✅شخصی شدن دعاوی (۱)

✅شخصي شدن دعاوي (1)
@Lawpress

🔹ترديدي نيست #وكيل موظف است آنچه را مي تواند براي موكلش انجام دهد و تمام توانائي هاي خود را در #دفاع از او به كار گيرد . به نحوي كه وقتي با خود خلوت مي كند از آنچه براي #موكل انجام داده راضي باشد.

🔹 اما از اين نبايد پيش تر رفت . اگر پرونده هاي وكيل براي او جنبه #شخصي پيدا كند ، به اين معني كه حاكم شدن يا محكوم شدن در دعوي براي او يك برد يا باخت شخصي تلقي شود نه پيروزي يا شكست در يك امر حرفه اي و كاري ، آسيب ها و ضايعاتي به شرح آتي بروز خواهد كرد :

🔹هر فرد عادي ممكن است يك يا چند پرونده مدني و كيفري در طول حيات خود داشته باشد و البته اكثريت مردم حتي يك مورد هم ندارند و آن چنان كه مصطلح است « يك بار هم كلانتري نرفته اند » .

🔹 البته كساني هم هستند كه به لحاظ نحوه انجام حرفه و شغلشان و اينكه يا بي احتياط و بي مبالات هستندو يا خود را بيش از حد زرنگ مي پندارند و مي خواهند به همه اهداف از راه هاي ميان بر برسند ، دعاوي متعدد مدني و كيفري پيدا مي كنند .

🔹 براي گروه اول دعوايي كه دارند مهمترين مسأله جهان است و برد يا باخت در آن ، علاوه بر نتايج مادي كه دارد ، مي تواند وضعيت رواني و عصبي ايشان را بهبود بخشد يا كاملاً در هم بريزد .

🔹 در مورد گروه دوم هر چند آثار برد و و باخت به شدت دسته اول نيست اما آثار مادي يا معنوي دعاوي جزئي از زندگي آن ها است و خواه ناخواه دگرگوني هاي جدي در وضع روحي يا عصبي ايشان ايجاد مي كند.

🔹اگر وكيل از جهت تأثر از نتايج پرونده هايش ، در هر مورد ، دقيقاً در عرض موكلينش قرار گيرد و به اندازه آنها خوشحال يا بد حال شود و اين حالات در طول زمان ادامه و استمرار داشته باشد نتيجه قطعاً بروز بيماري هاي عصبي به ويژه افسردگي و اضطراب خواهد بود .

🔹زيرا موكل شكست خورده در دعوا بايد با همان يك مورد شكست كنار بيايد و روحيه خود را ترميم كند . موكل پيروز شده در پرونده هم با شادي ناشي از پيروزي به جنگ افسردگي ها و ناملايمات ديگر زندگي خود مي رود اما وكيلي كه پرونده ها برايش جنبه شخصي دارد ناچار با انبوهي از شكست ها و ضايعات فردي و خصوصي ( و نه باخت در يك نبرد حرفه اي ) مواجه و درگير خواهد بود و اين درگيري در طول زمان ادامه خواهد يافت و طبيعي و بديهي است كه اين مقدار « شكست شخصي » از تحمل يك فرد بيرون است .

🔹 از آن جا كه مسلماً وكيل نمي تواند در همه پرونده هايش موفق باشد – هر چند كه موكلين و دعاوي را با نهايت دقت و پس از حصول اطمينان از موفقيت نهايي برگزيند – ناچار از نظر منطقي احتمال عدم موفقيت در نيمي از پرونده هايش وجود دارد .

🔹 اين پنجاه درصد وقتي جنبه شخصي داشته باشد براي تخريب اعصاب و روان يك وكيل كاملاً كفايت مي كند . زيرا طعم شكست و آسيب ناشي از آن چنان تلخ و گزنده و غير قابل تحمل است كه شادي و غرور حاصل از پيروزي در پنجاه درصد ديگر پرونده ها نمي تواند آن را جبران و منتفي كند .


🔹شكست براي موكل همچون سنگي است كه بر سرش مي خورد . ممكن است سرش را بشكند يا ، احتمالاً ، در مواردي ،‌نابودش كند . اما معمولاً از اين ضربه جان سالم به در مي برد . اما شكست هاي موكلين براي وكيلي كه اين موارد براي او جنبه شخصي داشته باشد ، آواري از سنگ هاي ريز و درشت است كه وكيل بي گمان در زير آن ها مدفون خواهد شد و بايد قبول كرد كه اين «‌شخصي پنداري » در نحوه تعقيب كار و مآلاً در نتيجه نهايي هم تأثير مثبتي ندارد .

🔹 زيرا وكيلي كه به اصول اخلاقي و ضوابط قانوني حرفه خود متعهد و مأخوذ است ، بي شك آن چه را در توان دارد براي دفاع از موكل انجام مي دهد و « #شخصي_شدن » صرفاً يك تحول و خلجان ذهني مخرب است كه اثر وضعي و خارجي ندارد. ادامه دارد...
🔹بهمن كشاورز
#شخصي_شدن_دعاوي


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress