🔵، مدیرکل پیشین وزارت خارجه در گفت‌وگو با امتداد: احتمال دیدار روحانی و ترامپ نزدیک به صفر است

🔵 #محبعلی، مدیرکل پیشین وزارت خارجه در گفت‌وگو با امتداد: احتمال دیدار روحانی و ترامپ نزدیک به صفر است

از زمانی که نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد که ترامپ ریاست نشست ۲۶ سپتامبر شورای امنیت را برعهده خواهد داشت، گمانه‌زنی‌ها برای چند و چون برگزاری این نشست، موضوعات احتمالی مورد طرح در آن و نیز بحث حضور یا عدم حضور هیئت ایرانی و سطح آن، به نقل محافل رسانه‌ای و سیاسی بدل شد.

در همین رابطه قاسم محبعلی، مدیرکل اسبق خاورمیانه وزارت امورخارجه و عضو حزب اتحاد ملت ضمن اشاره به این نشست در گفت‌وگو با امتداد اظهار داشت:

در رابطه با این نشست باید گفت که اکنون پیرو اظهارات هیلی، نماینده ایالات متحده، شکل اولیه‌ دستور کار نشست تغییر کرده و موضوع مستقیما و لزوما به کشورمان مربوط نیست.

البته ظاهرا یکی از موضوعات در دستور کار نشست، بحث خلع صلاح هسته‌ای و مناسبات نظامی و موشکی است و می‌تواند به طور غیرمستقیم به ایران هم ارتباط داده شود.

اگر این نشست در سطح سران برگزار شود، به لحاظ پروتکل‌های موجود، حضو ظریف در جایگاه وزیر هیچ‌گاه به مانند روحانی نخواهد بود.

همان‌گونه که وزارت امورخارجه نیز عنوان کرده، حضور هیئت ایرانی در سطح سران، مستلزم پیش‌بینی و هماهنگی و به طور کلی بحث کارشناسی است. البته در این بین درباره دیدار احتمالی روئسای جمهور ایران و آمریکا نیز باید گفت که این احتمال، چیزی نزدیک به صفر است.

کما اینکه از دوره سید محمد خاتمی نیز، دیدار روسای دو کشور هیچ‌گاه صورت نگرفته و در زمان اوباما نیز تنها به یک گفتگوی کوتاه تلفنی بسنده شده است. بر این اساس، اگر فرض بر لزوم انجام یک دیدار باشد، باید دید که زمان مناسب برای آن وجود دارد یا خیر؟

چنین برنامه‌ای مستلزم طی پروسه در سطوح کارشناسی و تعیین دستور کار است و چندان ساده نیست.

اختلافات بین دو کشور نیز یک اختلاف سطحی و ساده نیست. این اختلافات، اختلاف میان دو سیستم است و پروسه مهمی را در برمی‌گیرد و البته تا چهارم دسامبر از نظر من، دیدار ترامپ و روحانی بسیار بعید به نظر می‌رسد. اینکه آمادگی داخلی برای چنین برنامه وجود داشته باشد، با شرایط کنونی و در زمان فعلی مردود است و می‌توان آن را بیشتر به یک شوخی تبلیغاتی تشبیه کرد.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره داشتم، این حضور نیاز به طی پروسه کارشناسی قوی است و باید بررسی کرد که در ابتدا لحن ایران در بیان مواضع چگونه باشد، چطور باید از برجام دفاع کرد و در مجموع باید بتوانیم موضوعات مطرح شده احتمالی را به جزئیات پیش‌بینی کنیم.

تمامی مواضع باید در قالب چارچوب حقوقی سازمان ملل و شورای امنیت مطرح شود و سخنرانی نماینده کشورمان در این نشست بی‌تردید، آثار دائمی در منافع ملی #ایران خواهد داشت.

#UNSC
#UN
https://t.me/InternationalRel