✅لایحه نویسی و سبک نگارش.. ✍️بهمن کشاورز

✅لایحه نویسی و سبک نگارش

✍️بهمن کشاورز
@Lawpress

🔹سبک و نوشتن هر فرد را می توان به «چگونگی گزینش کلمات، ساختمان و بلندی و کوتاهی جملاتش و طرحی که برای تنظیم افکارش در نوشتن به کار می برد» تعریف کرد .

🔹این سبک نگارش در مورد کسانی که زیاد می نویسند گاهی چنان مشخص و ویژه است که با خواندن نوشته هایشان- حتی بدون تصریح به نام نویسنده- صاحب قلم را می توان شناخت .

🔹تفاوت بین سبک ها از جهت زیبایی، رسایی و نظم منطقی قابل تشبیه به وضعیت دو نفر است که یکی لباس منظم و تمیز به تن دارد و دیگری جامه پر چروک و ناهماهنگ و ناپاک . ظاهر هر یک از این دو مفاهیم خاص خود را به ذهن خواننده یا بیننده القا می کند .

🔹بدیهی است همه می خواهند زیبا و موثر بنویسند اما استعداد زیبا و موثر نوشتن در همگان وجود ندارد . ناچار باید برای رسیدن به این هدف از نوشته های نویسندگان و مولفینی که چنین استعدادی دارند استفاده کرد و سرمششق گرفت .

🔹شاید اقرار این دارندگان استعداد خدادادی به اینکه آثار زیبا و محکم و موثر ایشان حاصل ساعتها کار سخت بوده است برای آنکه خود را فاقد استعداد می پندارند ، امیدوار کننده باشد .

🔹مقایسه نوشته های حقوقی که در عین زیبایی و روانی، محکم و موثر نیز هستند با نوشته های عادی و معمولی (مثلا در میان دادخواست ها و لوایح و آراء) اهمیت و لزوم جذابیت و زیبایی یک نوشته حقوقی را آشکار خواهد کرد .

🔹برخی از نوشته ها را خواننده از آغاز تا انجام با شوق و رغبتی یکنواخت می خواند . گویی آنچه را می خواند یک داستان و قضیه بسیار جذاب است نه یک متن حقوقی .

🔹معمولاً تجزیه و تحلیل این نوشته ها و دریافتن مضمون و محتوای آنها برای خواننده آسان است و استدلالات حقوقی نویسنده را –هر چند که پیچیده باشد-به راحتی درک می کند .

⏺نمونه هایی که برای مطالعه می توان بیان کرد –البته بدون قید انحصار- عبارتند از :

◀️متن قانون مدنی (هر چند قدیمی است)

◀️نوشته های جناب آقای دکتر کاتوزیان به ویژه آنچه به عنوان قرائت و تمرین مرقوم فرموده اند .

◀️متن کتاب شش جلدی حقوق مدنی مرحوم دکتر سید حسن امامی

◀️نوشته های مرحوم دکتر مهدی شهیدی

◀️نوشته های مرحوم دکتر علی آبادی، در مقدمه آراء وحدت رویه حقوقی و جزایی دیوان عالی کشور (به عنوان دادستان کل وقت)

🔹کتاب آئین نگارش حقوقی و کلیات عملی علم حقوق


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page