📖📚✏️محور اصلی کتاب بر این پرسش قرار دارد که «در ایران پس از برجام چه باید کرد؟»

📖📚✏️محور اصلی کتاب بر این پرسش قرار دارد که “در ایران پس از برجام چه باید کرد؟”. لذا مولف پس از گفت و گو با برخی از صاحب‌نظران در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مطالعه نوشته‌های بسیاری دیگر، مطالبی را که به نوعی جمع بندی نظرات این بزرگان و همچنین تجربه کشورهای دیگر است تقدیم خوانندگان می کند.

بر این اساس کتاب حاضر ابتدا بر اهمیت برجام و افق های پس از آن تاکید دارد و آن را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. سپس مدیریت هسته ای الگویی برای حل بحران مدیریت ایران می داند و بر آنچه که در سالهای ۸۴ تا ۹۲ بر ایران گذشت تاکید می کند.

پس از بررسی موارد فوق ، مولف در بخش با عنوان پیشنهادات بر دو حوزه داخلی و خارج تمرکز یافته و مواردی را جهت دقت و توجه به مخاطب گوشزد می کند. وی در این بخش پیشنهاداتی مانند تدوین یک دکترین مشخص اقتصادی، اجماع بر سر مفهوم توسعه به عنوان کلید نجات کشور، اصلاح فرهنگ اقتصادی کشور، تقویت و توسعه دانشگاه، اجرای سیاست تبعیض مثبت برای زنان، مبارزه با فساد، ایجاد روابط سیاسی با محوریت استراتژی موازنه مثبت، روابط فرهنگی و گردشگری با محوریت ایران فرهنگی و … مولف در بخشی از مقدمه کتاب آورده است: «ایران پسا برجام»، «ایران پسا توافق» و «ایران پسا‌تحریم» مهم‌ترین اصطلاحاتی هستند که برای توصیف دوره‌ای که پس از توافق ایران با ۱+۵ آغاز شده به کار می‌روند. شاید در طول چند ماه گذشته هیچ اصطلاحی به اندازه برجام در ادبیات سیاسی کشور به کار نرفته، که خود، نشان‌دهنده اهمیت بسیار زیاد این توافق نزد نخبگان و مردم است. همچنین، ایران پس از برجام، موضوع بحث‌ها، سخنرانی‌ها و نوشته‌های زیادی شده و این پرسش که «در ایران پس از برجام چه باید کرد؟» ذهن همه را به خود معطوف و مشغول کرده و هر کس از ظن خود به آن پاسخی می‌دهد.

دوران کنونی که عملاً در میانه دوران پیش از تحریم و پس از تحریم قرار دارد، دوره انتقال یا‌گذاری است که امکان بروز هر نوع بحرانی در آن وجود دارد. دوره پس از برجام، هر چند پایان یک دوره پرتنش است اما آغاز مسیر پر مساله‌تری هم هست.

در دوره جدید، ایران با چالش‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد که باید ابعاد مختلف آنها را شناخت. دوره پیش از تحریم، دوره انزوای نسبی و ایران هراسی بود و دوره جدید، دوره خروج از انزوا و کسب اعتماد بین‌المللی است. ایران، اکنون در حال گذار از انزوا به اعتماد است و باید تلاش کرد که اعتماد به وجود آمده، تثبیت شود…»@InternationalRel