🔵 طرح موضوعاتی چون ابردزدی و دخالت بیگانگان در بحران کشور نوعی فرافکنی است

🔵 طرح موضوعاتی چون ابردزدی و دخالت بیگانگان در بحران #آب کشور نوعی فرافکنی است

دکتر مراد کاویانی راد؛ استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خوارزمی:

مسئولان ما کمتر حاضر به پذیرش این واقعیت هستند که بحران آب موجود بیش از آنکه خارجی باشد ناشی از مدیریت ناکارآمد داخلی است.

تغییر اقلیم باعث کاهش بارندگی و بارش باران به جای برف شده است.

#ایران به تنهایی قادر به حل بحران آب نیست‌.

بحث مدیریت ناکارآمد داخلی نقش زیادی در بحران پایدار آب در ایران دارد و طرح موضوع ابردزدی نوعی فرافکنی است؛ یعنی مسئولان ما که مدعی این موضوع هستند کمتر حاضر به پذیرش این واقعیت هستند که وضعیت موجود بیش از آن که ناشی از دست‌اندازی کشورها و قدرت‌های دیگر باشد ناشی از مدیریت ناکارآمد داخلی است.

برای اولین بار آب برای ایران به یک کد ژئوپلتیک تبدیل شده است.

طی صد سال اخیر هر قدرت منطقه‌ای و جهانی که قصد امتیازگیری از ایران داشت روی موضوع اقوام در ایران تمرکز می‌کرد مانند حضور شوروی در شمال غرب کشور پس از جنگ جهانی دوم و یا حمایت صدام از اعراب خوزستان، اما امروز برخی کشورها در مواجهه با ایران آب را به یک کد ژئوپلتیک تبدیل کرده‌اند و این برای اولین بار است که رخ می‌دهد.

سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل درباره بحران آب در ایران را یکی از نمودهای تبدیل شدن آب به کد ژئوپلتیک در قبال ایران است

شاید بتوان طرح موضوع ابردزدی توسط رئیس سازمان پدافند غیرعامل را هم نوعی واکنش به سخنان نتانیاهو درباره توان اسرائیل برای کمک به حل بحران آب در ایران دانست.

اولین بار است که آب در تاریخ تحولات جنوب غرب آسیا به عنوان یک کد ژئوپلتیکی ایران ظاهر شد و بحران آب این زمینه را فراهم کرده که کشورهای دیگر به بهانه کمک به مردم ایران به دنبال امتیاز باشند؛ در واقع اسرائیل به دنبال حل بحران آب در ایران نیست بلکه تلاش دارد با پرداختن به مقوله بحران آب از کشور ما نوعی کسب امتیاز کند.

مدیریت ناکارآمد آبی به نارضایتی اجتماعی بیشتر دامن خواهد زد.

وضعیت کنونی از سال‌ها پیش قابل پیش‌بینی بود؛ به عنوان مثال اگرچه بخشی از بحران آب خوزستان ناشی از کاهش بارش است، اما سدهایی که بر روی رودهای ورودی به این منطقه زده شده آب وارد شده به کارون را تا حد زیادی کاهش داده و امروز چنین وضعیتی را در خوزستان به دنبال داشته است.

سیاست‌های آبی ترکیه، عراق و سوریه نیز در کاهش آب اروند رود موثر واقع شده و این وضعیت را تشدید کرده و باعث پیشروی آب شور #خلیج_فارس به سمت #کارون و #اروند رود شده است.

https://t.me/InternationalRel