وکالت بلاعزل به صورت جزیی و کلی امکانپذیر است

وکالت بلاعزل به صورت جزیی و کلی امکانپذیر است

به گفته شاه‌صاحبی، بدیهی است بلاعزل بودن وکالت و اسقاط حق عزل یا استعفا، ماهیت آن را تغییر نمی‌دهد و آن را به عقدی لازم تبدیل نخواهد کرد و صرفاً موکل حق عزل وکیل را در مدت محدود یا نامحدود از خود ساقط می‌کند یا حق استعفای وکیل سلب شده است .

وی در پاسخ به این پرسش که وکالت بلاعزل در امور جزیی امکان‌پذیر است یا در امور کلی، تصریح کرد: وکالت بلاعزل هم به صورت جزیی و هم به صورت کلی امکانپذیر است اما توصیه می‌شود افراد در امور جزیی وکالت بلاعزل بدهند و نه در امور کلی. همچنین حتماً مورد وکالت توسط طرفین با دقت مطالعه و بررسی شده و تنها همان موردی که طرفین مدنظر دارند در وکالت‌نامه قید شود .
این وکیل دادگستری همچنین در خصوص اینکه وکالت بلاعزل در صورت فوت موکل، به قوت خود باقی است یا خیر، بیان کرد: برابر بند ۳ ماده ۶۷۸ قانون مدنی، عقد وكالت به موت يا جنون وكيل يا موكل مرتفع مي‌شود و از اين جهت فرقي بين وكالت مطلق و بلاعزل وجود ندارد؛ بنابراين اگر عقد وكالت در ضمن عقد لازمي به صورت شرط درآيد، بقاي آن تا وقتي است كه ماهيت وكالت به علت جنون يا فوت یکی از طرفين عقد، منتفي نشده باشد.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا وکیل می‌تواند پس از فوت موکل، وصی او شود یا خیر، گفت: طبق قانون موصي (وصیت‌کننده)‌ مي‌تواند يك‌ يا چند نفر را به عنوان وصي‌ معين‌ کند که این شخص می‌تواند وکیل یا غیر وکیل باشد و در صورت‌ تعدد اوصيا، بايد مجتمعاً به‌ وصيت عمل‌‌ كنند، مگر در صورتی که به‌ استقلال‌ هر يك‌، تصريح‌ شده باشد .
@lawpress