✅آمادگی ذهنی وکلای جوان در ابتدای کار.. 📝بهمن کشاورز

✅آمادگی ذهنی وکلای جوان در ابتدای کار

📝بهمن کشاورز
@Lawpress

🔹بیشتر ما اولین روز ورود مان را به دانشکده حقوق فراموش می کنیم. روزی را که با زبان و ادبیاتی ناشناخته و تا حدّی عجیب ، روش جدیدی برای اندیشیدن و استدلال ( با کاربرد منطق و اصول فقه و قواعد فقه ) و کتاب هایی کاملاً متفاوت با آنچه تا آن زمان خوانده بودیم مواجه شدیم.

◽️دانشجویان پزشکی هم وضع مشابهی دارند. مضافاً اینکه آنها تماس با بدن انسان را ، که محیط و زمینۀ اصلی کار ایشان است ، با تشریح اجساد مردگان آغاز می کنند. بدن هایی که پزشکان آینده برای آنها کاری نمی توانند بکنند فقط از تشریح آنها چیزهایی می آموزند.

◽️البته در این مورد اخیر هم ما وضع بهتری نداشتیم. هیچ پرونده در جریانی در اختیار ما نبود. حداکثر ممکن بود به تجزیه و تحلیل یک رأی وحدت رویه یا یک رأی اصراری هیأت عمومی دیوان عالی کشور بپردازیم. که حتی این هم همیشگی نبود.

🔹بیماری که به مطب پزشک وارد می شود و موکّلی که به دفتر وکیل مراجعه می کند ، همانند همان دانشجوی پزشکی یا حقوق است.

◽️او در پی آن است که هر چه زودتر شفا یابد یا معضل حقوقی اش حل شود. ممکن است به آگاه شدن از کم و کیف بیماری یا وضعیت مسأله حقوقی اش علاقمند باشد اما اشتیاقی به شنیدن تجزیه و تحلیل موضوع از نظر علمی و فنی - آن هم با به کار گرفتن لغات و اصطلاحات تخصصی - ندارد.

🔹از نظر کار ما ، این محدودیت ناشی از تفاوت حقوق پویا و زنده - که مسأله موکّل جزئی از آن است - با حقوق ایستا و نظری - که آموخته های ما در دانشکده حقوق مصداق آن است - باید بر طرف و منتفی شود.

◽️البته انصاف باید داد برخی از کار آموزان وکالت - به برکت وجود بعضی وکلای سرپرست - ( و نه همۀ آنها ) ، کم و بیش ، با وکالت واقعی و حقوق زنده آشنا می شوند.

🔹به هر حال ، وکیل در وهله اوّل باید بر موانعی که در ذهن او وجود دارد و مانع درک متقابل او و موکّل می شود فائق آید و در مرحلۀ دوم عوايق و سد هایی را که « دنیای حقوق » در مسیر ارتباط او و موکلش ایجاد کرده است از میان بردارد.
#آمادگی_ذهنی_وکلای_جوان


✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page