۴ سال بررسی و انتظار برای تایید یک توافق‌نامه محیط‌زیستی؛. (۱)

https://v.gd/lvDpkJ

🔵 ۴ سال بررسی و انتظار برای تایید یک توافق‌نامه محیط‌زیستی؛
توافق‌نامه زیست‌محیطی #پاریس، به سرنوشت اف‌ای‌تی‌اف منجر شده است؟ (1)

سرانجامِ یک توافقنامه زیست‌محیطی بعد از ۴ سال همچنان مبهم مانده است...

#ایران با کاهش انتشار #گازهای_گلخانه‌ای به زمین برای نجات آن کمک می‌کند یا نه؟ در یک سال گذشته، برای پاسخ به این سوال بحث‌های داخلی زیادی انجام شده، بحث‌هایی که به هیچ نتیجه‌ای نرسیده.

این ماجرا به نزدیک ۴ سال پیش برمی‌گردد؛ دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی سران بیش از ۱۵۰ کشور از جمله #ایران در پاریس جلسه گذاشتند تا برای نجات زمین از بحرانی زیست‌محیطی چاره‌ای پیدا کنند. انتشار #گازهای_گلخانه‌ای در جهان به سرعت رشد کرده، این موضوع منجر به افزایش شدید دمای زمین شده و ...

🌍 جلسه شماره ۲۱؛ خبر از توافق می‌آمد...

این بیست و یکمین باری بود که کشورها در این رابطه دور هم جمع شده بودند، جلسه‌ای بسیار حیاتی که بسیاری آن را آخرین فرصت نجات زمین می‌دانستند.

سرانجام بعد از ۱۰ روز جلسه همه کشورها به توافقی رسیدند. در این توافقنامه ایران کشورها متعهد شدند که انتشار گازهای گلخانه‌ای خود کاهش دهند و به نوعی جلوی افزایش ۲درجه‌ای دمای کره زمین را تا پایان قرن بگیرند. به گفته مقامات کشورهای دیگر در میان کشورهای در حال توسعه #ایران نقش زیادی در ایجاد «توافقنامه تاریخی پاریس» داشت.

چندی بعد محمد جواد #ظریف وزیر امور خارجه در نیویورک این توافقنامه را امضا کرد و ایران گامی مهم برای نجات زمین از انتشار گازهای گلخانه‎‌ای برداشت.

اما اوضاع در دنیا به این سادگی‌ها پیش نرفت، گروهی وابسته شرکت‌های نفتی که از اجرای این توافقنامه به شدت ضرر می‌کردند، موج منفی علیه این توافقنتمه راه‌انداخند.

🔺 شروع کننده اولین شورش علیه «پاریس»؛ دونالد #ترامپ

دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا هم یکی از بزرگترین سیاستمردان اهل این گروه است. او پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قول داده بود که از آمریکا را از توافقنامه پاریس خارج می‌کند و قول خود را هم عملی کرد. روز گذشته هم او یک بار دیگر در توییتر خود از این توافقنامه انتقاد کرد:

«توافق پاریس آن چنان که تصور می شد برای پاریس خوب عمل نکرد. اعتراض ها و آشوب های سراسری در فرانسه از سر گرفته شده است. مردم فرانسه نمی خواهند پول هنگفتی به کشورهای جهان سوم بدهند تا شاید از محیط زیست حفاظت شود. آنها (معترضان فرانسوی) شعار می دهند ما ترامپ را می خواهیم!»

آمریکا یکی از بزرگترین منتشر کننده‌های گازهای گلخانه‌ای است و تصمیم ترامپ تاثیر زیادی روی آینده کره زمین گذاشته است. اما از سویی یک مقاله جدید نشان داده که خروج آمریکا از توافقنامه پاریس باعث کاهش تعهد دیگر کشورها نسبت به این تعهدنامه هم شده است.

موسسه امور بین‌الملل و اروپا در گزارش خود یک هفته پیش منتشر شد در این رابطه نوشته است: «اثر ترامپ» منجر به تقویت نیروی قوی علیه توافقنامه پاریس شده که قبلا امیدوار بودیم برای مقابله با تغییراقلیم نتیجه بدهد.

مخالفان چه می‌گویند؟

این اثر به سرعت هم در ایران سرایت کرد، بعد از خروج آمریکا از توافقنامه پاریس، به سرعت مخالفت‌های داخلی گروهی خاص با حضور ایران در این توافقنامه آغاز شد و سرانجام توافقنامه‌ای که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود توسط شورای نگهبان رد شد، دوباره به مجلس برگشت و موج انتقادات گروهی نسبت به این موضوع آغاز شد.

برای مثال در برنامه تلویزیونی ثریا که تابستان سال پیش بعد از خروج آمریکا از توافق پاریس منتشر شد، سید مجتبی امامی عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق از حضور ایران در توافقنامه پاریس برای شرکت در توافق‌اقلیمی پاریس انتقاد کرد. یکی از اساتید دانشگاه تربیت مدرس هم در گفتگوی تلفنی، تغییر اقلیم را واقعی ندانست، گفته شد که عدم توافق پاریس منجر به تحریم ایران می‌شود و ...

اما نکته قابل توجه درباره این مسائل، انتقاد فقط یکی از گروه‌های سیاسی نسبت به توافق زیست‌محیطی پاریس و در مقابل دفاع گروه دیگر از آن بود.

#ایران، #آمریکا و #عربستان توافق را امضا نکرده اند...

#تغییرات_اقلیم
#تغییرات_آب‌و‌هوایی
#ClimateChange
#climatechange
#ClimateAction
#ClimateChange_is_not_a_hoax
#ClimateChangeisReal