✅ «تعرفه حق الوکاله» /ما هیچ … ما نگاه …!

✅" تعرفه حق الوكاله "/ما هیچ ... ما نگاه ...!
@Lawpress
🔸... البته این را هم بگویم که فقط قسمت آخر ماده 4 آئین نامه تعرفه که طبق آن حق الوکاله مرحله بدوی یا تجدیدنظر را بعد از ختم هر مرحله باید از موکل وصول کنیم باعث حیرت نبود. نرخ گذاری 5 هزارتومانی برای هر ساعت مشاوره (بند ج ماده 14) و حق الزحمه حداکثر 15 هزار تومانی برای مطالعه پرونده (بند د ماده 14) هم شگفتی آفرین شد! وکلا در همان سال 85، در تفسیر و تنقید همین سه مورد که شاه بیت قصیده « آئین نامه » بود، مقاله ها نوشتند و اعتراض ها کردند که البته خب، پاسخ قانع کننده ای هم از سوی مرجع تصویب ندیدند.
🔹در همان سال 85 که آیین نامه آمد، هم وکلا و هم قضات – خصوصاً معمرین و با تجربه ترها – می دانستند که عمل به مفاد آن ممکن نیست. بگذریم از معدود قضاتی که هنوز هم اصرار به رویت قرارداد خصوصی بین وکیل و موکل دارند و شاید ضمانت اجرایی هم برای عدم ارائه آن در نظر گرفته باشند!
در آن سال 85، با دو ساعت مشاوره که طبق آئین نامه به قیمت 10 هزارتومان نرخ گذاری شده بود، می توانستیم کمی بیشتر از 10 دلار خریداری کنیم! (برای دیدن قیمت دلار از سال 85 به بعد به این آدرس مراجعه کنید)
http://www.modiriatefarda.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=160
🔸البته در همان سال باید برای تمدید پروانه وکالتمان معادل 75 هزار تومان تمبر هم الصاق می کردیم که این مبلغ تا سال 87 ثابت ماند. اما گرانی و تورم نماند!
🔹از سال 87 یک واقعه دیگر حساب و کتابمان را بر هم زد. هزینه تمبر تمدید به یکباره از مبلغ 75 هزار تومان به 150 هزار تومان و بالاخره در سال 95 به 700 هزار تومان افزایش یافت. در سال 95 ما با دریافت 10 هزارتومان بابت دو ساعت مشاوره ، توانستیم کمی بیشتر از 2 و نیم دلار برای روز مبادا کنار بگذاریم!
🔸در طول این ده سال به جز هزینه هایی مانند اجاره دفتر، رفت و آمد، قبوض آب، برق و پرداختی های به کانونمان و ... چیزهای دیگری هم به سرعت افزایش یافت : توهین و تحقیر وکلای دادگستری در قالب فیلم ها و سریالهای سبک، سخیف و عامه پسند در رسانه ملی، میزان اختلاس ها و تخلفات مالی برخی دولت مردان به گونه ای که دیگر امروز برایمان شنیدن و دیدن قرارهای تامین 20 و 50 و حتی 200 میلیارد تومانی چندان اسباب تعجب نیست! و البته کماکان طبق مفاد آئین نامه تعرفه وکلا ؛ موظفیم برای هر ساعت مشاوره 5 هزارتومان و برای مطالعه پرونده حداکثر 15 هزار تومان و اگر هم حق الوکاله ای توافق شد ، آن را بعد از ختم مرحله مربوط دریافت کنیم!! و بدیهی است که در صورت تخلف، مستوجب تعقیب و محکومیت انتظامی و شاید هم درج نام در مجله کانونمان هستیم!!
🔹اینجاست که باید به حضرات گفت : حالا ما وکلای شاغل هیچ! اقلا به فکر صدها نفری باشید که سالانه از دانشگاههای دولتی و آزاد و پیام نور و فراگیر و ... در رشته حقوق فارغ التحصیل می شوند و چون می دانند که آزمون جذب قضات یا کانون سردفتران هرسال نیست، به سمت کانونهای وکلا می آیند که هر سال موظف به جذب کارآموز است!
🔸حالا ما هیچ! به فکر آن جماعت عضو کمپین «ورود به کانون بدون آزمون» باشید که صدای دهل را از دور شنیده اند و حوصله ای هم برای درس خواندن و شرکت در آزمون کانونها ندارند و شاید تصور می کنند همه وکلا حداقل یک موکل با قرار تامین 200 میلیارد تومانی دارند!!
حالا ....
ما هیچ ....
ما نگاه .... !!

🖋وکیل یوسف شفیع زاده
مرداد ماه ١٣٩٦

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress