‍ (.. ✔️ رییس جمهور در پاسخ به «اعتماد».. 🔸 وارد هیچ محوری علیه هیچ کشوری نمی‌شویم

‍ (https://attach.fahares.com/u6KYWBV+P0XtnUkgsM9qFw==)

✔️ #برهم_صالح رییس جمهور #عراق در پاسخ به «اعتماد»

🔸 وارد هیچ محوری علیه هیچ کشوری نمی شویم

🔸 ما می خواهیم که عراق عرصه ای برای توافق های منطقه ای باشد.

🔸 ما نمی خواهیم عراق عرصه ای برای رویارویی و عملی خصمانه علیه هیچ کدام از کشورهای منطقه و همسایه ما باشد.

🔸 ما می خواهیم عراق به جای اینکه گذرگاهی برای رویارویی و درگیری کشورهای منطقه باشد گذرگاه اقتصادی و تجاری مشترک باشد.

🔸 منطقه به یک منظومه اقتصادی ، سیاسی و امنیتی جدید نیازمند است. چنین منظومه ای بدون #ایران به وجود نخواهد آمد.

🔸 عراق به طور کامل به احقاق حقوق ملت فلسطین پایبند است و از مبارزه ملت فلسطین برای بازیابی حقوق مشروع شان حمایت می کند.

🔷 برهم صالح رییس جمهوری عراق یک روز پیش از سفر آقای روحانی رییس جمهور کشورمان به عراق در جمع خبرنگاران ایرانی حاضر شد و به تعدادی از سوالات آنها پاسخ داد. در این میان رییس جمهوری عراق به دو سوال خبرنگار روزنامه «اعتماد» پاسخ داد:

♦️ پرسش نخست: فاکتور عربستان و آمریکا در رابطه با ایران و عراق تا چه حد تاثیرگذار است. برنامه #عراق برای حفظ استقلال در این زمینه و ایجاد توازن بخصوص با موضع گیری های تند سیاسی ترامپ که گاها بوی نظامی گری هم علیه ایران می دهد، چیست؟

🔹عراق بخشی از این منطقه است و روابط ما با ایران واقعا مهم است.ما روابط بسیار مهمی با ترکیه داریم. روابط عمیق ما با ملت عرب نیز بسیار مهم است . این جغرافیای سیاسی ما است و این می تواند نه فقط به سود عراق بلکه به سود کل منطقه باشد. ما می گوییم در گذشته عراق عرصه ای برای رویارویی سیاسی منطقه ای بوده است اما الان ما می خواهیم که عراق عرصه ای برای توافق های منطقه ای باشد. برای همین عراق نباید جایی برای هرگونه عمل خصمانه علیه هیچ کدام از کشورهای همسایه اش باشد. قانون اساسی ما چنین اجازه ای به ما نمی دهد و منافع ما هم چنین اجازه ای به ما نخواهد داد. روابط ما با کشورهای همسایه می تواند به کاهش تنش ها در منطقه کمک کنند. همچنین روابط ما با آمریکا و اروپا هم برای ما مهم است . اینکه در اینجا برای شما می گویم در همه جا گفته ام : ما نمی خواهیم عراق عرصه ای برای رویارویی و عملی خصمانه علیه هیچ کدام از کشورهای منطقه و همسایه ما باشد. ما وارد هیچ محوری علیه هیچ کشور دیگری نمی شویم. مثلا می خواهیم ارتباط های ریلی ما با ایران برقرار شود و این شبکه به ترکیه و کشورهای #خلیج_فارس امتداد یابد. این برای عراق و ایران و کل منطقه مفید است. ما به دنبال ایجاد مناطق آزاد تجاری و صنعتی مشترک با اردن ، ایران ، کویت و ترکیه هستیم. ما می خواهیم عراق به جای اینکه گذرگاهی برای رویارویی و درگیری کشورهای منطقه باشد گذرگاه اقتصادی و تجاری مشترک باشد. کسانی هستند که می گویند موقعیت جغرافیایی عراق برای رسیدن به چنین هدفی سخت است ، بله سخت است اما فرصت های بسیاری هم وجود دارد. روابط استثنایی عراق با ایران و طبیعت رابطه عراق با کشورهای منطقه ، عربی و ترکیه همه اینها می توانند عاملی برای تسهیل امور در منطقه باشد.
عراق نیاز به بازسازی و فرصت های شغلی برای جوانان بیکار این کشور دارد . ایران هم نیاز به فرصت های اقتصادی و تجاری برای جوانان ایرانی دارد . این مشترکات ما است که باید بر آن تمرکز کنیم.

♦️ پرسش دوم : اخیرا شاهد عادی سازی رابطه برخی کشورهای عربی با اسرائیل هستیم و در نشست ورشو نیز نمونه هایی از این نشست و برخاست ها را شاهد بودیم. موضع عراق در این زمینه چیست ؟

🔹ما از مبارزه ملت #فلسطین حمایت می کنیم . قضیه فلسطین مساله محوری در #خاورمیانه است . ممکن نیست منطقه بدون حل مساله فلسطین و بدون اینکه حقوق ملت فلسطین به رسمیت شناخته شود به ثبات برسد. چند روز پیش در همین جا من از آقای محمود عباس استقبال کردم و من این مساله را دوباره در دیدار با ایشان مورد تاکید قرار دادم که ما پشتیبان تصمیم ملت فلسطین هستیم و حقوق ملت فلسطین باید تامین شود و اگر چنین نشود و راه حلی برای مساله فلسطین یافت نمی شود منطقه دچار بحران های بسیار خطرناک خواهد شد.
عراق به طور کامل به احقاق حقوق ملت فلسطین پایبند است و از مبارزه ملت فلسطین برای بازیابی حقوق مشروع شان حمایت می کند.این یک مساله اساسی است که همه در عراق بر آن اتفاق نظر دارند.