‍ (.. 📚 ‌های_جهان (۱)

‍ (https://attach.fahares.com/o0fmiDujb/SLL55OKdRzew==)

📚 #گزیده_پژوهش‌های_جهان (1)

مجموعه حاضر را كه ثمره تلاش كارشناسان حوزه هاي گوناگون علوم سياسي با رويكردي ميان رشته‌اي است، براي اعتلاي دانش ملي در اختيار فرهيختگان گرامي قرار دهد.

كاوش ژرف انديشكده هاي بين المللي با تمركز بر حوزه هاي جغرافيايي « گزيده پژوهش هاي جهان » مجموعة غرب آسيا، آسياي جنوب شرق، اقيانوسيه، اروپا، و آمريكا و حوزه هاي موضوعي زير است : آب، محيط زيست، و انرژي هاي پاك؛ دولت هاي ناكام (چالش ضعف نهاد دولت)؛ تروريسم، افراط گرايي و خشونت؛ جرائم سازمان يافته با تأكيد بر قاچاق مواد مخدر؛ ژئواكونومي؛ امنيت و دفاع، ناتو و ساير ائتلاف هاي نظامي؛ انرژي (نفت و گاز)؛ پناهجويي، مهاجرت، و آوارگي؛ حل منازعه با تأكيد بر مسائل قومي و مذهبي، صلح سازي و مديريت بحران؛ روندهاي سايبري و اطلاعاتي؛ قدرت هاي نوظهور آسيايي با تأكيد بر چين و هند (همكاري و رقاب تهاي ژئوپليتيكي و ژئواكونوميكي)؛ و ائتلاف هايي در سطح جهاني با تأكيد بر جنوب آسيا. پژوهش هاي معرفي شده به زبان هاي انگليسي، فرانسوي ، آلماني ، تركي، عربي، و روسي هستند كه طبق طبقه بندي فعلي، شامل موارد زيرند:

1️⃣ مقالات تحليلي و توصيه اي: اين بخش به معرفي مقالاتي اختصاص دارد كه متخصصان سطح بالا و نزديك به حلقه هاي تصميم گذاري و سياست ورزي آنها را تهيه كرده و اغلب در انديشكده هاي نزديك به دولت ها انتشار داده اند. هدف نويسنده از ارائة اين يادداشت ها معمولاً اثرگذاري بر تصميم گيري درخصوص تحولات روز است و پيامد كوتاه مدت و بلند مدتي را در سياست ورزي خواهد داشت. مطالعة اين آثار كمك شايان توجهي به شناخت نحوة واكنش متخصصان و احتمالاً كشورهاي متبوع آنها به تحولات روز خواهد كرد. ازحيث روندشناسي، اين آثار مي توانند با ايجاد حساسيت درخصوص موضوعاتي كه مطرح مي كنند، انتخاب ها و گزينه هاي آتي سياست خارجي و داخلي كشورها را نشان دهند.

2️⃣ مقالات پژوهشي: اين بخش از آثار، مقالاتي را ارائه كرده است كه يا بنيان هايي دانشگاهي دارند و بر مطالعات پايدار و كتابخانه اي محققان استوارند، يا هدف از نگارش آنها تثبيت مواضع دولت ها و نمايش برداشت نگارندگان از رويدادها، روند ها و موقعيت هاي ساري و جاري است. بيشترِ آثار اين طبقه را پژوهشگران مستقل در مجله هاي معتبر بين المللي منتشر كرده اند؛ بااين حال، حساسيت متخصصان مؤسسه ابرار معاصر تهران متوجه گردآوري آن دسته از مقالاتي است كه با منابع علمي كمتر، اما در قالب مقالاتي پژوهشي ازسوي انديشكده ها منتشر شده‌اند.

3️⃣ گزارش تحليلي و توصيه اي: مجموعه گزارش هاي اين بخش، شامل مفاهيمي است كه به دولت ها كمك مي كنند درك عميق تري از تحولات داشته باشند و درعين حال، با توجه به اينكه زمان نگارش آنها براي پژوهشگران متخصصان انديشكده، و تجربيات و ديدگاه هاي « بارش فكري » بسيار محدود بوده است، بسيار به فنوني مانند شخص متخصص تكيه دارند. اين گزارش ها نشان مي دهند كه حلقه هاي فكري تلاش دارند چه اثري بر روندهاي تصميم گيري بگذارند يا چه برداشت پايداري از موضوعات روز دارند.

4️⃣ گزارش پژوهشي: در اين بخش، براي گردآوري مطالبي تلاش مي شود كه در آنها پژوهشگران با شناخت روندهاي سياستي و تصميم گيري در كشور متبوع خود و با بررسي تحولات يا سياست ديگر كشورها، آيندة روندها را ارزيابي كرده اند. اين آثار به نوعي شكل گسترش يافته گزارش هاي تحليلي و توصيه اي نيز محسوب مي شوند و ازاين حيث، به نوعي ضمانت كاربست آنها در سياست هاي دولتي وجود دارد. به طور معمول، اين پژوهش ها حاصل كارهاي گروهي و احتمالاً به سفارش نهادهاي مختلف هستند كه انديشكده ها آنها را در پرونده هايي كه پيش از اين در دستورِ كار خود براي موضوعات و روندهاي مختلف داشته اند منتشر مي كنند.

5️⃣ كتاب و سند: اين بخش به معرفي تازه ترين كتاب ها و اسنادي اختصاص يافته است كه در راستاي تعريف راهبرد و سياست خارجي و امنيتي دولت ها معرفي شده اند. معمولاً مؤسسه ابرار اصل اين آثارِ آشكار را در اختيار دارد؛ بااين حال، تلاش شده است در بخش كتاب ها، مجموعة پژوهش ها از معرفي آن دسته از كتاب هايي كه رايگان نيستند، اما ازحيث اهميت بايد براي آنها ارزشي دوچندان قائل شد محروم نماند.

6️⃣ گزارش نشست و سخنراني: اين بخش ، گزارش نشست ها و سخنراني هايي را معرفي مي كند كه انديشكده ها برگزار مي كنند. درحال حاضر، در جهان پيوسته درحال تحول كنوني، يكي از روش هاي سريع و مطمئن اطلاع رساني و كمك به حلقه هاي تصميم گيري، گردهمايي هاي كارشناساني از رشته ها و تخصص هاي مختلف براي فراهم آوردن مجموعه اي از آراء گوناگون است كه هريك از زاوية مخصوص خود به موضوع نگاه كرده‌اند.

اميد است مجموعة حاضر با بازخورد خوب فرهيختگان گرامي روبه رو شود.