huntington)

🖌ساموئل هانتینگتون در سال ۱۹۲۷ ودر شهر نیویورک به دنیا آمد، در همین شهر تحصیلات ابتدایی خود را گذراند و پس از گذراندن دوره های لیسانس و فوق لیسانس در دانشگاه های ییل و شیکاگو، دکترای علوم سیاسی خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد و سپس در دانشگاه هاروارد مشغول به تدریس شد، همچنین از سال۱۹۸۹ ریاست مرکز مطالعات استراتژیک دانشگاه هاروارد را بر عهده گرفت.

🖌پروفسور هانتینگتون با موسسات مطالعاتی بروکینگز، شورای تحقیقات علوم اجتماعی آمریکا، موسسه مطالعات امور جنگ و صلح در دانشگاه کلمبیا، دفتر برنامه ریزی شورای امنیت ملی آمریکا ( همراه با زبیگنیو برژینسکی و در دولت جیمی کارتر) و.... همکاری هایی داشته است. همچنین وی از سال ۱۹۸۶ تا۱۹۸۷ ریاست انجمن مطالعات علوم سیاسی آمریکا را بر عهده داشته و بنیانگذار مجله فارن پالیسی ( Foreign Policy) است.

🖌پژوهش ها و کتاب های هانتینگتون بیشتر درباره مسائل آمریکا، دگرگونی های سیاسی و اجتماعی جهان و روابط بین الملل است.

🖌در سال۱۹۵۷ و در کتاب « سرباز ودولت» بر ضرورت تشکیل ارتش حرفه یی و منظم برای دفاع ملی مناسب تاکید می کند.

🖌در اثر دیگر خودش در سال۱۹۶۱ که« دفاع مشترک؛ برنامه‌های استراتژیک در سیاست ملی» نام دارد به بررسی و تبیین چگونگی روند شکل گیری سیاست های نظامی و رفتار سیاسی می پردازد.

🖌همچنین در دوران همکاری اش با دانشگاه کلمبیا و با همکاری برژینسکی کتاب « قدرت سیاسی؛ آمریکا و شوروی» را منتشر می کند و چند سال بعد، در زمینه مطالعه ی تطبیقی سیاست های کشورها پس از جنگ جهانی دوم، اثر مهم و تأثیرگذار خود « سامان سیاسی در جوامع دستخوش دگرگونی» را پدید می آورد که بسیار مورد توجه مراکز پژوهشی و دانشگاهی قرار می گیرد و....اما برجسته ترین نوشتار وی در میان نوشته ها و کتاب هایش، مقاله« برخورد تمدن ها» است که پس از انتشار، واکنش اهالی فرهنگ، اندیشه و سیاست را در سراسر گیتی برانگیخت.

🖌نظریه برخورد تمدن ها را پروفسور ساموئل هانتینگتون در سال۱۹۹۳ و در فصلنامه فارین افرز که از سوی شورای روابط خارجی آمریکا منتشر می شود، مطرح کرد وآن را چارچوب مفهومی یا پارادایم تحلیل رویدادها و دگرگونی های پس از جنگ سرد، خواند.

🖌شورای روابط خارجی آمریکا مانند مجمعی است که آرا و اندیشه های مختلف نظریه پردازان و دانشمندان علوم سیاسی درآن بیان می شود و پس از بررسی به شکل رهنمود برای در نظر گرفتن راهبردی مناسب به کارگزاران دولتی ارائه می شود و به این خاطر از اهمیت فراوانی برخوردار است.

🖌هانتینگتون در ۲۴ دسامبر سال۲۰۰۸ در سن۸۱ سالگی در گذشت.

🔷 نظریه برخورد تمدنها :

🖌برای شناخت و تحلیل وضعیت جهان بعد از جنگ سرد، در غرب دو نظریه عمده ارائه شده است. نظریه نخست به پیروزی غرب در جنگ سرد معتقد است و «پایان تاریخ » و ختم تضادهای ایدئولوژیک و تفوق لیبرال دموکراسی غرب در سراسر کره خاکی را نوید می دهد.

🖌نظریه دوم روزهای شادمانی غرب را زودگذر می بیند و درباره خطر دشمنی موسوم، در قالب رویارویی و برخورد دو تمدن اسلام و غرب، هشدار می دهد.

🖌هانتینگتون با نگارش مقاله خویش تحت عنوان «رویارویی تمدن ها»، سعی در تبیین و تحلیل روابط «غرب و سایرین » در جهان بعد از جنگ سرد دارد. «هانتینگتون در واقع خصومت مفروض تمدن اسلام و تمدن غرب را بهانه ای برای ارائه رهنمودهای استراتژیک خود قرار می دهد و سرانجام نیز غرب را به مقابله با آن دسته از کشورها و گروههایی دعوت می کند که در مسیر احیا و گسترش تمدن اسلامی قرار دارند. بنابراین «برخورد تمدن ها» بیشتر یک دستورالعمل استراتژیک است تا یک نظریه محض.

🖌هانتینگتون در کالبدشکافی موانع موجود در مسیر «رهبری جهانی آمریکا»، به طور ظریفی، آشتی ناپذیری جهان اسلام و غرب را یک اصل مسلم و بدیهی در روابط «اسلام » و «غرب » فرض کرده، می کوشد تا سیاست های توسعه طلبانه دولت های غربی را از فرهنگ غربی متمایز سازد؛ ولی در عین حال رفتار کشورهای مختلف اسلامی را عین تمدن اسلامی قلمداد کند.» (1)

🖌براساس نظریه های هانتینگتون، بازیگران واقعی صحنه بین المللی، دیگر دولت ها نیستند؛ بلکه تمدن هایی هستند که براساس امپراتوری های مذهبی ادوار گذشته بنا شده اند.

🖌طی دوران جنگ سرد، در تجزیه و تحلیل های واقع بینانه امور بین المللی، این وابستگی های مذهبی عمیق و ریشه دار به کلی نادیده گرفته شده اند.
@Internationalrel
https://telegram.me/joinchat/BfQppT2P5y6W_DfImq6iYg