✅کانون وکلا و لایحه بودجه سال ۹۷. که مطلع می‌باشید:..۱

✅کانون وکلا و لایحه بودجه سال 97
@Lawpress
🔹همانگونه که مطلع می باشید :

1. بر اساس اصل 35 قانون اساسی در همه دادگاه ها طرفین حق دارند برای خود وکیل انتخاب و در صورت ناتوانی برای آنها وکیل انتخاب شود.

2. در لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب 1333 در بند د ماده 6 معاضدت قضایی به عنوان یکی از وظایف کانون وکلا پیش بینی شده است.

3.در قانون وکالت مصوب 1315 در بند 2 ماده 19 و 23و 24

4. در قانون اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری مصوب 56 (مواد 32 و 34 )

5. طرح جامع رفع اطاله دادرسی مصوب 84 رئیس قوه قضاییه

6. آیین نامه صدور جواز وکالت اتفاقی مصوب 78

7. قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 92 ماده 186 پرداخت حق الوکاله وکلای تسخیری از محل بودجه قوه

8.ماده 10 قانون تشکیل صندوق حمایت وکلا مصوب 1355 تعیین بودجه وکالت تسخیری و معاضدت هر ساله توسط وزارت دادگستری

9. در بخش 19 برنامه ششم توسعه در بند 31و 32 جدول شماره 16 در شاخص توسعه حقوق قضایی به تعیین وکیل معاضدتی برای افراد بی بضاعت اشاره و ودر بند 11 جدول شماره 17 در بخش بودجه قوه قضاییه نیز به این مهم اشاره شده است .

🔹به دلیل فقدان ساز و کار مناسب برای رصد قوانین و عدم حساسیت بسیاری از مدیران کانون در بخش سنجش آثار قوانین و تبعات عدم توجه در قوانین و اسناد بالا دستی نظیر قوانین برنامه توسعه و بودجه ،علیرغم فعالیت و تلاش گسترده همکاران وکیل در ارایه خدمات معاضدتی به مردم به صورت رایگان به دلیل ضعف تعامل و عدم آشنایی با روند پیگیری ، این امر تاکنو ن تصویب و اجرایی نشده است .

در شرایط حاضر که لایحه بودجه 97 به مجلس تقدیم و کلیات آن در کمیسیون بودجه با حضور نمایندگان دولت تصویب شده است و از بهمن ماه در دستور کار قرار خواهد گرفت لذا فرصت خوبی برای کانون برای پیگیری می باشد .

🔹بر اساس آیین نامه داخلی مجلس ماده 186 نمایندگان از زمان چاپ و توزیع لایحه 15 روز مهلت دارند لایحه را در کمیسیون تخصصی بررسی کنند و کمیسیون تخصصی ظرف 15 روز باید گزارش نهایی به کمیسیون تلفیق ارایه و کمیسیون تلفیق 15 روز گزارش نهایی به مجلس تقدیم نماید .

🔹در این شرایط هیات مدیره کانون باید با همکاری کمیسیون بودجه و قوانین و اداره معاضدت سریعا نسبت به تهیه گزارش مفصل عملکرد واحد معاضدت با ارایه آمار اقدامات سال 96 به تفکیک مرکز و کانون های استانی اقدام و با برآورد بودجه سال 97 بر اساس امار تقریبی مراجعین در هر سال پیشنهاد خود را از طرق ذیل به مجلس ارایه نماید .

1. مکاتبه با کمیسیون قضایی و برنامه و بودجه مجلس

2. هماهنگی با نمایندگان عضو کمیسیون ها و تشکیل جلسات حضوری برای توجیه و ارایه گزارش به نمایندگان

🔹علاوه بر موارد مذکور برای مطالبات 5 سال بابت ارایه این خدمات با تعیین و بر آورد بودجه، ماده ای تنظیم مبنی بر اینکه تا پایان برنامه ششم قوه قضاییه مکلف گردد نسبت به پرداخت مطالبات معوقه کانون اقدام کند .

🔹همچنین درقانون بودجه هر سال بابت تعرفه خدمات قضایی در بخش اعتبارات قوه قضاییه بودجه ای پیش بینی که یک مورد مربوط به تمدید پروانه وکلای پایه یک است .

🔹از آنجا که صدور و تمدید پروانه و ارایه خدمات به وکلا از سوی کانون انجام می گردد و قوه قضاییه بابت خدماتی که ارایه نمی کند هزینه از وکلا با عنوان تعرفه خدمات قضایی دریافت که هر ساله در قانون بودجه افزایش می یابد که غیر عادلانه می باشد . لذا با توجه به وضعیت وکلای جوانی که به دلیل عدم کارکرد عملا توانایی مالی پرداخت هزینه تمدید پروانه را ندارند . ضمن تهیه مکاتبه و توجیه حضوری نمایندگان ضروری است در جهت کاهش بودجه این قسمت پیگیری شود .

🔹لذا از اعضا محترم هیات مدیره و همه وکلایی که با حوزه مجلس و نمایندگان ارتباط و تعامل دارند درخواست می گردد نسبت به پیگیری این امر مهم اقدام نمایند/وكيل میترا توانچه

✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress