✅وکلا و حضور در جلسه دادرسی (قسمت پایانی).. ✍️بهمن کشاورز

✅وکلا و حضور در جلسه دادرسی(قسمت پایانی)

✍️بهمن کشاورز
@Lawpress

🔹همچنانکه در آغاز این مبحث گفتیم، ممکن است دادگاه طرفین را به سازش دعوت کند. گفتیم که موافقت با سازش کار وکیل نیست، حتی اگر این اختیار را در وکالتنامه داشته باشد.

🔹به ویژه وقتی وکیل دعوای خود را به حق و ارکان آن را محکم و ادله را نیز متقن می‏داند، دلیلی برای پذیرش پیشنهاد سازش وجود ندارد مگر در صورت تمایل بلکه اشتیاق صریح و کتبی موکل.

🔹بالعکس اگر دعوا چندان محکم نباشد، طبعاً باید از پیشنهاد سازش استقبال شود اما حتی در این مورد هم باید توافق کتبی موکل وجود داشته باشد.

🔹اگر سازش حاصل شد باید دقت شود در سازشنامه تنظیمی یا گزارش اصلاحی دادگاه – که معمولاً همان سازشنامه در گزارش اصلاحی دادگاه منعکس می‏شود – نکات ذیل رعایت شود:

✔️ الف – مفاد سازش نامه یا گزارش اصلاحی باید کاملاً روشن و صریح و بدون ابهام باشد.

✔️ ب – تعهدات طرفین قابل اجرا بوده و اجرای آنها منوط به تحقق اموری که از حیطۀ اختیار طرفین خارج است، نباشد.

✔️ پ – آنچه مورد توافق طرفین است مربوط به حقوق افراد دیگر نباشد.

✔️ ت – برای اجرای مفاد سازشنامه مهلت کاملاً مشخصی تعیین شود.

✔️ ث – روش احراز تخلف هر یک از طرفین – که باید مقدمۀ صدور اجرائیه باشد – به طور روشن و مشخص بیان شود.

🔹پس از پایان مذاکرات طرفین باید صورتجلسه را امضاء و دادگاه را ترک کنند. در این مرحله نکات ذیل قابل توصیه است:

🔳 الف – هیچ صورتجلسه‏ ای نباید نخوانده امضاء شود. البته در مواردی که صورتجلسه را شخصاً نوشته‏ اید یا تقریرات شما همچنانکه دیکته کرده‏ اید – عیناً نوشته شده است، خواندن مجدد لازم نیست.

🔹اما اگر ماحصل گفتار شما خلاصه و نوشته شده باشد، باید آنچه را امضاء می‏کنید حتماً بخوانید. توجه داشته باشید ادعای «نخوانده امضاء کردن» از وکیل پذیرفته نخواهد شد.

🔳 ب – کنار اولین و آخرین امضاء نام و نام خانوادگی خود را خواهید نوشت.

🔳 پ – همواره همکار خود را در امضاء کردن صورتجلسه بر خود مقدم بدارید. همینطور طرف دعوا و موکل را اگر سنشان از شما بیشتر باشد.

🔳 ت – بعضی دادگاهها صریحاً به اطراف دعوا می‏گویند «امضاء کنید و با هم تشریف ببرید». اما برخی دیگر برای رعایت ادب چنین تصریحی نمی‏کنند.

🔹در حالت دوم وکیل باید آنقدر تعلل کند تا همۀ اطراف دعوا با هم از جلسه خارج شوند. چون تنها ماندن یک طرف با قاضی ممکن است به او فرصت دهد که چند کلمه تعیین کننده و مهم بدون دفاع طرف بگوید.

🔳 ث – در هنگام خروج از صبر و تحمل رئیس دادگاه تشکر کرده و به او خسته نباشید خواهید گفت و از وی و منشی دادگاه خداحافظی خواهید کرد. اگر صورتجلسه را منشی نوشته تشکر از وی نیز لازم است.

🔹کتاب هنر دفاع در دادگاهها


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page