در اینکه اساسا کتابی با عنوان «اقتصاد دولتی در سه سطر» وجود خارجی دارد یا خیر اطلاعی ندارم ولی در خصوص مطالب ذکر شده باید گفت با ا

در اینکه اساسا کتابی با عنوان «اقتصاد دولتی در سه سطر» وجود خارجی دارد یا خیر اطلاعی ندارم ولی در خصوص مطالب ذکر شده باید گفت با اینکه اغلب موارد حاوی رگه هایی از واقعیت ‌هستند اما بعضا اعداد و ارقام، غیردقیق و اغراق آمیز است که به برخی از موارد اشاره کرده ام:

۱- اگرچه تصمیم خروج از پیمان پاریس از طرف ایالات متحده رسما اعلام شده است اما تاکید شده، خروج نهایی در سال ۲۰۱۹ خواهد بود (بنابراین ممکن است تحت فشارهای بین‌المللی این خروج عملا اتفاق نیفتند).

۲- شاخص داوجونز در زمان آغاز رسمی ریاست جمهوری ترامپ ۱۹۸۲۷ بوده، بنابراین رکورد ۲۰ هزار عملا کار سختی نبوده است، امروز شاخص ۲۵۷۰۰ است که رشدی نزدیک به ۳۰ درصدی را نشان میدهد و البته رشد خیره کننده ای است!

۳- نرخ بیکاری در زمان آغاز رسمی ریاست جمهوری ترامپ ۴.۷ درصد بوده است (نه ۱۰ درصد) امروز به ۴.۱ درصد کاهش یافته که البته کاهش قابل توجهی است!

۴- رشد اقتصادی امسال ایالات متحده (۲۰۱۷) هنوز اعلام نشده است اما رشد ۹ ماهه این سال حدود ۲.۸ است. (معمولا رشد اقتصادی امریکا در سه ماهه پایانی کمی افت هم میکند، یعنی می‌توان رشد امسال را رقمی در حدود ۲.۵ درصد در نظر گرفت)، رشد سال قبل البته ۱.۶ درصد بوده است بنابراین امسال رشد بهتری را شاهد بوده‌ایم.

۵- ساخت دیوار مکزیک هنوز عملی نشده، بر خلاف رقم ۱۰ میلیارد دلاری زمان انتخابات که ترامپ برای احداث دیوار مطرح کرده است، گزارش اخیر دولت ترامپ می‌گوید احداث این دیوار ۳۳ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و البته ساختش در صورت تامین بودجه تا سال ۲۰۲۷ طول خواهد کشید!! دولت ترامپ علی الحساب از کنگره برای اختصاص ۱.۶ میلیارد دلار برای احداث بخشی از دیوار بودجه درخواست کرده که کنگره بر اساس اخبار عنوان شده احتمالا با آن مخالفت خواهد کرد!! بحث افزایش تعرفه هم عملا به بسیاری از شرکت‌های آمریکایی که کارخانه هایشان در مکزیک است لطمه خواهد زد و البته هنوز هم عملیاتی نشده است!

۶- در خصوص کاهش بودجه سازمان ملل هم کاهش درصدی از بودجه صرفا در برخی زیرمجموعه‌های سازمان رخ داده و قطع کل بودجه اساسا مطرح نبوده است.

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
در خصوص موفقیت آمیز بودن سیاستهای اقتصادی ترامپ بر اساس شاخص‌های اقتصادی باید گفت بسیاری از اقتصاددانان معتقدند اساسا اجرای سیاست‌های ملی گرایانه‌ای نظیر سیاست‌های دولت ترامپ برای کشوری در موقعیت آمریکا در سال‌های ابتدایی باعث رشد اقتصادی خواهد شد ولی در میان مدت با خروج سرمایه، مهاجرت نخبگان و کاهش نوآوری زیرساخت‌های رشد پایدار لطمه خورده و رشد اقتصادی رو به کاهش خواهد نهاد.

به عبارت دیگر این سیاست‌ها به نوعی اثری مشابه داروهای دوپینگ برای ورزشکاران در اقتصاد خواهد داشت.

@ZehnNeveshteh