✅مدیریت زمان در دفاع شفاهی (۱). کشاورز

✅مدیریت زمان در دفاع شفاهی (1)
@Lawpress

📝بهمن كشاورز

🔹در همه مواردی که دفاع شفاهی الزام قانونی دارد ، به هر حال ، محدودیت وقت مطرح و مدیریّت زمانی لازم است.

🔹هرچند در نظامِ قضائی ما، مدّت بحث و دفاع محدود نیست، امّا در عمل دادگاهها با این بیان که «لطفاً مواردی را که در لایحه (یا دادخواست) نیاورده اید بیان کنید» یا «لطفاً خلاصه کنید» یا «وقت اداری در حال اتمام است» و یا با نشان دادن علامات بی حوصلگی و بی قراری ، مانع طولانی شدن #دفاع_شفاهی می شوند .

🔹در عمل و بر مبنای تجربة چهل و چند ساله به این نتیجه رسیده ام که جز در موارد استثنایی – که بیشتر در دادگاه کیفری استان یا دادگاه انقلاب و برخی از دعاوی مدنی (حقوقی) پیچیده پیش می آید - دفاع شفاهی بیش از حدود نیم تا حداکثر یک ساعت بی فایده است و وقت و انرژی به هدر
می رود.

🔹به طورکلی در سخنرانی ها، جذب مطالب سخنران، هراندازه هم فصیح و بلیغ و خوش بیان باشد ، بعد از بیست دقیقه بازده نزولی پیدا می کند، مگر در موارد بسیار نادر که مسلماً دفاع شفاهی در محاکم از این «موارد بسیار نادر» نیست .

🔹شنیده ایم که فلان سخنران هفت ساعت و یا فلان وکیل سه ساعت صحبت کردند. این به عنوان رکورد گیریِ بسیارگویی، البته قابل ثبت و ضبط است . امّا باید به محتوای این سخنوری ها و میزان جذب آن به وسیله شنوندگان و تأثیری که بر آنها گذاشته توجّه شود.

🔹گاهی در پرونده های کیفری، که در دادگاه کیفری استان یا دادگاه انقلاب رسیدگی می شوند، پیچیدگی ها و ابهاماتی وجود دارد که بحث طولانی و ارائه مدارک و شواهد فراوان را ایجاب می کند.

🔹امّا در اغلب موارد، در پرونده های عادی، اگر دفاع مفید و مؤثری وجود داشته باشد، در نیم تا یک ساعت قابل ارائه است . در چنین مواردی، اطاله کلام و پرداختن به حواشی و تکرار مطالب به اشکال گوناگون، حکایت از فقدان دفاع مؤثر دارد و پرگویی چه بسا باعث شود که مطالب مؤثر گفته شده هم مغفول بماند و از یاد برود .

🔹ادامه دارد . . .



✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page