جلیل رحیمی جهان آبادی:

جلیل رحیمی جهان آبادی:
✅گام مهم مجلس برای حذف انحصارطلبی کانون وکلا/ سطح توانایی وکلا باید برای مردم مشخص شود
@Lawpress

🔹عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی مجلس افزود: نیاز است در مورد سهمیه بندی جذب وکلا تجدیدنظر شده و به دانش آموختگان حقوق که به توانایی علمی رسیده اند اجازه داده شود پرونده وکالت داشته باشند تا کانون وکلا از انحصار خارج و دسترسی مردم به وکلا بهتر شود.

🔹جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در مورد طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت با بیان اینکه در حال حاضر 14 تا 15 میلیون پرونده در قوه قضائیه در مسیر دادرسی قرار دارد، گفت: بخشی از اطاله دادرسی در سیستم قضایی به دلیل عدم آشنایی مردم با قوانین و مقررات و نیاز به وکیل است.

🔹نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخزر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دسترسی به وکیل و دفاع در محاکم قضایی جزو حقوق اساسی مردم است، افزود: در قانون اساسی تاکید شده که مردم حق دارند در محاکم به صورت آزاد و عادلانه از خود دفاع یا طرح دعوی کنند.

🔹وی افزود: لازمه احقاق این حق این است که مردم دسترسی آسان و راحت به وکیل داشته و از مشاوره حقوقی برخوردار باشند اما متاسفانه با سبک و سیاق جذب وکیل از سوی کانون وکلا و تعیین سقف و اعمال سهمیه، تعداد زیادی از فارغ التحصیلان رشته حقوق نمی توانند آزمون وکالت داده و علی رغم تمامی شایستگی های علمی فرصت ها را از دست می دهند.

🔹این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: از سویی مردم در دسترسی به وکیل ارزان و متخصص محروم می شوند و سیستم قضایی نیز دچار اطاله دادرسی و با انباشت پرونده های قضایی مواجه می شود.

🔹نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخزر در مجلس دهم، با بیان اینکه برای جذب وکیل نباید محدودیت قائل شد و طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت به خوبی به آن پرداخته است، تصریح کرد: بهتر است در مورد سهمیه بندی پذیرش وکلا تجدیدنظر شود و به دانش آموختگان حقوق که به توانایی علمی رسیده اند اجازه داده شود پرونده وکالت داشته باشند تا کانون وکلا از انحصار خارج و دسترسی مردم به وکلا بهتر و به قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده هایی که به دلیل عدم آشنایی نسبت به دادرسی مشکلاتی برای آنها ایجاد شده کمک شود.

🔹وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم که باید در طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت مورد توجه قرار گیرد، مسئله تخصصی تر شدن آزمون وکالت است، از این رو باید شاخص پذیرش آزمون دهندگان، مبنای علمی و تخصص باشد، تا افراد متخصص به این حوزه راه یابند.

🔹عضو هیات رییسه کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، با ارزیابی مثبت توجه به نظام رتبه بندی وکلا در طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت با تاکید بر اینکه باید میان وکلای تازه کار و وکلای متخصص و با تجربه رتبه بندی شوند تا مردم آگاهی کافی را نسبت به سطح توانایی و سابقه آنها داشته باشند، افزود: نباید به نحوی باشد که وکلا با هر میزان سابقه و هر شرایطی در سطح مساوی قرار گیرند بنابراین رتبه بندی وکلا امری مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress