✅دفاع شفاهی خوانده (قسمت پایانی)

✅دفاع شفاهی خوانده (قسمت پایانی)
@Lawpress

🔹اگر وکیل تجدیدنظرخواه در بیانات آغازین خود مطالبی جنجالی، بی اساس یا غیر واقعی مطرح کرد، وکیل تجدید نظرخوانده باید با وسوسة ابراز خشم و عصبانیت مبارزه کند .

🔹او باید در کمال آرامش و متانت و ادب موارد غیر واقعی و بی اساس را که مستند قانونی ندارد و بر محتویات پرونده هم منطبق نیست تصريح و بیان کند و امیدوار باشد که دادگاه تجدید نظر با هوشیاری مطالب سره را از ناسره تشخیص خواهد داد .

🔹بنابراین وکیل تجدید نظرخوانده باید تحریکات طرف مقابل را نادیده بگیرد و به صورتی کاملاً حرفه ای و منطبق بر شئون وکالت عمل کند . هیچ یک از وکلای طرفین نباید از وقت محدود دادگاه برای گله گزاری و اعلام ناخشنودی از نحوة عمل وکیل طرف مقابل استفاده کنند .

🔹به محض پایان یافتن سخنان وکیل تجدید نظرخواه، وکیل تجدید نظر خوانده با صدور اجازه از جانب رئیس دادگاه، باید دفاع خود را آغاز کند.

🔹بیان مطلب باید چنان باشد که دادگاه بداند وکیل تجدید نظرخوانده از ورود به هیچ قسمتی از مطالب و مدافعات تجدید نظرخواه ابایی ندارد. احتراز از برخورد مستقیم و آشکار با مدافعات تجدید نظرخواه ، قهراً در ذهن دادگاه عدم استحکام موضع تجدید نظر خوانده را القاء خواهد کرد .

🔹گاهی دادگاه اعلام می کند نیازی به شنیدن ادامه سخنان وکیل تجدید نظرخوانده ندارد. البته این رویداد نادری است در چنین حالتی اصرار ورزیدن به ادامة دفاع بی فایده است. زیرا چنین تصمیمی – به هرحال – از آن حکایت دارد که دادگاه به قناعت وجدانی رسیده است.

🔹اینکه نتیجه ای که دادگاه به آن رسیده به نفع کدام طرف است، معمولاً، مشخص نیست. هرچند وکلای کارکشته و باهوش می توانند نتیجه را حدس بزنند. البته این حدس که بر مبنای رفتار وگفتار دادگاه استوار است گاهی کاملاً غلط از کار در می آید (فتأمل) .

🔹بهمن كشاورز، کتاب دفاع و استدلال شفاهی در دادگاه



✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page