✅طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت سر تا پا مشکل دارد (۱)

✅طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت سر تا پا مشکل دارد (1)
@Lawpress

💠 نمایندگان مجلس در آخرین روزهای اسفند سال گذشته طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت را به هیأت رئیسه مجلس ارائه کردند تا به‌صورت عادی در دستور کار نمایندگان قرار بگیرد.

🔹 گفته می‌شود با تصویب این طرح تغییرات زیادی در پذیرش وکلا در کانون وکلا صورت می‌گیرد و عملاً کانون وکلا با محدودیت روبه‌رو شده و استقلال کانون وکلا به خطر می‌افتد.

🔹براساس برخی مفاد این طرح وکلا بعد از پذیرش در آزمون وکالت به 3درجه رتبه‌بندی می‌شوند و دریافت پروانه تخصصی برای وکلای پایه یک نیز الزامی می‌شود. طرح نمایندگان مجلس هم‌اکنون با مخالفت و اعتراضات بسیاری از سوی وکلای کشور ازجمله کانون وکلا روبه‌رو شده است.

💠 بهمن کشاورز: طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت سر تا پا مشکل دارد. امیدوارم تا کمیسیون قضایی مجلس هر چه سریع‌تر مواردی را که برای اصلاح قانون وکالت فعلی لازم می‌داند تصویب کند.

🔹 تردید نیست همه قوانین ساخته ذهن بشر قابل اصلاح و تکمیل و بهترشدن است و قوانین مربوط به وکالت نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ به همین علت در 3دوره پیش مجلس شورای اسلامی، طرحی با 47 امضا تقدیم مجلس شد که از دیدگاه اهل فن طرح بسیار خوبی بود اما تا پایان دوره آن مجلس مطرح نشد.

🔹 با پایان دوره مذکور و آغاز دوره بعدی به لحاظ آنکه اهل فن این طرح را بسیار جذاب و کافی و پیشرو می‌دانستند همان متن با 47 امضا تقدیم مجلس شد اما بازهم به نتیجه‌ای نرسید .

💠 بالاخره در زمان دولت نهم و دهم لایحه دیگری تدوین شد که در آخرین روز دولت دهم نیز به امضا رسید و تقدیم مجلس شد.

🔹 در تدوین آن لایحه و اصلاح و ترمیم مشکلات موجود در آن، نمایندگان کانون وکلا حضور داشتند و متن امضاشده نیز متن خوبی شد اما با تغییر دولت، آن لایحه عیناً به دولت و قوه قضاییه بازگردانده شده اما متنی که به دولت رسید با آنچه قبلاً تدوین شده بود متفاوت بود.

🔹 این لایحه در دولت و مرکز پژوهش‌ها مورد بررسی قرار رفت و بررسی آن هم به درازا کشید. در تدوین این لایحه نمایندگانی از کانون وکلا و اسکودا حضورداشتند و در نهایت چند مطلب بسیار کلیدی از نظر نمایندگان کانون‌های وکلا در متن نهایی معلق و بدون تصمیم ماند و به شکلی که مورد قبول کانون وکلا نبود به مجلس تسلیم شد.

🔹البته در آخر کار بین قوه قضاییه و دولت روی همین لایحه هم اختلافاتی پیش آمد که باعث شد قوه قضاییه خارج از موعد مقرر لایحه خود را بدهد و موضوع به هیأت حل اختلاف قوا ارجاع شود که تصمیم این شد که لایحه وکالت جنبه قضایی ندارد و لزوماً قوه قضاییه نباید نسبت به آن نظر دهد.

💠 این لایحه که در چند نقطه کلیدی مبهم باقی مانده بود، در کمیسیون قضایی مطرح شد و نظر کمیسیون این بود که برای اصلاح قوانین وکالت نیاز به تنظیم قانونی به این تفصیل نیست.

🔹 با توجه به کثرت قوانین در انتظار تصویب ، مجالی برای این قانون نیست و چه بسا باعث شود این متن مشمول اصل 85قانون شود و کمیسیون قضایی کلیات لایحه را رد کرد و با سپری شدن مدت قانونی این رد ، قطعی و از دور رسیدگی خارج شد.

💠 در اجرای خواست کمیسیون قضایی، افرادی در همان کمیسیون مشغول بررسی قوانین وکالت بودند و هستند و تا آنجا که شنیده‌ام متن مختصری تهیه شده؛ در عین حال به‌طور موازی و با توجه به بعضی جریانات اجتماعی که درخصوص وکالت ایجاد شده بود طرح مورد نظر به امضای تعدادی از نمایندگان رسیده و به‌عنوان طرح به مجلس تقدیم شد .

🔹 البته در جایی گفته شده که در تهیه آن تعدادی از متخصصان و افراد صاحب‌نظر دخالت داشتند که از محتویات متن چنین موضوعی استنباط نمی‌شود/بهمن کشاورز

🔺🔺ادامه دارد . . .


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress
◀️لینک صفحه اینستاگرام کانال👇
‏www.instagram.com/lawpress_page