❗️نئولیبرالیسم و سیل ❗️. ✍حمید جعفری …

❗️نئولیبرالیسم و سیل ❗️
✍حمید جعفری



📙در حالی که هنوز "محمد قوچانی " و نشریات ش از این می گویند که دولت روحانی به اندازه کافی لیبرال نبوده و "اقتصاد بازار آزاد" هنوز به خوبی در ایران اجرا نشده است و نئولیبرال های رنگارنگ از "صادق زیبا کلام " تا اپوزیسیون قلابی ج.ا یعنی امثال "فرشگرد " و "رضا پهلوی " می گویند آنچه در ایران به اجرا در آمده است نه "خصوصی سازی "واقعی بلکه "خصولتی" سازی بوده است باید گفت اتفاقا آنچه سیل اخیر و حوادث و پیامدهای پس از آن را رقم زد سیاست های نئولیبرال ی بوده است که تمامی دولت های پس از جنگ در ج.ا آن را اجرا کرده و اپوزیسیون قلابی ج.ا نیز برنامه ای جز آن البته با "آپشن تازه" ندارد .

تخریب جنگل ها و مراتع که بدون شک از عوامل اصلی سیلاب های اخیر بوده است چیزی جز محصول گردش آزاد کلان سرمایه های ملی توسط بورژوازی طفیلی وطنی به سمت فعالیت های مخرب و البته پرسود نیست .گردش آزادی که از شعارهای مقدس نئولیبرال هاست .ویلا سازی ،خانه سازی ،ساخت مراکز تجاری و ..در دهانه رودها و کرانه دره ها نیز از این قاعده مستثنی نیست .بورژوازی مستغلات از قوی ترین طیف های اقتصاد نئولیبرال است .اقتصاد ی که در آن خبری از هدایت آگاهانه سرمایه ها توسط دولت به مسیر های ملی نیست .از طرف دیگر ساخت و ساز انبوهی از سدها در سالیان اخیر که نتیجه ای جز تنگ کردن عمق و عرض مسیل ها نداشته است هم از ثمرات گردش آزاد سرمایه های ملی به حوزه های مخرب است .بورژوازی سدسازی از طیف های دیگر قدرتمند طفیلی گری حاکم بر ایران است .

این تاثیر نئولیبرالیسم تا پیش از سیل است .خدمات امداد و نجات ضعیف ،سرعت پایین حضور در مناطق آسیب دیده توسط نهادهای دولتی و ... که بدون تردید بر آسیب های حادثه می افزاید از ثمرات الگوی "دولت کوچک "نئولیبرال هاست .دولتی که در مقابل سیاست اجتماعی تعهدی بر دوش خود احساس نمی کند .
در سیل اخیر که بالا آمدن آب سدها از عوامل آن بوده است ،رگه های دیگری از "سود محوری "افسار گسیخته را می توان مشاهده کرد .طمع دولت و وزارت نیرو برای بالا آمدن آب مخزن سدها در جهت فروش در تابستان به کشاورزان و صاحبان صنعت شیلات هم از ثمرات اقتصادی است که جز بهره کشی بی مهابا به چیزی فکر نمی کند و از در آمیختن سود محوری حتی با مقتضیات توسعه ملی ناتوان است .

فاجعه ملی چندین برابر زلزله بم و رودبار در نتیجه عملکرد الگوی سرمایه داری نئولیبرال در جلوی چشمان ما رقم خورده و معلوم نیست تا کی ادامه داشته باشد . اگر نبود در وهله اول کمک نهادهای خود جوش مردمی و نهادهای غیر دولتی قطعا عمق فاجعه چندین برابر بود .
سیل اخیر بار دگر میزان سبعیت و توحش سرمایه داری نئولیبرال را نشان داد و به ما ثابت کرد که تداوم الگوی نئولیبرالیسم چیزی از "زیست جهان " اجتماعی ما و "اکوسیستم "باقی نخواهد گذاشت اگر دست نجنبانیم.هر چند وقتی خود اپوزیسیون قلابی ج.ا هم برنامه ای جز نئولیبرالیسم ندارد به یکباره هر امیدی برای تغییر لااقل در کوتاه مدت و میان مدت رنگ می بازد . آنهم هنگامی که نشریات کارتل مطبوعاتی محمد قوچانی که حرص و طمع بورژوازی طفیلی وطنی را به واژه تبدیل می کنند از این می نویسند که اقتصاد ایران هنوز به اندازه کافی لیبرال نشده است .برآیند همه این عوامل از آینده ای نه چندان روشن خبر می دهد ،آینده ای که تنها "رخ دادی "نامنتظره می تواند آن را به گونه دیگر رقم زند .📙



@Kajhnegaristan