عضو کمیسیون قضایی مجلس:.. ✅موادی از قانون دادرسی کیفری که کار پیگیری قضایی را مختل کرده اصلاح شود

عضو کمیسیون قضایی مجلس:

✅موادی از قانون دادرسی کیفری که کار پیگیری قضایی را مختل کرده اصلاح شود

عضو کمیسیون قضایی مجلس گفت: پیشنهاد ما به دوستان این است که ایرادات این قانون را پیش خود نگه ندارند و آن را به ما منتقل کنند، هیچ اشکالی ندارد که در یکسری از جاها موادی که دارای ایراد است و کار پیگیری قضایی را دچار اختلال کرده اصلاح کنند.

محمد دهقان در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی فارس، در خصوص قانون جدید آئین دادرسی کیفری اظهار داشت: زمانی که لایحه آئین دادرسی کیفری در دوره آیت‌الله شاهرودی آماده شد، کارشناسانی که از قوه قضائیه می‌آمدند نگاهی آرمانی به این لایحه داشتند و می‌خواستند قوانین را با استانداردهای روز دنیا منطبق کنند.

وی افزود: از آنجایی که اکثر اعضای کمیسیون قضایی حقوقی خود کارشناس قضایی بودند، تلاش شد تا این نگاه آرمانی با واقعیت‌های موجود منطبق شود.

دهقان با بیان اینکه قطعاً آئین دادرسی کیفری با صدها ماده ایراداتی هم خواهد داشت، گفت: یکسری ایرادات اختلافی است و یکسری دیگر هم بر اساس اظهارات کارشناسان اجرایی نیست در واقع ظرفیت کشور در زمینه نیروی انتظامی و تعداد قضات با نگاه آرمانی به این قانون سازگاری ندارد.

عضو کمیسیون قضایی مجلس تصریح کرد: پیشنهاد ما به دوستان این است که ایرادات این قانون را پیش خود نگه ندارند و آن را به ما منتقل کنند، هیچ اشکالی ندارد که در یکسری از جاها موادی که دارای ایراد است و کار پیگیری قضایی را دچار اختلال کرده اصلاح کنند.

دهقان در خصوص بخشی از این قانون که می‌گوید در پرونده‌های امنیتی تنها وکلایی که مورد وثوق قوه قضائیه هستند باید وکالت کنند، گفت: ما برای اولین بار در تاریخ کشور مصوب کردیم که در مرحله تحقیقات مقدماتی وکیل متهم باید حضور داشته باشد.

وی ادامه داد:‌ نیروهای امنیتی و انتظامی به حق اعلام کردند که در دوره تحقیقات مقدماتی وقتی جرمی مثل جاسوسی مطرح باشد حضور وکیل مسیر تحقیقات را مختل می‌کند چرا که جنبه حرفه‌ای کار باید رعایت شود و حضور وکیل آن هم هر وکیلی خلاف امنیت بوده و به مصلحت کشور نیست.

دهقان ادامه داد: صحبت این بود که برخی از این وکلا بین داخل و خارج از کشور تردد داشتند و ممکن بود شبه‌هایی نسبت به آنها وجود داشته باشد. همین امر موجب شد تجدید نظری صورت گیرد.

عضو کمیسیون قضایی مجلس تأکید کرد: ما از موضع خود مبنی بر اینکه وکیل باید در مرحله تحقیقات مقدماتی حضور داشته باشد، عقب‌نشینی نکردیم اما گفتیم وکلا باید مورد وثوق قوه قضائیه باشند.

وی در پاسخ به این سؤال پس چرا تا کنون رئیس قوه قضائیه حتی یک وکیل معرفی نکرده است، گفت: رئیس قوه قضائیه ملاحظاتی دارد و می‌گوید اگر من وکیلی را معرفی کنم وکلای دیگر از دست من ناراحت می‌شوند در هر صورت این پیشنهاد ما برای اجرای درست قانون بوده اما در صورتی که قوه قضائیه پیشنهاد بهتری دارد ما حاضر هستیم راه حل جدید را بپذیریم. لینک عضویت در کانال حقوق پرس: https://telegram.me/lawpress