✅٢٠ نکته کاربردى و مهم درخصوص اعتراض ثالث به موجب قانون آیین دادرسی مدنی

✅٢٠ نكته كاربردى و مهم درخصوص اعتراض ثالث به موجب قانون آیین دادرسی مدنی
@lawpress

1️⃣: هر گونه رأي كه از دادگاه عمومي و تجديدنظر صادر شود، امكان اعتراض ثالث نسبت به آن ميسّر است.

2️⃣: آراي ديوان عالي كشور، قابليّت اعتراض شخص ثالث ندارد. چون رسيدگي به اعتراض شخص ثالث، مستلزم دادرسي در ماهيّت است، در حالي كه در ديوان عالي كشور رسيدگي ماهيّتي انجام نمي‌شود.

3️⃣: اگر رأيي در ديوان عالي كشور ابرام شده باشد، اعتراض شخص ثالث به همان شعبه ديوان تقديم مي‌شود و اگر شعبه ديوان آن را پذيرفت آن را به دادگاه تالي مي‌فرستد و به نوعی اجازه ی نقض رأي ديوان را هم مي‌دهد.

4️⃣: اعتراض شخص ثالث از طرق فوق العاده شکایت از آراء است كه اثر تعليقي بر اجراي حكم ندارد.

5️⃣: در هر دعوا (خواهان، خوانده، وارد ثالث و مجلوب ثالث) اصحاب دعوا محسوب مي‌شوند و حق اعتراض ثالث ندارند.

6️⃣: اگر دادخواست شخص ثالث رد شود، او مي‌تواند به عنوان ثالث، به رأي اعتراض كند زيرا در دادرسي به عنوان اصحاب دعوا شركت نداشته است.

7️⃣: هر گاه اصحاب دعواي رأي مورد اعتراض، متعدد باشند، معترض ثالث نمي‌تواند فقط بعضي از آنها را طرف دعوا قرار دهد مگر آنكه موضوع دعوا قابل تفكيك يا تجزيه باشد.

8️⃣: مرجع صالح جهت رسيدگي به اعتراض ثالث، همواره آخرين دادگاه رسيدگي‌كننده به ماهيّت دعوا است. در نتيجه اگر حكمي در دادگاه تجديدنظر عيناً تأييد شود، مرجع رسيدگي به اعتراض ثالث، دادگاه تجديدنظر خواهد بود.

9️⃣: اعتراض شخص ثالث، مقيد به مهلت خاصي نيست. چون اگر اصل حق از بين نرفته باشد چه قبل از اجرا و چه بعد از اجراي حكم، اعتراض ثالث ميسّر است.

🔟: اعتراض شخص ثالث، نسبت به قرارها محدود به قرارهاي قاطع نمي‌باشد بلكه كلّيّه قرارها اعم از قاطع، اعدادي، تأميني و... قابل اعتراض ثالث هستند.

@lawpress
1️⃣1️⃣: اگر قرار از دادگاه بدوي صادر و در دادگاه تجديدنظر تأييد شود و ديوان آن را نقض كند، پرونده را جهت رسیدگی به دادگاه بدوي مي‌فرستد (چون در دادگاه بدوي رسيدگي ماهيّتي شده است).

1️⃣2️⃣: رسيدگي خارج از نوبت در ديوان در دو حالت است:

۱.به موجب قانون باشد.

۲.به تشخيص رییس ديوان عالي كشور
1️⃣3️⃣ :اعتراض شخص ثالث اصلي، عبارت است از اعتراض شخص ثالث نسبت به رأيي كه مخل حقوق شخص ثالث است و بايد به موجب دادخواست به آخرين دادگاه صادركننده رأي مورد اعتراض تقديم شود.

1️⃣4️⃣: در اعتراض شخص ثالث، قاضي صرفاً به جهاتی که قبلا مورد قضاوت گرفته رسيدگي مي‌كند نه مسائل جديد. بنابراين طرح دعاوي طاري (تقابل، ورود ثالث و جلب ثالث) ميسّر نيست.

1️⃣5️⃣:اعتراض ثالث طاري، عبارت است از اعتراض يكي از طرفين دعوا به رأيي كه قبلاً در يك دادگاه صادر شده و طرف ديگر در حين دادرسي، براي پيروزي در دعواي مطروحه آن را ابراز و به آن استناد مي‌كند.
1️⃣6️⃣: اعتراض ثالث طاري، در دادگاهي به عمل مي‌آيد كه رأي مورد اعتراض در آنجا ابراز شده است و نيازمند تقديم دادخواست نيست و به صرف ابراز و يا اعلام، كفايت مي‌كند.

1️⃣7️⃣: اعتراض ثالث طاري، توسط دادگاه رسيدگي‌كننده به دعواي اصلي، رسيدگي مي‌شود ليكن اگر رأي مورد اعتراض از دادگاهی با درجه ی بالاتر صادر شده باشد معترض مراتب را به دادگاه رسيدگي‌كننده به دعواي اصلي اعلام مي‌كند و ظرف مدّت بيست روز نسبت به تقديم دادخواست اقدام مي‌نمايد.

1️⃣8️⃣: اعتراض شخص ثالث، علي‌الاصول موجب تأخير اجراي حكم نمي‌شود مگر آنكه جبران ضرر و زيان ناشي از اجراي حكم ميسّر نباشد، كه در اين صورت با درخواست معترض ثالث و پس از اخذ تأمين مناسب، قرار تأخير اجراي حكم براي مدّت معيّن صادر مي‌شود و پس از انقضاي مدّت، تمديد آن بلامانع است.

1️⃣9️⃣: قرار تأخير اجراي حكم، اگر به واسطه ی اعاده دادرسي يا فرجام‌خواهي صادر شود، داراي مدّت معيّن نيست.

2️⃣0️⃣: اعتراض شخص ثالث، ناظر بر رأي است و رأي اعم است از حكم و قرار.

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress