معاون حقوقی قوه قضائیه:. ✅اصلاح لایحه جامع وکالت ضروری است

معاون حقوقی قوه قضائیه:
✅اصلاح لایحه جامع وکالت ضروری است
https://telegram.me/lawpress

به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان به نقل از روزنامه حمایت، سال گذشته در حالی که 4 طرح و لایحه در خصوص وکالت از سوی دولت، قوه قضاییه، نمایندگان کمیسیون قضایی مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفت که در نهایت با نظر هیات حل اختلاف قوا، قرار شد در نهایت لایحه ارسالی از سوی دولت مورد بررسی قرار گیرد اما با این وجود، مجلس با کلیات این لایحه مخالفت کرد تا در نهایت تلاش‌ها با تدوین یک قانون جامع در رابطه با وکالت به‌سال آینده کشیده شود.

قانون برنامه پنجم توسعه، قوه قضاییه را مکلف کرده بود تا پایان سال اول اجرای این برنامه، لایحه جامع وکالت را به مجلس ارائه کند؛ در حالیکه قوه قضاییه به این تکلیف قانونی خود عمل کرد و لایحه را به موقع تحویل دولت داد تا به مجلس ارائه شود، اما دولت با تغییرات فراوان در لایحه، آن را رهسپار مجلس کرد؛ لایحه‌ای که دولت به عنوان لایحه جامع وکالت به مجلس ارائه کرد در واقع لایحه دولت در این خصوص بود و شباهتی به لایحه تدوینی از سوی قوه قضاییه نداشت، برای همین هم، قوه قضاییه، به صورت مستقیم، لایحه تدوین خود را برای مجلس ارسال کرد. نمایندگان هم بین دو لایحه دولت و قوه قضاییه مانده بودند، خودشان دست به کار شدند، طرحی با عنوان طرح جامع وکالت را تدوین کردند، مرکز پژوهش‌های مجلس هم طرح مجزایی در این خصوص به مجلس پیشنهاد داد اما با همه این حرف‌ها، در نهایت لایحه جامع وکالت در مجلس رای نیاورد.
@lawpress
معاون حقوقی قوه قضاییه در خصوص رد کلیات این لایحه در مجلس و احتمال ارائه طرحی برای اصلاح قوانین موجود، گفت: نمایندگان مجلس می‌توانند از لایحه پیشنهادی قوه قضاییه در زمینه وکالت استفاده کنند زیرا برای تدوین آن لایحه، کار کارشناسی زیادی صورت گرفته بود.

ذبیح‌الله خداییان با اشاره به اینکه قوه قضاییه بر اساس تکلیف قانونی برنامه پنجم توسعه اقدام به تدوین لایحه جامع وکالت کرده بود، اظهار می‌کند: قوه قضاییه به تکلیف قانون عمل کرد و اگر دیگر قوا هم در این زمینه همراه می‌شدند، حتما این لایحه به نتیجه می‌رسید.

وی تصریح می‌کند: اعتقاد ما بر این است که قوه قضاییه لایحه خود را ارایه کرده است و اگر نمایندگان قصد دارند با رد این لوایح، طرح جدیدی تدوین کنند، می‌توانند از کلیات موجود در لایحه پیشنهادی قوه قضاییه استفاده کنند.

معاون حقوقی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: به هر صورت این مساله که نمایندگان با برخی از جزئیات آن مشکل داشته باشند، به آن معنا نیست که نتوانند از برخی دیگر از جزئیات آن استفاده کنند.
@lawpress
خداییان در پاسخ به این سوال که آیا با رد لایحه قوه قضاییه، دستگاه قضا لایحه دیگری برای ارایه به مجلس آماده می‌کند یا خیر، گفت: این مساله چندان ضرورتی ندارد و اگر نمایندگان مجلس می‌خواهند از نظر مسئولان حاضر در دستگاه قضا استفاده کنند، مواد پیشنهادی آنها در لایحه قبلی به صورت کامل و جامع ارائه شده است.

معاون حقوقی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که مگر قانون جامع وکالت با خلاء مواجه نبود که قوه قضاییه و دولت لوایحی را ارایه کردند، پس چه دلیلی برای رد این لایحه از سوی مجلس وجود داشت، گفت: وکلای ملت در بهارستان هم بر همین عقیده هستند که برخی از نقاط قانون ایراد دارد و به همین دلیل قصد دارند که نه همه آن، بلکه بخشی از آن را اصلاح کنند؛ زیرا اصلاح قوانین وکالت یک ضرورت است.
✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress