✅شکایت برای ابطال مجازات تخلفات وکلا رد شد. ‌ ‌

✅شکایت برای ابطال مجازات تخلفات وکلا رد شد
https://t.me/lawpress
هیئت تخصصی دیوان عدالت اداری، شکایت شاکی خصوصی برای ابطال مواد ۷۶ تا ۸۹ آئین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، ناظر بر تخلفات حرفه وکالت و مجازات‌های پیش‌بینی شده را رد کرد.

به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، شاکی خصوصی با ارائه دادخواستی به دیوان عدالت اداری و اعلام اینکه مواد 76 تا 89 آئین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، مغایر با اصل 36 قانون اساسی است و وضع آن با اصل 85 قانون اساسی مطابقت ندارد، خواستار ابطال این مواد شده است.‌ ‌

هیئت تخصصی اداری و استخدامی دیوان عدالت اداری پس از بررسی شکایت شاکی و مستندات قانونی، رأی داده است که اولاً آئین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری در سال 1334 به تصویب وزیر دادگستری رسیده است و نمی‌تواند مغایر اصل 36 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مؤخر بر تصویب آیین نامه تصویب شده قرار گیرد.
https://t.me/lawpress
ثانیاً: در ماده 22 لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب سال 1333 مقرر شده است که «کانون وکلاء با رعایت مقررات این قانون، آیین نامه های مربوط به امور کانون از قبیل انتخابات کانون و طرز رسیدگی به تخلفات و نوع تخلفات و مجازات آنها و ترفیعات و کارآموزی و پروانه وکالت را در مدت 2 ماه از تاریخ تصویب این قانون تنظیم می‌کند و پس از تصویب وزیر دادگستری به موقع اجرا گذاشته می‌شود.» با توجه به حکم این ماده قانونی، آیین نامه مربوط در سال 1334 به تصویب وزیر وقت دادگستری رسیده و در مواد 76 الی 89 تخلفات و مجازات پیش‌بینی شده برای تخلفات تصویب شده است.

بنابراین مواد مورد اعتراض از آیین نامه در حدود اختیارات و منطبق با قانون تصویب شده و با اصل 36 قانون اساسی مغایرت ندارد و قابل ابطال تشخیص داده نشد. مستنداً به بند ب ماده 84 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می‌شود. این رأی ظرف مدت 20 روز از تاریخ صدور از سوی رئیس دیوان عدالت اداری و یا 10 نفر از قضات دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است.
✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://t.me/joinchat/AAAAAD6uBvG8pDb-Mpvr8w