‍ (.. 🔴 آیا به صادر می‌کند؟

‍ (https://attach.fahares.com/SF7EhyaAZ6RX+F4h+EvnUg==)

🔴 آیا #ایران به #کویت #آب صادر می‌کند؟

🔹 موضوع انتقال آب ایران به کویت در حالی این روزها در فضای مجازی منتشر شده است که این موضوع در سال های ۸۲ و ۹۵ هم مطرح شده بود .

🔹هدایت فهمی، معاون مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آب فای وزارت نیرو با تکذیب «انتقال ۱۰ هزار لیتر آب در ثانیه به کویت به مدت ۳۰ سال» گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم هیچ وقت تفاهم‌نامه انتقال آب به کشور کویت در زمان دولت اصلاحات و وزارت آقای بی‌طرف اجرایی نشد.

🔹وزیر نیرو با بیان این که انتقال و فروش آب به دیگر کشورها صحت ندارد، توضیح داد: قرارداد فروش آب به کویت که قبلا در دهه هشتاد مطرح شده بود با مخالفت بنده در آن زمان و الان مواجه شده است و اکنون هم هیچ تصمیم، طرح و پروژه‌ای برای انتقال و فروش آب به خارج از کشور وجود ندارد.

⛔️ سند انتقال آب ایران به کویت در سال ۸۲ امضاء شد 👇🏻👇🏻👇🏻

سند انتقال روزانه ۹۰۰هزار مترمکعب آب از ایران به کویت ، روز گذشته در تهران امضاء شد. این توافق نامه از سوی حبیب الله بیطرف ، وزیر نیرو و احمد فهدالاحمد الجابر الصباح ، وزیر انرژی کویت امضاء شد. براساس این سند، دو طرف باانتقال روزانه ۹۰۰هزار مترمکعب آب شیرین از طریق خط لوله از ایران به کویت با توجه به شرایط جوی آب و هوایی و کاهش آب در دوره های خشکسالی و شرایط غیرعادی توافق کردند. وزیر نیرو در مراسم امضای این توافق نامه گفت : براساس این توافق ، کویت طی ۳۰سال آینده ، سالانه ۳۰۰میلیون مترمکعب آب شیرین مازاد بر نیاز جمهوری اسلامی ایران را خریداری می کند. وی امضای این موافقت نامه را نقطه عطفی در روابط تهران – کویت دانست . کارشناسان معتقدند این توافق نامه برای اجرا به تصویب مجلس شورای اسلامی نیاز دارد. پیش نویس این توافق نامه پیش از این از سوی یوسف محمد الهاجری ، نماینده تام الاختیار دولت کویت و رضا امرالهی ، قائم مقام وزیر نیروی کشورمان ، امضاء شده بود. هر چند در این توافق ، ایران ملزم به صدور آب به کویت و کویت متعهد به پرداخت بهای آب دریافتی است ، اما تاکنون مطلبی در خصوص میزان درآمدهای کشورمان از این صادرات جدید اعلام نشده است . وزیر نیرو: در خصوص قیمت فروش آب هنوز به توافق نرسیده ایم حبیب الله بیطرف ، وزیر نیرو نیز گفت : در حال حاضر فقط طرح انتقال آب از ایران به کویت مطرح است و کشور کویت متعهد شده که آب خریداری شده از ایران را در کشور خود به مصرف برساند و حق صدور آن را به کشورهای دیگر ندارد. وی با تاکید بر اهمیت قرارداد صادرات آب ایران به کویت و تاثیر آن بر اقتصاد و تامین آب شرب کویت گفت : این آب ، مازاد بر نیاز کشور است و درآمد ارزی حاصل انرژی برای توسعه منابع آب کشور بخصوص در منطقه #خوزستان هزینه خواهد شد.وی تاکید کرد: آبی که قرار است از ایران به کویت صادر شود، بدون استفاده بوده و به #خلیج_فارس می ریزد.