✅تلاش برخی بازنشسته‌ها برای معاف کردن خود از آزمون اختبار برای اخذ پروانه وکالت

✅تلاش برخی بازنشسته‌ها برای معاف کردن خود از آزمون اختبار برای اخذ پروانه وکالت
@Lawpress

🔹مذاکرات هیأت‌مدیره کانون وکلای مرکز حکایت از آن دارد که برخی از بازنشستگان که مطابق بند دال ماده ۸ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری، بدون آزمون پروانه کارآموزی وکالت دریافت می‌کنند، به دلیل عدم توان گذشتن از مرحله اختبار، به دنبال طرح دعوا برای معاف دانستن خود از اختبار پایان دوره کارآموزی هستند.

🔹مطابق این بند، «کسانی که دارای لیسانس حقوق قضائی یا گواهی پایان تحصیلات سطوح عالیه از حوزه علمیه قم با حداقل ۵ سال سابقه کار متوالی یا ۱۰ سال ‌متناوب در سمت‌های حقوقی در دستگاههای دولتی و وابسته به دولت و نهادها و نیروهای مسلح باشند و با داشتن سی سال‌ سابقه خدمت بازنشسته شوند بدون رعایت شرط سن با انجام نصف مدت مقرر کارآموزی» پروانه وکالت دریافت می‌کنند.

🔹بخشی از مذاکرات جلسه مورخ ١٣٩٧/١٠/١٦ هیأت‌مدیره کانون وکلای مرکز، به این شرح است:

- امینی: عده‌ای از متقاضیان بند «د» که چند بار در آزمون مردود شدند اعتراض دارند و مدعى‌اند كه بايد از اختبار معاف باشند ولی باید به متقاضیان بند «د» بگوییم که اگر شکایتی دارند، راه قانونی دادگاه انتظامی قضات است که آن مرجع نیز در آراى متعدد اعلام کردند که اختبار برای متقاضیان بند «د» ضروری است.

- کوشا: ما نباید تحت فشار قرار بگیریم و باید با این‌ها برخورد کنیم. به نماینده‌ی ایشان هم گفتم که شما به جای اینکه درس بخوانید و مثل مابقی قبول بشوید، می‌خواهید قانون را دور بزنید و به همین دلیل به دادستانی کل رفتید و نقبی زدید تا با رئیس کانون ملاقات کنید و ایشان هم با قاطعیت اعلام نمودند تنها راه «اختبار» و اجرای قانون است. الان تمامی شعبات دادگاه انتظامی قضات رأی وحدت رویه دارند که چنین دعاوی‌ای را قبول نکنند. دوره‌ی کارآموزی ایشان نصف است و اين ارفاقى است كه قانونگذار در حق اين دسته از متقاضيان كرده است.

- حسن‌زاده: سخن این افرد این است که در بخش شفاهی مراعات این‌ها را بکنیم.

- آقایی: این بند «د» یکی از مشکلات سراسر کانون‌ها است. ما در دوره‌ی بیست و نهم برنامه‌ای تدوین کردیم تا ۲۲۰ ساعت کلاس بگذاریم و خود متقاضیان هم هزینه‌اش را بپردازند. (ساعتی ۱۰ هزار تومان) و نهایتاً در اختبار شرکت کنند. استادهایی هم انتخاب کردیم که در تدریس و حضور و غیاب جدی باشند. به رغم اینکه این پیشنهاد را دادیم زمان کلاس‌ها را به ۴۰ ساعت تقلیل دادند.

- کوشا: همین افرادی که در این کلاس‌ها شرکت کردند قبول نشدند.

- حجتی: من چند بار در این کلاس‌ها درس داده‌ام ولی این‌ها بدیهیات آیین دادرسی کیفری و حقوق جزا را بلد نیستند. اتفاقاً به نظر من باید به این‌ها سخت بگیریم تا دو روز دیگر این افراد نروند با پروانه‌ی کانون وکلا در دادگاه دفاع کنند.

- پاسبان: من با نماینده‌‌ی آن‌ها صحبت کردم و به او گفتم: شما باید حداقل صلاحیت را داشته باشید و ما بارها آزمون شما را تجدید و به شما کمک کرده‌ایم. گفتند: می‌خواهیم برویم از مقامات پيگيرى كنيم. گفتم: بروید، ولی بدانید که روز به روز ذهنیت ما و جامعه ی وکالت را نسبت به خودتان منفی‌تر می‌کنید. او دو درخواست را مطرح کرد: یکی اینکه در آزمون اختبار آینده زمان بیشتر به آن‌ها داده شود و دیگری اینکه اختبار ایشان جداگانه برگزار شود.

- باقری: به هر حال، این‌ها وقتی پروانه می‌گیرند محصول کانون وکلای دادگستری هستند. اگر توانایی‌اش را ندارید، برای اخذ پروانه نیایید. به نظرم کوتاه آمدن، باج دادن و مصالح انسانی راه به این قضیه ندارد. اینکه ما برای اختبار درجه‌بندی آسان، متوسط و سخت بگذاریم درست نیست.

- امینی: از دکتر کوشا تقاضا می‌کنم که کمیسیون کارآموزی در بخش نمره‌ی تکالیف، نمره‌ای را برای حضور در کلاسهای آموزشی در نظر بگیرد. به هر حال، آنها اعضای کانون هستند ولی با حق مساوی با همه‌ی همکاران ما. امکان تبعیض جز ارائه‌ی کلاس‌های آموزشی وجود ندارد/اختبار


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page