✅تبلیغات وکلا / اطلاع رسانی.. «اطلاع رسانى وکلا، ضرورتى غیرقابل انکار»

✅تبلیغات وکلا / اطلاع رسانی

"اطلاع رسانىِ وكلا، ضرورتى غيرقابل انكار"
@Lawpress

🔸دورانِ حاضر، به تعبير و تعريفِ همگان، "عصرِ اطلاعات و ارتباطات " است.
🔹امروزه شيوه و نحوه ى شناختن و شناسانده شدن، با سالهاى نه چندان دور ، تفاوتهاى بنيادين يافته است.
🔸پيش از اين در كشورِ ما به واسطه ى محدود بودنِ وسائل ارتباط جمعى از يك سو و از سوىِ ديگر به دليلِ محدود بودنِ متخصصينِ مشاغل ، شيوه ى شناسايى و شناخته شدنِ صاحبانِ تخصصى كه ورود به حوزه ى تبليغات و اطلاع رسانى نداشتند، مانندِ وكلا ، به صورتِ سينه به سينه و چهره به چهره بود، و همانگونه كه گفته شد، اين شيوه به جهتِ محدود بودنِ تعدادِ وكلا ، مؤثر و قابلِ اجرا بود.
اما در سالهاىِ اخير، به سببِ ورودِ افرادِ كثيرى به حرفه ى وكالت، عملاً شانس و امكانِ شناخته شدن به شيوه ى مذكور ، خصوصاً براى وكلاى جوان در شهرهاىِ بزرگ ، بسيار محدود و مضيّق شده است.
🔹از طرفى ديگر، در زمانِ حاضر، اساساً شيوه ى تعرفه و شناخت نيز تغيير يافته و اشخاص براى آشنايي با متخصصينِ صنوف از راههايى كه فضاى سايبرى و مجارىِ اطلاع رسانى در اختيار ايشان قرارداده است استفاده مى نمايند.
🔸از اين رو اگر بنا باشد عدالتِ كارى براى آحادِ وكلا فراهم گردد، گزير و گريزى نيست كه بايد به آنها اجازه ى تعرفه و اطلاع رسانىِ صحيح داده شود.
🔹دليلِ استفاده از عبارتِ "عدالتِ كارى" به اين جهت مى باشد كه طبيعتاً وكلاى معمر و با سابقه، از بسيارى قبل و با شيوه ى پيش گفته در جامعه شناخته شده هستند و طبعاً اكنون نيز از مزاياىِ آن نحوه ى شناخته شدن بهره مند مى باشند، اما وكيلِ جوانى كه به تازگى پا به عرصه ى وكالت گذاشته است، و در ميان خيلِ عظيمِ وكلا قصدِ آغاز به كار دارد، تا چند سال بايد منتظر بماند كه ديگران حداقل بدانند كه او وكيل است؟ حال شناختِ توانايى هاىِ وى به كنار.
🔸در اين سالها هرگاه بحثِ جوازِ اطلاع رسانىِ وكلا مطرح شده، با مخالفت تعدادى از همكاران مواجه گرديده است؛ دليلِ عمده ى مخالفت اين است كه ايشان معتفدند وكالت حرفه اى متفاوت از حِرَفِ ديگر است و نبايد پاىِ ابزارهاىِ تبليغاتِ تجارى را به اين حرفه باز نمود.
🔹ترديدى نيست كه وكالت فى نفسه فاقدِ وصفِ "تجارى" بودن است و طبعاً ذات و نفسِ وكالت منصرف است از يك عملِ تجارىِ صِرف.
اما :
🔸اولاً ) اطلاع رسانى بحثى كاملاً متمايز از تبليغات تجارى دارد.
در تبليغاتِ تجارى ، همانطور كه همگان مى دانند، همواره عنصر و چاشنىِ "مبالغه" وجود دارد، اما در موضوعِ اطلاع رسانى، صرفاً بيانِ حقايق و واقعيتها منظورِ نظر مى باشد.
🔹اگر وكيلى در حوزه اى از وكالت، مثلا شركتهاىِ تجارى، تخصصى مبتنى بر مستندات دارد، چرا نبايد آن را به اطلاع ديگران برساند؟
🔸ثانياً ) اگر ساز و كارِ اطلاع رسانىِ صحيح در كانون هاىِ وكلا پيش بينى و اجرا شود، قطعاً و بى ترديد مى توان با شيوه هاىِ نامتعارفى كه از جانبِ برخى براى شناساندن استفاده مى شود، برخوردى قانونى داشت.
🔹اين استدلال كه گفته مى شود : "الان كه تبليغات و اطلاع رسانى ممنوع است تعدادى از وكلا اقداماتى غير متعارف در اين زمينه انجام مى دهند، واى به روزى كه آزاد شود" ، كاملاً نادرست است.
🔸زيرا وقتى براىِ انجامِ امرى، مكانيسمِ صحيح وجود نداشته باشد، طبعاً از مسيرهاىِ نادرست استفاده مى شود، اما اگر شيوه ى صحيح اطلاع رسانى از سوى كانون هاى وكلا تبيين گردد، بى گمان همان افرادى كه به زعمِ ما اكنون مرتكبِ رفتارِ خلاف شئون وكالت شده اند، خود را منطبق با آيين نامه ى اطلاع رسانىِ مورد نظرِ كانون وكلا خواهند نمود، و بر فرضِ عدمِ اجراىِ صحيحِ آيين نامه ى اطلاع رسانى ، مى توان با استناد به مقررات انتظامى، با اين افراد برخوردى قانونى داشت.
🔹ترديدى نيست كه ديكته ى نانوشته غلط ندارد، از طرفى مقابله با جهانِ ارتباطات و اطلاعات نيز عملاً غيرِ مقدور است، پس بهتر است كانون هاىِ وكلاى دادگسترى، با بهره گيرى از متخصصينِ حوزه ى تبليغات و علومِ ارتباطات ، با منظورِ نظر داشتنِ ذات و خصيصه ى حرفه ى وكالت، آيين نامه اى را براى اطلاع رسانى صحيح وكلا تدوين نمايد تا هم وكلا از مزاياىِ آن بهره مند شوند و هم وضعيتِ نا به سامانِ فعلى كه در حوزه ى تعرفه ى وكلا شاهد مى باشيم، سامان پذيرد.

🔹وكيل محمدتقى غفارى فردويى
مرداد ماه ١٣٩٦

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress