✍🏻پروفسور: مخالفان در امیدوارند از این بازی خسته شود و خود از برجام بیرون بیاید؛ دلیل این همه نرمش فاجعه بار اروپا مقابل چیست؟

✍🏻#تحلیل پروفسور #استفن_والت: مخالفان #برجام در #آمریکا امیدوارند #ایران از این بازی خسته شود و خود از برجام بیرون بیاید؛ دلیل این همه نرمش فاجعه بار اروپا مقابل #ترامپ چیست؟ پای بحث تعرفه های فولاد و آلومینیوم در میان است؟ (بخش 1)

رهبران اروپایی، به جای اینکه در برابر ترامپ قاطعانه بایستند و به او هشدار دهند که #اروپا هم به برجام پایبند می ماند و با هرگونه تلاش #واشنگتن برای اعمال تحریم های ثانویه مقابله می کند، تلاش می کنند تا تنها ترامپ را آرام کنند نتیجه تمامی این نرمش ها، فاجعه بار بود. قدرت های اروپایی، سرانجام در برابر نظر دولت ترامپ کوتاه آمدند که برجام، ناکافی است و یا باید تغییر کند یا با توافق هایی فرعی تکمیل شود.

استفن والت نظریه پرداز و استاد برجسته روابط بین المللی در فارین پالسی نوشت: اگر ایالات متحده آمریکا از توافق هسته ایران خارج شود – توافقی چند جانبه ای که در حال حاضر دستیابی ایران به سلاح هسته ای را غیرممکن کرده است یک اشتباه فاحش تلقی خواهد شد. این تصمیم حاکی از تاثیر مستمر جناح افراطی لابی اسرائیل و همتایان سعودی و کشورهای عربی است. البته این اقدام همچنین نشانه دیگری از راهبرد نامناسب اروپا و ناتوانی جمعی رهبران آن در مقابل آمریکا که نتوانسته اند رویکرد ترامپ را تغییر دهند، است.

در ادامه این تحلیل می خوانیم: برنامه جامع اقدام مشترک یک توافق چندجانبه بین ایران – ایالات متحده #آمریکا – #روسیه – #چین – #فرانسه – #انگلیس – #آلمان و اتحادیه اروپا بوده است که در آن ایران به کاهش ظرفیت غنی سازی و ذخایر اورانیوم غنی شده متعهد شده است که این امر مانع تولید سلاح هسته ای توسط این کشور می شود. این کشور همچنین در زمینه زیرساخت های هسته ای هم محدودیت هایی را پذیرفته و علاوه بر این، یک سطح بی سابقه ای از بازرسی های بین المللی علیه این کشور شکل گرفته است.

در مجموع، تمام اقدامات فوق تضمین می کند که ایران به صورت مخفیانه نمی تواند به بمب دست پیدا کند. اما در ازای این امتیازات، سایر امضاکنندگان توافق متعهد شدند که تحریم های بین المللی علیه ایران را لغو کنند و به این کشور اجازه دهند که به صورت تدریجی به جامعه بین المللی بازگردد. دولت های اروپایی، روسیه و چین به شدت از این توافق حمایت می کنند. آیا این مسئله و حمایت حکایت از سادگی و ساده لوح بودن آن ها دارد؟ جواب منفی است، چراکه گزینه های جایگزین برجام بسیار بدتر خواهد بود و اینکه تعامل با ایران و نه نابودی توافق، می تواند از گسترش بحران جلوگیری کند. بنابراین فروپاشی توافق هسته ای به احتمال زیاد می تواند باعث شود که ایران در نهایت تصمیم بگیرد که به سرعت به سمت ساخت بمب حرکت کند.( چراکه ایرانی ها می بینند که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی ظرفیت موشک و هسته‌ای واقعی کشورش را توسعه داده و در عین حال با احترام روبرو است. )

بنابراین خروج آمریکا از توافق و برای جلوگیری ایران در تقلید از الگوی #کره_شمالی، آمریکا باید یک جنگ پیشگیرانه دیگری با عواقب غیرقابل پیش بینی در #خاورمیانه به راه اندازد در حالی که این منطقه از زمان تهاجم آمریکا به #عراق در سال 2003 به شدت متشنج شده است.

از زمانی که توافق هسته ای #ایران به امضا رسیده است آژانس بین المللی انرژی اتمی و دولت #آمریکا به طور مرتب اذعان کرده اند که ایران به مفاد #برجام پای بند بوده است. در این میان، همانطور که پیتر بینارت اشاره کرده است، این آمریکا است که در حال نقض این توافق است چرا که پیوسته خواهان محروم ساختن ایران از منافع اقتصادی است که وعده داده شده بود.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا همچنان بدون این که تبیین کند که چگونه این توافق قابل بهبود است آن را محکوم می کند و وی و مشاوران ارشدش به طور مکرر از پاره کردن توافق هسته ای در 12 می سخن می گویند. در پاسخ به تهدیدات ترامپ به ترک توافق هسته ای، کشورهای اروپایی به طور خاص سه رهبران کلیدی اروپا – امانوئل #مکرون – ترزا #می – آنگلا #مرکل وارد کارزار شدند و تلاش های گسترده ای انجام دادند تا ترامپ را راضی کنند که کار درستی انجام دهد.

🔗 http://foreignpolicy.com/2018/05/02/europe-has-no-clue-how-to-handle-an-american-bully/