نایب‌رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایران:

نایب‌رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایران:
✅موسسات حقوقی غیرمجاز، سلامت دستگاه قضا و وکالت را هدف قرار دادند
@Lawpress

🔹نایب‌رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایران گفت: #مؤسسات_حقوقی غیرمجاز سلامت دستگاه قضایی و وکالت را هدف قرار دادند.

🔹به گزارش ایسنا، محمدعلی رضایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وکلای دادگستری و اصحاب رسانه رسالتی مشترک دارند، اظهار کرد: وکلا برای دفاع از جامعه و رسانه برای پرداختن به نیازهای جامعه و آسیب‌های اجتماعی و این وحدت رسالت موجب می‌شود به‌ راحتی به حس همزاد پنداری و درک متقابل برسیم.

وی با بیان اینکه حمایت از اصحاب رسانه از وظایف وکلای دادگستری است، بیان کرد: در قانون به‌عنوان میثاق و منشور ملی پیش‌بینی شده که باید کرامت اصحاب رسانه حتی در موقعیت ارتکاب جرائم حفظ شود.

این مسئول گفت: اینکه این مقرره قانونی چقدر در جامعه حفظ می‌شود حدیث جداگانه‌ای بوده وگرنه شأن نزول هیات‌ منصفه حفظ کرامت اصحاب رسانه و اهل‌ قلم است.

🔹نایب‌ رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایران با اشاره به اینکه در نظام‌های حقوقی دنیا راه پویایی جامعه از مسیر و مدار قانون‌مداری می‌گذرد، تصریح کرد: وکلای دادگستری در طول تاریخ همواره قانون‌مدار، تأثیرگذار و منشاء تحول بودند.

نایب‌ رئیس اتحادیه کانون‌های وکلای دادگستری ایران خاطرنشان کرد: وکلای دادگستری یکی از معدود اقشار جامعه هستند که وظیفه آنها صیانت از قانون اساسی بدون داشتن گرایش سیاسی بوده است.

🔹وی در ادامه با بیان اینکه کانون وکلا یک ریال بودجه دولتی دریافت نمی‌کند، یادآور شد: متهمینی که مرجع تجدیدنظر احکام شان دیوان عالی کشور است چنانچه وکیل استخدام نکنند ما مکلفیم بدون دریافت ریالی وکیل در اختیارشان قرار دهیم.

رئیس کانون وکلای دادگستری لرستان اعلام کرد: این کانون با کمیته امداد امام (ره)، بهزیستی و سازمان‌ زندان‌ها تفاهم‌نامه دارد و چنانچه افراد تحت حمایت این دستگاه‌ها پرونده مفتوحی داشته باشند وکیل در اختیارشان قرار می‌دهیم.

رضایی در ادامه با اشاره به اینکه اگر شهروندی نارضایتی به حقی از وکیلی داشته باشد و محرز شود که وکیل در انجام کار وکالت تخلف یا کوتاهی کرده است کانون وکلا با او که اخلاق حرفه‌ای را رعایت نکرده برخورد خواهد کرد، یکی از معضلات جامعه را وجود مؤسسات حقوقی غیرمجاز دانست و گفت: این مؤسسات غیرمجاز در پرونده‌های خود تعهد به نتیجه می‌دهند، ادعای ارتباط ناسالم با دستگاه قضایی را مطرح می‌کنند، دانش حقوقی، پروانه وکالت و مرجع نظارتی ندارند و به دنبال رانت‌ها و ارتباطات قضایی ناسالم هستند.

وی خاطرنشان کرد: این مؤسسات سلامت دستگاه قضایی و وکالت را هدف قرار دادند که البته در این راستا شکایت کیفری مطرح کردیم و رییس‌کل دادگستری لرستان و دادستان مرکز استان همکاری خوبی با کانون داشتند؛ برخی از مؤسسات غیرمجاز به محکومیت کیفری دچار و حتی روانه زندان شدند و برخی از این افراد با قرار وثیقه آزاد شدند.

نایب‌رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران تصریح کرد: مطمئناً با هر فردی که به نام وکیل و به کام خود سلامت دستگاه قضایی را هدف قرار دهد برخورد می‌شود، عزم لازم و جدی برای برخورد وجود دارد.

🔹وی با اشاره به اینکه قانون وکالت مصوب سال ۱۳۱۵ است که در این قانون نیازهای وقت جامعه پیش‌بینی شده و نگاه توسعه محوری برای این قانون‌ و وکلای دادگستری دیده نشده است، اظهار کرد: امروز هم بحث لایحه جامع وکالت مطرح شد که لایحه مانع وکالت بود و با مخالف جدی کانون‌های وکلای دادگستری مواجه و هم‌اکنون از دستور کار خارج‌ شده است؛ هر قانونی که بدون دخالت کانون وکلا در این رابطه در مجلس مطرح شود محل اعتراض ماست.

رضایی تصریح کرد: موسسات حقوقی در استان به‌ موجب قانون مجوز گرفته‌اند و تظاهر به وکالت می‌کنند که همین موضوع تظاهر به وکالت محل مناقشه است، تظاهر به وکالت جرم انگاری شده است.

🔹نایب‌ رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران به موضوع تهیه متن پیش‌نویس برای اصلاح قانون وکالت از سوی یک کمیته مشترک اشاره کرد و یادآور شد: نماینده‌های مجلس هر کدام از منظر خود مسائلی را مطرح کردند، عده‌ای به دنبال ادغام کانون وکلا با مرکز مشاورین هستند که این موضوع به‌شدت محل اعتراض ماست.

رضایی یادآور شد: ما ۷۰ سال قدمت داریم و چنانچه تجدیدنظری در این رابطه صورت گیرد، باید الحاق باشد نه ادغام.

🔹رییس کانون وکلای دادگستری لرستان با تاکید بر اینکه این موسسات حق ندارند و اجازه ندارند خود را وکیل معرفی کنند و به مسائل قضایی استان آسیب بزنند، ادامه داد: از این مؤسسات حقوقی غیرمجاز شکایت کرده‌ایم و در دستگاه قضایی پرونده آن‌ها مفتوح است.


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress