✅شخصی شدن دعاوی (۲). انکار این موضوع نزد عقلا کاری بیهوده و عبث است و از آغاز تاریخ نیز چنین بوده

✅شخصي شدن دعاوي (2)
@Lawpress

🔹يك فرد ممكن است براي موفقيت و پيشرفت در امور شخصي خود در مواردي از خطوط قرمز اخلاقي و قانوني عبور كند . انكار اين موضوع نزد عقلا كاري بيهوده و عبث است و از آغاز تاريخ نيز چنين بوده . درگير و دار خودخواهي و غير خواهي ، رعايت تقوا يا پيروي از نفس اماره بالسوء ، در نظر گرفتن منافع اجتماعي يا ترجيح دادن خواسته هاي فردي ، فرد عادي ممكن است دچار لغزش شود و قانون و اخلاق را نديده بگيرد .

🔹چنين حالاتي كم و بيش در زندگي هر فرد پيش مي آيد و اثر آن از يك سو نامشروع و نامطبوع شمردن موفقيت ناشي از اين حركات است ( البته در مورد كساني كه به اصطلاح «از اين حرف ها سرشان مي شود» ) و از سويي ديگر احساس گناهي است كه با فرد مي ماند و مي تواند در ميان مدت يا دراز مدت زندگي او را بر هم زند (ايضاً در مورد همان كسان) .

🔹وقتي چنين رويدادي در يك پرونده قضائي براي يك فرد رخ دهد چون حالتي استثنايي است بالاخره – با توجه به وضعيت فكري و تربيت خانوادگي و ويژگي هاي مذهبي و احساسي اش – به نوعي با آن كنار مي آيد .

🔹 از ابزارهایی چون توبه و توجیه و توسل به عذر اضطرار و اجبار و امثال این ها استفاده می کند و اگر فرد صحیح العملی باشد ، این اقدام استثنائی به اصطلاح « ترمز » و عامل بازدارنده ای خواهد بود که او را از تکرار موارد مشابه باز خواهد داشت.


🔹وکیلی که کارهای حرفه ای برای او جنبه شخصی پیدا کرده است ، به لحاظ وجود این حالت ، به هیچ وجه ، مجاز به عبور از خط های قرمز و مرزهای قانون نیست .

🔹 اگر اقدام فرد عادی – و موکل – در این گونه موارد قابل دفاع و قابل قبول نیست ، اما حب ذات و وجود ضعف های بشری شايد حدوث آن را قابل توجیه کند ، بدون آن که از میزان قبح یا شدت مجازات آن بکاهد .

🔹 لكن چنین حرکت و اقدامی از وکیل ، به هیچ شکلی قابل توجیه هم نیست و مسئولیت اخلاقی و صنفی و قانونی وکیلی که برای پیشبردن دعوای موکل – که برای او جنبه شخصی پیدا کرده – قانون یا اخلاق را نادیده می گیرد ، صد چندان و دفاع و توجیه و تعذر چنین وکیلی غیر قابل قبول و غیر قابل استماع است .

🔹اشکال دیگری که بر این موضع گیری وکیل وارد و موجب وهن حرفه و آسیب رسانی به آن می شود ، این است که این نحوه عمل و اقدام به آسانی به « عادت » تبدیل می شود . معتاد شدن فرد عادی به قانون شکنی و عدم رعایت ضوابط اخلاقی ، پديده ای است که خود او و خانواده و اطرافیانش را درگیر می کند و برخورد قانونی با او هم اثر و انعکاسی محدود دارد .

🔹 اما همین پدیده وقتی به وکیل دادگستری مربوط باشد کل صنف و حرفه را تحت تأثیر قرار خواهد داد و کسی هم نخواهد پذیرفت که وکیل در حد شخص موکل – و گاهی بیشتر و فراتر از او – دل مشغول کار موکل بوده و به این علت قانون شکنی کرده و از خطوط قرمز گذشته است .

🔹 فراموش نکنیم که متن سوگند نامة وکلا ، ایشان را از هر نوع اقدام ناروا در امور فردی و شخصی و خصوصی شان هم منع کرده است.
🔹بهمن کشاورز
#شخصي_شدن_دعاوي


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress