نظم نوین جهانی در دوران: همکاری،، و برای مقابله با.. آدام _ نشریه نیویورکر

https://goo.gl/YCCUok
✍🏻 نظم نوين جهاني در دوران #ترامپ: همكاری #آمريكا، #اسراییل، #عربستان و #امارات براي مقابله با #ايران

آدام #انتوس _ نشریه نیویورکر

نشريه آمريکايي نيويورکر با انتشار گزارشي با عنوان «نظم نوين جهاني در دوران ترامپ» به بررسي اين موضوع پرداخت که چگونه کشورهاي عربي حوزه #خليج_فارس به همراه رئيس جمهور آمريکا و اسراییل جبهه جديدي را عليه ايران تشکيل داده اند و موضوع فلسطينيان را به فراموشي سپرده اند.
در اين گزارش با اشاره به خدمات دولت باراک #اوباما، رئيس جمهور پيشين آمريکا، به اسراییل و حمايت هايی که دولت وی از اسراییل داشت- براي مثال وتوي قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد در سال 2011 که خواستار محکوميت شهرک سازي صهيونيست ها در سرزمين هاي اشغالي بود و تلاش اوباما براي ناکام گذاشتن فلسطيني ها در پيوستن به دادگاه بين المللي جنايي- آمده است با اين حال، بنيامين #نتانياهو، نخست وزير اسرائيل و ران #درمر، سفير اسرائيل در واشنگتن در روزهاي پاياني رياست جمهوري اوباما براي فرا رسيدن لحظه اي که او کاخ سفيد را ترک کند و جايش را به ترامپ بدهد، لحظه شماري مي کردند.

در ادامه گزارش با اشاره به تلاش های اوباما براي برقراري رابطه ميان سران اسراییل و کشورهاي عرب حوزه خليج فارس آمده است اين کشورها تماس با مقامات #تل_آويو را بر نمي تابيدند، اما #محمد_بن_زايد، وليعهد امارات، که معتقد بود اسرائيل و کشورهاي عرب حوزه خليج فارس دشمن مشترکي به نام #ايران دارند، نظر ديگري در اين مورد داشت. سال 2009 ميلادي و مدتي پس از راهيابي اوباما به کاخ سفيد سران امارات در همسويي با مواضع اسرائيل دولت اوباما را براي مقابله با آنچه تهديدات ايران مي خواندند، تحت فشار دادند.

نگارنده مطلب با اشاره به نشست ميان سفراي امارات و اسرائيلدر آمريکا در هتل جورج تاون، به نقل از يک مقام سابق آمريکايي تصريح کرده است نشست مذکور بيانگر سطحي واقعي و عملي از روابط ميان تل آويو و #ابوظبي بود؛ روابطي که فراتر از تبادل اطلاعاتي صِرف بود.

در ادامه گزارش نيويورکر با اشاره به وقفه اي که در روابط ميان امارات و اسرائيل در سال 2010 ميلادي در نتيجه عمليات #موساد در ابوظبي، پيش آمد و همچنين خودداري اسرائيل از اجابت درخواست امارات مبني بر فروش پهپادهاي مسلح به اين کشور و شکست تلاش هاي هيلاري #کلينتون و جان #کری، وزراي خارجه دولت اوباما براي ازسرگيري گفت وگوهاي به اصطلاح صلح ميان فلسطيني ها و اسرائيل، آمده است پس از شکست کري در اين راه، نتانياهو از مشاورانش خواست بر روي برقراري تماس با کشورهاي عربي متمرکز شوند.

محمد بن سلمان 29 ساله که بعدها به عنوان وليعهد سعودي منصوب شد، از نظر ايدئولوژيک به اسرائيل نگاه نمي کرد و با اين کشور مواضع مشابهي در قبال ايران داشت. او بارها در محافل خصوصي درباره تمايل خودش براي برقراري رابطه کامل با اسرائيل سخن گفته بود. از سوي ديگر، #محمد_بن_زايد، وليعهد امارات، نيز در گفت وگوهاي خود با مقامات آمريکايي و لابي هاي اسرائيلدر آمريکا با تحقير سران فلسطيني براي پايان يافتن هر چه سريع تر بحران ميان اسرائيل و #فلسطين راغب بود؛ حتي اگر راه حل به اصطلاح صلح، با نارضايتي فلسطيني ها همراه مي شد.

در بخش ديگري از اين گزارش نيز آمده است در اواخر دوره دوم رياست جمهوري اوباما، سازمان هاي اطلاعاتي آمريکا از تماس هاي تلفني ميان سران تل‌آويو و ابوظبي- از جمله گفت وگوي تلفني ميان نتانياهو و يکي از سران اماراتي- مطلع شدند. پس از آنکه سازمان هاي اطلاعاتي آمريکا به ديدار ميان سران اسرائيل و امارات در #قبرس پي بردند، مقامات واشنگتن به اين نتيجه رسيدند که شخص نتانياهو در اين نشست که محور گفت وگوهاي آن راه هاي مقابله با ايران بوده، حضور داشته است.

اين در حالي است که هيچ يک از سران اسرائيلي و اماراتي دولت اوباما را در جريان اين ديدار قرار نداده بود. يکي از مقامات سابق وزارت خارجه آمريکا در اين باره مي گويد: آنها به ما حقيقت را نگفتند. اينکه موضوعي را از عموم مخفي نگه داريم يک مسئله است اما پنهان کردن آن از آمريکا- به اصطلاح نزديک ترين متحد هر دو طرف– مسئله ديگري است. درمر و يا العتيبه برگزاري چنين ديداري را تاييد نکردند.
در ادامه گزارش با اشاره به همکاري هاي نظامي عربستان سعودي، امارات و #مصر با اسرائيل در صحراي #سينا آمده است نتانياهو اميدوار است با گسترش چنين همکاري هايي، در نهايت سران عربستان و امارات علاوه بر محافل خصوصي به طور علني و رسمي نيز اسرائيل را به رسميت بشناسند؛ اين گزارش مي افزايد در نهايت مردم #فلسطين احتمالا بازندگان «#خاورميانه جديد» باشند.

🔹 لینک انگلیسی یادداشت:
🔗 https://www.newyorker.com/magazine/2018/06/18/donald-trumps-new-world-order