✅ دویچه‌وله: نامه بیش از صد فعال سیاسی برای مذاکره مستقیم و

✅ دویچه‌وله: نامه بیش از صد فعال سیاسی برای مذاکره مستقیم #ایران و #آمریکا

بیش از صد فعال سیاسی و مدنی داخل و خارج کشور در بیانیه‌ای خواستار مذاکرات "بدون قید و شرط" میان ایران و آمریکا شدند. امضاکنندگان این بیانیه می‌گویند زمان پایان دادن به "اختلاف‌های دیرینه ایران و آمریکا" فرا رسیده است.

بیش از صد فعال سیاسی ایرانی در داخل و خارج از کشور از حکومت ایران خواسته‌اند که برای مذاکره مستقیم و بدون قیدوشرط با آمریکا اعلام آمادگی کند.

شمار قابل توجهی از شخصیت‌های ایرانی ساکن داخل و خارج از کشور از دولت و حکومت جمهوری اسلامی خواسته‌اند "با یک تصمیم ملی شجاعانه" آمادگی خود برای مذاکره مستقیم با ایالات متحده آمریکا را اعلام کنند.

در بیانیه این فعالان سیاسی و مدنی که متن آن روز شنبه، ۲۶ خرداد در شماری از رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور منتشر شد آمده است: «ما افرادی از طیف‌های مختلف فکری و سیاسی براین نظریم که اینک وقت آن رسیده است که بر اختلاف‌های دیرینه ایران و آمریکا نیز نقطه پایانی گذاشته شود. از این رو خواهان "مذاکره مستقیم و بدون هیچ پیش شرطی" از سوی طرفین هستیم.»

افرادی که نامشان در پای بیانیه یاد شده آمده معتقدند: «با توجه به وضعیت ناامن و پر خطر منطقه پیرامون ما و نیز بحران‌های مختلف و متراکمی که در داخل، زندگی روزمره بخش مهمی از مردمان و نیز سامانه اقتصادی و اجتماعی و حیات ایران و ایرانیان را تهدید می‌کند، ما اکنون نیازمند یک عزم جدی و مسئولانه برای تغییر سیاست‌ها هستیم. یکی از مهم‌ترین سیاست‌ها به تنش‌های بین ایران و آمریکا بر می‌گردد.»

شخصیت‌هایی چون احمد #منتظری، عبدالعلی #بازرگان، جمیله #کدیور و غلامحسین #کرباسچی، عیسی #سحرخیز، غلامحسین #کرباسچی، حسین #کروبی، عبدالعلی #بازرگان، جمیله #کدیور، رضا #علیخانی، صدیقه #وسمقی و علی #کشتگر از جمله افرادی هستند که بیانیه حمایت از مذاکره مستقیم میان ایران و آمریکا را امضا کرده‌اند.

🔹 اطمینان از استقبال مردم از مذاکره با #آمریکا

در بیانیه‌ی این جمع که تعداد آنها به بیش از صد نفر می‌رسد ضمن ابراز اطمینان از این که این اقدام "مورد حمایت قاطبه مردم ایران و افکار عمومی جهانیان قرار خواهد گرفت" پیش‌بینی شده که "دولت پر مسئله ترامپ نیز برای جلب افکار عمومی داخلی و بین‌المللی از این اقدام به عنوان یک امتیاز بزرگ و مثبت استقبال کند".

فعالان سیاسی و مدنی ایرانی در بخش پایانی نامه مشترک خود نوشته‌اند: «ما امضاکنندگان این بیانیه در پشتیبانی از منافع ملی و بهبود زندگی مردم میهن و دفاع از استقلال و حفظ کیان ملی و سرزمینی مان؛ از گفتگوی مستقیم و رسمی و شفاف ایران و آمریکا حمایت می‌کنیم و آن را به نفع برقراری صلح و امنیت در جهان و منطقه و بهبود رفاه و آزادی و سربلندی ایران و ایرانیان می دانیم.»

با افزایش نگرانی از تاثیر تحریم‌ها بر وضعیت اقتصادی شکننده جمهوری اسلامی، به خصوص پس از دیدار ترامپ با #کیم_جونگ_اون در #سنگاپور زمزمه ضرورت مذاکرات مستقیم میان #تهران و #واشنگتن بیش از پیش و از سوی کسان دیگری به گوش می‌رسد که نامشان در میان امضاکنندگان بیانیه نیست.

🔹 نگرانی از تکرار اشتباه سال ۹۰ رهبری

مصطفی تاج‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و زندانی سیاسی سابق چندی پیش با اشاره به افزایش پرشتاب بهای ارزهای خارجی در ایران در یک پیام توئیتری نوشت: «رهبر نباید اشتباه سال ۹۰ را تکرار کند که بعد از تحریم بانکی و نفتی و افزایش ۳۵۰ درصدی دلار به گفت‌وگوی مستقیم با امریکا رضایت داد. اکنون قبل از اینکه فرصت از دست برود، دست دولت را برای بازی برد - برد در منطقه باز بگذارد تا میهن و مردم با تنگناهای جدید مواجه نشوند.»

منظور تاج‌زاده تشدید تحریم‌ها در سال‌های پایانی دولت دوم محمود احمدی‌نژاد است که اقتصاد ایران به سمت فروپاشی کامل سوق داد و گفته می‌شود علت اصلی تن دادن رهبر جمهوری اسلامی به مذاکرات هسته‌ای با شش قدرت جهانی در ابتدای روی کار آمدن دولت حسن روحانی بوده است.

🔹 سقوط ارزش ریال و افزایش نگرانی در میان اکثریت

وحید #شقاقی استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی روز چهارشنبه، ۲۳ خرداد و همزمان با این سخنان روحانی، به خبرگزاری ایسنا گفته که افزایش بهای دلار در هشت ماه گذشته به کاهش هشتاد درصدی ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم منجر شده است.

عباس عبدی، روزنامه‌نگار و پژوهشگر مسائل اجتماعی یک روز بعد در یادداشتی که در روزنامه اعتماد منتشر شد "نگران، ناامید، خسته" را توصیف وضعیت امروز جامعه ایران خواند و نوشت اگر سكوت و نگفتن چاره‌ساز بود، تاكنون چاره‌ای اندیشیده شده بود اما امروز با هر کسی سخن بگوئید نسبت به آینده کشور نگران است و بسیاری از این افراد در سال‌های اخیر به خصوص در یک سال گذشته نگران شده‌اند.

http://www.alexnenov.com/wp-content/uploads/2013/02/581989_14264077.jpg