✅حرمت امامزاده با متولی است (۵). 📝بهمن کشاورز

✅حرمت امامزاده با متولی است(5)
📝بهمن كشاورز
@Lawpress

🔹می دانیم که اصل 35 قانون اساسی، بر خلاف برخی اصول دیگر –که در آنها عدول از موارد مندرج در اصل «به حکم قانون یا به موجب قانون» تجویز شده است – عام و مطلق است . یعنی هیچ قانونی نمی تواند حق دفاع و حق داشتن وکیل در دادگاهها را از مردم ایران سلب کند . بنابراین قبول داریم که همه مردم در دادگاهها حق دفاع دارند و پذیرفته ایم که این حق، عام و مطلق است .

🔹باور داریم که همگان ، صرفنظر از نوع اتهام یا دعوایشان ، حق دارند وکیل داشته باشند و از حق دفاع برخوردار شوند .

🔹و بالاخره بر این اعتقادیم که تکلیف و وظیفه وکیل دادگستری دفاع از موکلین است بدون توجه به موضع طبقاتی ، نژاد ، مسلک، دین، مذهب، سابقه، تحصیلات و سایر مشخصات آنها .

🔹آری ممکن است وکیلی با توجه به سن و سابقه و وضعیت عصبی و توش و توان و وقت و تخصص خود برخی دعاوی را نپذیرد ، لکن این مسأله به عنوان یک اصل و قاعده قابل طرح نیست .

🔹به این ترتیب چه توجیهی وجود دارد برای عمل همکار محترمی که وقتی موضع دفاعی موکل خود را ضعیف و مبانی استدلالاتش را سست می بیند خطاب به وکیل طرف ، با تعریض و یا حتی تعرّض می گوید :

🔹آیا می دانید موکل شما کیست ؟ آیا از سوابق موکل خود اطلاع دارید ؟ چرا دعوای یک طاغوتی را پذیرفته اید؟ چرا وکیل یک . . . . شده اید ؟ (منتسب کردن طرف دعوا به یک فرقه مذهبی یا گروه سیاسی و امثالهم) ؟ .

🔹کسی که در ایران زندگی و کار می کند ، حتی اگر تحت تعقیب و یا به موجب قرار قانونی آزاد باشد ، از جهات دیگر مصون از تعرض است .

🔹از طرفی در شأن وکیل نیست که به تفتیش عقاید و افشاء سوابق مردم، آن هم در مقام مقدس دفاع بپردازد .

🔹فراموش نکنیم که حتی متهمین به اقدام علیه حکومت جمهوری اسلامی ایران و جاسوسان – به موجب قوانین همین جمهوری- حق دفاع دارند .

🔹بنابراین اگر ما با طرح اتهامات یا صفات موکل متعرض وکیل شویم بدون تردید دست به کاری زده ایم که از نظر اخلاقی مذموم و ناپسند و از جهت انتظامی قابل تعقیب و مجازات است .

🔹🔹ادامه دارد . . .



✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page