✅طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت سر تا پا مشکل دارد (۳)

✅طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت سر تا پا مشکل دارد (3)
@Lawpress

💠طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت باعث می‌شود تا استقلال کانون وکلا از بین برود. به‌طور قطع مجموع آنچه در این طرح آمده استقلال کانون‌های وکلا را بیش از پیش مخدوش می‌کند.

🔹 مثلا در این طرح ورود افراد به حرفه وکالت از مجاری‌یی غیر از آزمون ورودی کماکان باز گذاشته شده که لاجرم کانون‌های وکلا قادر به کنترل این موارد نخواهند بود.

🔹 یا در ماده 8عنوان شده که هیأتی پیش‌بینی شده که بر آزمون و سنجش مهارت‌های دوره کارآموزی نظارت خواهد داشت و در آن فقط یک نماینده از کانون‌های سراسر کشور عضویت دارد و مابقی اعضا که تعدادشان 8نفر است از مراجع و منابع دیگر حضور دارند.


💠 براساس طرح وکیل یار ، وزارت دادگستری به افراد با شرایط مشخص در طرح، پروانه وکیل یاری می‌دهد.

🔹وکیل یار از یک سو کسی است که اطلاع او از آرا و تصمیمات در پرونده به‌معنای ابلاغ قانونی به وکیل خواهد بود و از طرف دیگر در ماده 11طرح وکیل یار از اشتغال به‌صورت تمام وقت در ارگان‌ها و نهادهای دولتی و عمومی غیردولتی منع شده که مفهوم مخالف این حکم این است که اشتغال پاره وقت او در این ارگان‌ها ونهادها بلامانع است.

🔹در عین حال ماده 13این طرح فعالیت وکیل یار در دفتر وکیل را مانعی برای فعالیت و خدمات حقوقی مستقل وکیل یار در حوزه غیردادگستری ندانسته است.

🔹 جمع این دو مورد آشکار می‌سازد که وکیل‌یار می‌تواند موجب چه اشکالات و معضلاتی باشد؛ آن هم در روزگاری که مبارزه با فساد شعار دائمی روز شده است.

💠 درخصوص درجه‌بندی وکلا و برگزاری دوره‌های تخصصی برای وکلای شاغل باید گفت که اصل قضیه مثبت ارزیابی می‌شود؛

🔹هرچند که ممکن است دوستان جوان ما از این معنا راضی نباشند اما به هرحال کسانی که از این به بعد قصد ورود به این حرفه را دارند با علم به اینکه در آغاز وکیل پایه سه خواهند بود تصمیم خواهند گرفت.

💠 در عین حال برگزاری دوره‌های تخصصی برای وکلای شاغل با توجه به مقتضیات روز و اینکه کسی نمی‌تواند در همه امور متخصص باشد و وکالت کند ایضا باید مثبت ارزیابی شود.
🔹بهمن كشاورز:روزنامه همشهری -15فروردین


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress
◀️لینک صفحه اینستاگرام کانال👇
‏www.instagram.com/lawpress_page