✅راهکار قانون درباره تنظیم وکالت‌نامه دائم خروج از کشور برای زوجه.. ✍️بهمن کشاورز

✅راهکار قانون درباره تنظیم وکالت‌نامه دائم خروج از کشور برای زوجه

✍️بهمن كشاورز
@Lawpress

⬛️آیا زوج می‌تواند حق خروج از کشور را به موجب وکالت‌نامه دائم و بدون محدودیت به همسر خود بدهد؟

🔹آیا وکالت نامه دائم به زوجه به‌واسطه اعتبار 5 ساله ذکر شده در قانون صدور گذرنامه باید تنظیم شود؟ و در صورت پاسخ مثبت به سئوال قبلی، آیا این وکالت‌نامه قابلیت تسری به دفعات بعد را دارد؟

🔷رییس کانون سردفتران و دفتریاران کشور می گوید تنظیم وکالت‌نامه خروج دائم و بدون محدودیت در دفاتر اسناد رسمی بلامانع است و در صورت تقاضای فردی برای تنظیم چنین وکالتنامه‌ای هیچ محدودیت قانونی‌ای وجود ندارد.

🔹طبق قانون اداره گذرنامه و محدودیت 5 ساله اعتبار گذرنامه، در صورت تنظیم، چنین وکالتنامه‌ای قابل تسری دادن برای اخذ متعدد گذرنامه است.

🔷 بهمن کشاورز : با وجود رضایت زوج برای تنظیم وکالت نامه دائمی به زوجه به جهت خروج از کشور، مطرح و شنیده شده دفاتر اسناد رسمی از تنظیم وکالتنامه خروج دائمی زوجه روی گردان هستند.

🔹گمان نمی کنم که برای تنظیم چنین وکالت نامه‌ای مشکلی وجود داشته باشد. به عقیده من علت تنظیم وکالت نامه های خروج از کشور در دفاتر ثبت اسناد رسمی با قید محدودیت 5 ساله که توسط زوج به زوجه داده می شود، به تبعیت از زمان تعیین شده برای تنظیم گذرنامه است.

🔹گمان می‌کنم به دلیل اینکه مدت اعتبار گذرنامه محدود است گفته می‌شود برای تمدید گذرنامه مجدد زوجه باید از زوج اجازه مجدد اخذ کند.

🔷 زوج می تواند در دفاتر اسناد رسمی ذیل تقاضای تمدید گذرنامه، سند جدایی تنظیم کند و در آن مشخص کند که به زوجه حق خروج از کشور بدون محدودیت، به طور غیرمحدود و الی غیر النهایه می دهد.

🔹همچنین قید حق خروج از کشور به طور نامحدود می‌تواند در سند ازدواج به عنوان شروط ضمن عقد ذکر و گنجانده شود.

🔷 اگر این قید در سند نکاح باشد امکان هیچ عدولی از آن وجود ندارد، اما اگر در سند دیگری باشد بهتر است و لازم است که در یک عقد خارج و لازم این شرط آورده شود که برای زوج غیر قابل عدول باشد.

🔹حتی برای ضمانت آوری بیشتر می توان شرطی را ذکر کرد که در صورت خلف وعده، قابل استیفا باشد.


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page