چکیده:. 🔹شماره رای نهایی: ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۷۲۰۱۳۲۰

چکیده:
✅چنانچه زوجه دعوای الزام به ثبت نکاح عادی را مطرح کند درحالی‌که در اصل نکاح اختلاف وجود دارد ورود دادگاه به اصل نکاح خارج از خواسته خواهان محسوب می‌شود بلکه زوجه ابتدا باید دعوای اثبات زوجیت را طرح کند و سپس دعوای الزام به ثبت نکاح را مطرح کند.

@Lawpress
🔹تاریخ رای نهایی: 1392/12/13
🔹شماره رای نهایی: 9209970907201320
🔹مرجع صدور: شعبه 12 دیوانعالی کشور

📝رای دیوان

حسب دادخواست تقدیمی از سوی خانم س.الف. فرزند ع. مشارٌالیها تقاضای رسیدگی و صدور حکم بر ثبت واقعه ازدواج (مورخ) 12/5/1391 به‌طرفیت آقای ف.ع. می‌نماید و در متن دادخواست مذکور خواهان به‌صراحت خواسته خود را تکرار و سرانجام درخواست صدور حکم بر ثبت ازدواج مورخ 12/5/1391 با شرح آن نموده است برابر مندرجات پرونده خواهان (فرجام‌خواه) خواسته خود را تغییر نداده و خوانده (‌فرجام‌خوانده) در مقام دفاع اظهار داشته حاضر به ثبت واقعه ازدواج نیستم.
براساس مقررات قانونی خواهان (فرجام‌خواه) زمانی می‌تواند دادخواست خود را به‌عنوان ثبت واقعه ازدواج طرح نماید که بدواً‌ در دادگاه صالح اثبات واقعه ازدواج را خواسته و بر مبنای آن به نفع زوجه رأی قطعی صادر شود یعنی ثبت واقعه ازدواج ترتب بر اثبات زوجیت است با توجه به سند عادی ازدواج اقتضاء داشت زوجه بدواً‌ در مقام اثبات واقعه زوجیت اقدام و بعد دعوای ثبت رسمی آن را تقاضا نماید لذا ورود دادگاه‌های بدوی و سپس دادگاه تجدیدنظر استان کردستان در اصل نکاح خلاف خواسته زوجه می‌باشد بنابراین با توجه به مندرجات پرونده و استدلال دادگاه نخستین سپس دادگاه تجدیدنظر استان کردستان مستنداً‌ به قسمت اخیر ماده 403 قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال 1379 رأی فرجام‌خواسته قرار تلقی و بر این مبنا آن را ابرام می‌نماید.
🔹رئیس شعبه 12 دیوان‌عالی کشور ـ مستشار
طیبی ـ حیدری #دادنامه

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress