مدیریت پیگیری تخلفات در بازار سرمایه. ✅دکتر جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار

مدیریت پیگیری تخلفات در بازار سرمایه
✅دکتر جعفر جمالی معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار
https://telegram.me/lawpress
پیرو تصمیم دولت مبنی بر ارائه خدمات به صورت الکترونیک و در راستای تحقق دولت الکترونیک و نیز در اجرای ماده 25 قانون مقابله با مفاسد و ارتقاء سلامت اداری، سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام به راه اندازی سامانه ثبت و پیگیری و رسیدگی به شکایات و تخلفات نموده و زمینه ثبت شکایت از اقصی نقاط کشور و پیگیری از طریق دریافت کد رهگیری را فراهم کرده است.
طی یکسال گذشته تعداد 3353 شکایت به سازمان واصل شده که عمده موضوع آن عبارت از عدم پرداخت سود توسط ناشران است. در این مدت سعی بر این بوده که شکایات در اسرع وقت رسیدگی و پاسخ داده شود. مطابق آخرین آمار استخراجی، تعداد شکایات مختومه شده 2696 مورد و بازه زمانی ثبت تا ختم شکایت 26 روز بوده است.
⏮با راه اندازی سامانه مزبور، مدت زمان رسیدگی به شکایت و هزینههای مادی آن کاهش چشمگیری داشته و بسیاری از خواسته های سرمایه گذاران داخل در بازار سرمایه حل و فصل شده و از تسری آن به نهادها و مراجع قضائی پیشگیری شده است.
🔄در این سامانه (سمتا) با دریافت شکایت از هر شخصی، کارشناسان مدیریت پیگیری تخلفات نسبت به بررسی شکایت پرداخته و پس از احراز کفایت حداقلی اطلاعات ارائه شده برای رسیدگی از سوی شاکی نسبت به ارائه پاسخ مقتضی اقدام می کنند و عندالاقتضاء از طریق سامانه های سمتا، کدال و ستان، متن شکایت در قالب استعلام حسب مورد به اشخاص تحت نظارت شامل ناشران، نهادهای مالی و تشکل های خودانتظام و یا واحدهای نظارتی سازمان ارسال شده و مهلت ده روزه ای برای تهیه و ارسال پاسخ به ایشان اعلام می شود. کلیه استعلامات در سامانه الکترونیکی بوده و اتلاف زمان را به حداقل میرساند. پاسخ اشخاص اخیرالذکر توسط کارشناسان این مدیریت مورد بررسی قرار گرفته و براساس آن پاسخ مناسب تهیه شده و به شاکی محترم ارسال و حسب مورد، مورد رسیدگی انضباطی قرار می گیرد. در این میان، پیامک دریافت و ارسال مکاتبات نیز بین سازمان و سرمایه گذاران برقرار بوده و از این طریق اطمینان خاطری نیز برای ایشان حاصل می شود.
در بخش دیگری از سامانه سمتا، در جهت اجرایی نمودن فرآیند رسیدگی به تخلفات مطابق دستورالعمل "دستورالعمل رسیدگی به تخلفات اشخاص موضوع ماده 35 قانون بازار و اوراق بهادار ج.ا.ا و دیگر اشخاص تحت نظارت سازمان"و ثبت و ضبط تمام اسناد و همچنین ایجاد روند الکترونیکی دعوت متهمین به تخلف به جلسات رسیدگی، سامانه یاد شده طراحی و درحال بهره برداری است.
🔀پس از ثبت گزارش توسط واحدهای گزارشدهنده، فرآیند رسیدگی به گزارش واصله آغاز میگردد. فرآیند مذکور مطابق با دستورالعمل ماده 35 پیاده سازی گردیده، لذا به منظور رسیدگی به گزارش، جلسات متعدد برگزار گردیده و در صورت لزوم استعلاماتی انجام میگیرد. تمامی مراحل برگزاری جلسات به صورت الکترونیکی انجام گردیده و مدعوین از طریق پیامهای متعدد الکترونیکی از نحوه برگزاری جلسه مطلع میشوند.
🔹سامانه قابلیت رسیدگی به گرارشات واصله در سطوح مختلف (کمیته رسیدگی، هیأت رسیدگی و ...) را داشته و در پایان مراحل تصمیمات در خصوص اشخاص صادر شده و در صورت لزوم به مراجع بالاتر ارجاع داده میشوند.
✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress