کمالی‌پور:

کمالی‌پور:
✅پیشگیری از وقوع جرم به قوه قضائیه محدود نشود/ دستگاه‌ها در پیشگیری از وقوع جرم موفق نبودند

نایب رییس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس با تاکید بر اینکه معاونت پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه باید متولی امر پیشگیری از وقوع جرم باشد، گفت: متاسفانه موازی کاری نهادها در پیشگیری ازوقوع جرم عملکرد ها را دراین حوزه خنثی می‌کند.

یحیی کمالی‌پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درخصوص چگونگی پیشگیری از وقوع جرم در جامعه، گفت: پیشگیری از وقوع جرم نباید تنها به حوزه عملکردی قوه قضاییه محدود شود زیرا ده‌ها نهاد دیگر در این حوزه یعنی پیشگیری از وقوع جرم دخالت دارند؛ بنابراین واگذار کردن چنین کار مهمی به یک نهاد و قوه خاص قابل قبول نیست.

نماینده مردم جیرفت درمجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اقدامات صورت گرفته درجهت پیشگیری ازوقوع جرم مقطعی است، افزود: متاسفانه اقدامات انجام شده از سوی نهادها برای پیشگیری از وقوع جرم نتیجه‌بخش نبوده به همین دلیل شاهدیم که ورودی پرونده‌ها به قوه قضاییه نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش نیز داشته است؛ بنابراین این موضوع نشان ازآن دارد که دستگاه‌ها دربحث پیشگیری ازوقوع جرم موفق عمل نکردند.

وی با انتقاد از اینکه درحال حاضر جرائم در بسیاری از حوزه‌ها افزایش داشته است، تصریح کرد: باید با تشکیل مجموعه ای ویژه با حضور همه نهادها و دستگاه های مرتبط و دربرگیرنده دربحث پیشگیری از وقوع جرم مشکلات را در جامعه کاهش داد البته در این راستا باید از موازی‌کاری دستگاه‌ها نیز جلوگیری کرد زیرا یکی از مشکلات فعلی جامعه فعالیت نهادها و دستگاه های موازی است که متاسفانه بیشتر عملکردها را خنثی کرده است.

این نماینده مردم درمجلس دهم با اشاره به اینکه دربحث پیشگیری از وقوع جرم اقدامات شورای پیشگیری از وقوع تا حدودی قابل قبول است، تصریح کرد: البته معاونت پیشگیری از وقوع جرم درقوه قضاییه نیز باید به عنوان متولی در این امر شناخته شود زیرا نقش دستگاه قضایی به عنوان یک نهاد مدیریتی در بحث پیشگیری از وقوع جرم قابل چشم پوشی نیست؛ هرچند که قوه قضاییه به تنهایی نمی تواند در بحث پیشگیری از وقوع جرم اقدامات موثری انجام دهد.

کمالی پوربا بیان اینکه شورای پیشگیری از وقوع جرم باید تحت نظر معاونت پیشگیری در قوه قضاییه فعالیت کند، گفت: شورای پیشگیری از وقوع جرم باید درحوزه های مختلف فعالیت کند، به عنوان مثال در حوزه مقابله با صدور چک بلامحل باید دید که این شورا چه اقداماتی تاکنون در این زمینه داشته است.

نایب رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر رفع موازی کاری‌ها و همپوشانی‌ها در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، افزود: باید حوزه های جرم خیز در کشور شناسایی شده و با عضویت مسئولان این حوزه ها درشورا در بحث پیشگیری از وقوع جرم عمل کرد، البته تبدیل شورای پیشگیری از وقوع جرم به سازمان اصلا به صلاح جامعه نیست.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، مسئول آموزش معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه قانون پیشگیری از وقوع جرم آنطور که موردنظر ما بود تصویب نشد، گفت: معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در این قانون به عنوان متولی شناخته نشده است، بلکه آنچه مصوب شده شورای پیشگیری است که رئیس قوه قضائیه رئیس آن است، در حالی که قرار بود معاونت پیشگیری تبدیل به سازمان پیشگیری از وقوع جرم شود./
@lawpress