✅احتیاط‌های لازم برای «فروشنده» پیش از تنظیم قولنامه و مبایعه نامه (۱).. 📝بهمن کشاورز

✅احتیاط های لازم برای « فروشنده » پیش از تنظیم قولنامه و مبایعه نامه(1)

📝بهمن کشاورز
@Lawpress

🔷 فروشنده کمتر از خریدار به احتیاط نیاز دارد ، چه او ملک را می فروشد و پولش را می گیرد و می رود به این ترتیب گرفتاریهای مربوط به ملک برای خریدار است .

♦️در عین حال با توجه به اینکه فروشنده پس از تنظیم قولنامه یا مبایعه نامه با یک نفر عملاً سلطه و اختیار مطلق خود را نسبت به ملک مورد معامله از دست می دهد و حق انجام معامله دیگری را نسبت به آن نخواهد داشت ، فروشنده باید :

🔷از یک سو از اعتبار مالی خریدار مطمئن شود و اطمینان حاصل کند او توان مالی خریدن ملک را دارد . از دیگر سو باید تدابیری بیاندیشد که اگر خریدار در موعد مقرر به تعهداتش عمل نکرد ، ملک آزاد و تعهد فروشنده ساقط و منتفی شود .

♦️مطمئن شدن از ملائت و اعتبار مالی خریدار کار آسانی نیست . اما اندیشیدن تدابیری برای انفساخ قولنامه و سقوط تعهدات فروشنده ، در صورت خلف وعده خریدار ، با گنجاندن شرط یا شروطی در سند میسر است مانند شروط و توضیحات زیر :

🔲 1➖ فروشنده ملکف است نسبت به اخذ و تهیه مفاصاها و گواهی ها و مدارک و اسناد لازم برای ثبت معامله اقدام کند و در روز موعود با در دست داشتن کلیه مدارک و اسناد یا تهیه کلیه مقدماتی که به او مربوط می شود، در دفترخانه حاضر شود . حضور بدون همراه داشتن مدارک از نظر ترتّب آثار موضوع این سند، در حکم عدم حضور خواهد بود .

🔲 2➖خریدار مکلف است در روز و ساعت معهود با همراه داشتن تتمه ثمن در دفترخانه حاضر شود .

🔲 3➖هر یک از طرفین که در موعد مقرر در دفتر خانه حاضر نشود و یا آن قسمت از مقدمات ثبت معامله را که مربوط به اوست فراهم نکنن، مکلف است مبلغ ................. ریال بابت جریمه عدم حضور به موقع به طرف دیگر بپردازد .

♦️این جریمه بدل اصل تعهد نیست و پرداخت آن لطمه ای به اصل معامله انجام شده نمی زند و طرف پرداخت کننده را نیز از انجام تعهداتش بری نمی سازد .

🔲 4➖در صورتی که خریدار برای ثبت معامله در دفترخانه حاضر نشود ، فروشنده حق فسخ معامله را خواهد داشت و با اعلام مراتب عدم حضور خریدار به دفترخانه می تواند معامله را فسخ و مبیع را به هر کس دیگری که بخواهد منتقل کند .

♦️در این حالت وجه پرداختی به کسر مبلغ موضوع بند بالا (3) به وی مسترد خواهد شد . این فسخ صرفاً با اعلام مراتب به خریدار ، از طریق مقتضی، محقق می شود و نیازی به مراجعه به مراجع قضایی نخواهد.

🔲 5➖ در صورتی که یکی از طرفین به علت تخلف طرف دیگر به منظور الزام طرف مقابل به ثبت معامله از طریق طرح دعوی در دادگستری اقدام کند ، پرداخت کلیه هزینه های قانونی دعوی –اعم از هزینه دادرسی و حق الوکاله و غیره- بر عهده طرف مستنکف خواهد بود .

🔹🔹 ادامه دارد . . .


✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page