رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران:

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران:
✅وکیل دادگستری قدرت خود را از هیچ میز و صندلی نمی‌گیرد بلکه متکی به قانون است
@Lawpress

رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران بیان کرد: وکیل دادگستری قدرت خود را از هیچ میز و صندلی نمی‌گیرد بلکه متکی به قانون است و نظارت دارد تا با استنباط درستی از قانون، دادرسی منصفانه شکل گیرد و در جمع‌آوری ادله تعرضی به احدی وارد نشود.

🔹به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری کرمان، مرتضی شهبازی‌نیا در مراسم گرامیداشت شصت وششمین سالروز استقلال کانون‌های وکلای دادگستری بیان کرد: استقلال کانون وکلا در واقع ادامه نهضت مشروطه خواهی و عدالت خواهی ملت ایران است.

🔹رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران تأکید کرد: قاضی و وکیلِ مستقل هر دو ضروری است که بدون آن‌ها، صحبت از حق کرامت انسان، آزادی بیان و حقوقی که در قوانین اساسی و اسناد بین‌المللی برای انسان درنظر گرفته‌اند معنی ندارد.

🔹وی با بیان اینکه استقلال نهاد وکالت امتیازی برای وکلا نیست بلکه حق مردم است عنوان کرد: استقلال این نهاد بار سنگینی بر دوش وکلا می‌گذارد و قانون اساسی حق برخورداری از وکیل را در زمره حقوق ملت در نظر می‌گیرد و تبریک این روز را باید به مردم گفت که قوانین اساسی ما حق دسترسی به وکیل مستقل را برای آن‌ها به رسمیت شناخته است.

🔹شهبازی نیا لازمه مردم سالاری و حاکمیت قانون را قضاوت و وکالت مستقل دانست و گفت: نمی‌شود حکومتی ادعای مردم سالاری را داشته باشد اما به استقلال وکیل دادگستری پایبند نباشد.

🔹وی از تعامل مثبت دادگستری با کانون وکلای دادگستری کرمان تشکر و بیان کرد: وکیل دادگستری قدرت خود را از هیچ میز و صندلی نمی‌گیرد بلکه متکی به قانون است که به تنهایی نمی‌تواند خدای نکرده حقی را ناحق کند و به اراده خود، بی‌گناه را گناه‌کار جلوه دهد و بالعکس و نظارت می‌کند که با استنباط درستی از قانون، دادرسی منصفانه شکل گیرد و در جمع‌آوری ادله تعرضی به احدی وارد نشود.

🔹رئیس دانشکده حقوق دانشگاه تربیت مدرس اذعان نمود: شغل وکالت در ذات خود مشکلی دارد و آن هم اینکه چون وکیل از یک طرف وکالت می‌کند و زمینه‌ای برای ایجاد ذهنیت بدبینانه‌ برای طرف دیگر دعوا ایجاد می‌کند و نیمی از طرفین دعوا ذهنیت منفی نسبت به وکیل پیدا می‌کنند.

🔹وی تصریح کرد: تلقین نگرش بدبینانه نسبت به وکلا در تریبون‌های رسمی به این نهاد لطمه وارد کرده و از آنجا که وکلا به تریبون‌های قدرت دسترسی ندارند لذا به راحتی در معرض آسیب قرار می‌گیرند و لطمه آن بیشتر از همه به نظام رسمی کشور وارد می‌شود.

🔹رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران به نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر اشاره و عنوان کرد: در این نامه به هیچ چیز به اندازه احترام به قاضی تأکید نمی‌شود و وکلا نیز به این مهم اشراف دارند و هیچ گاه به وارد شدن لطمه به اعتبار قوه قضائیه راضی نیستند اما تبصره ماده 48 را چگونه می‌توانند بپذیرند در حالی که در این انسان‌های مومن، با تقوا و جانبازانی حضور دارند که علاقه به این نظام دارند و خالصانه خدمت می‌کنند اما اسم آن‌ها در این لیست وجود ندارد و فقط تعداد محدودی مورد تأئید جهت بررسی پرونده‌هایی که جنبه امنیتی دارند را وکالت کنند.

🔹وی با اشاره به ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: در حالی که ساختار کارآمدی چون کانون‌های وکلا وجود دارد چرا باید نهادی ایجاد کنیم که لطمه فعالیت آن بیشتر به قوه قضائیه وارد می‌شود.

🔹این حقوقدان با اشاره به اینکه کشور ایران تنها کشوری است که خدمات معاضدتی کانون‌های وکلای آن به صورت رایگان انجام می‌پذیرد اظهار داست: خوشبختانه در سال جاری با تلاش بسیار زیاد، ردیف بودجه‌ای برای وکالت معاضدتی در نظر گرفته شد و اگر چه رقم بالایی نیست اما پذیرش منابع مالی برای آن برای نخستین بار حرکت پسندیده‌ای است که در تمام کشورهای مترقی دنیا مرسوم است.


✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️عضویت در اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page