✅یک وکیل: مجلس جلوی کار شوراهای حل اختلاف را بگیرد. کامیار، عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای مرکز:

✅یک وکیل: مجلس جلوی کار شوراهای حل اختلاف را بگیرد
@Lawpress

محمدرضا کامیار، عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای مرکز:

🔹شوراهای حل اختلاف در سال ١٣٨١ با هدف استفاده از نهاد قاضی تحکیم تاسیس شد. قرار بود مردمی که دچار اختلافات جزیی بودند بجای مراجعه به محاکم از این ریش سفیدان برای میانجیگری بهره برده و از این فرد معتبر برای حل اختلافشان استفاده و کمک بگیرند، به همین دلیل هم شوراها در روستاها پایه‌گذاری شد.

🔹در عمل اما بدلیل الزام مراجعه مردم در دعاوی مالی کم ارزش بجای مختار بودنشان، شورای حل اختلاف شبیه دادگاه‌ها شدند و مردم بدون اینکه تمایلشان مهم باشد و بدون اینکه قضات شورا را بشناسند و به‌عنوان ریش سفید و میانجی قبول داشته باشند، در این شوراها پرونده‌شان را باید مطرح می‌کردند.

🔹به‌علاوه برخی دعاوی غیرمالی مثل تخلیه خلع ید و تحریر ترکه هم در صلاحیت شوراها قرار گرفت در حالی که فلسفه اصلی شوراهای حل اختلاف مراجعه داوطلبانه طرفین اختلاف و استفاده از میانجیگری فرد معتمد بود.

🔹تنها مزیت این شوراها از نظر مردم هزینه دادرسی بود که از هزینه دادگاه در دعاوی شبیه آن بسیار ارزان‌تر بود، این مزیت هم با تغییرات بعدی از بین رفت.

🔹شورای حل اختلاف توسط افرادی اداره می‌شود که الزاماً حقوقدان و مطلع از مقررات نیستند و الزاماً هم دارای یک تعهد سازمانی و اداری برای حضور دایم و منظم نیستند.

🔹عملکرد شوراها به نحوی بوده که موجب نارضایتی اکثر مردم شده است. شایسته است مجلس شورای اسلامی بعد از هفده سال فعالیت آزمایشی شوراها، به جای اهمیت دادن به تنها حسن شوراهای فعلی که کوچک نشان دادن آمار پرونده‌های قضایی است به حقوق مردم اهمیت داده و جلوی ادامه کار آن را بگیرند./ایسنا


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page