✅مروری بر پرونده‌های مهم قضایی در سالی که گذشت (٦). موسوم به فساد نفتی»

✅مروری بر پرونده‌های مهم قضایی در سالی که گذشت(٦)
@Lawpress

🔵«پرونده موسوم به فساد نفتی»

🔹یکی دیگر از پرونده‌های مهمی که رسیدگی به آن از سال ۹۴ شروع شده و همچنان مطرح است، پرونده موسوم به فساد نفتی است.

🔹اتهامات متهم اصلی این پرونده بابک زنجانی افساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری از شرکت ملی نفت، بانک مسکن و تامین اجتماعی، پولشویی، جعل ۲۴ فقره اسناد بانکی و صورت حساب‌های بانکی، جعل حواله‌های ارزی و جعل دستور انتقال بین بانک‌هاست.

🔹اتهامات مهدی شمس متهم ردیف دوم پرونده، افساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی، مشارکت در کلاهبرداری از شرکت ملی نفت ایران، مشارکت در پولشویی و کلاهبرداری و اتهامات حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم این پرونده نیز، افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی، مشارکت در کلاهبرداری از یک شرکت، مشارکت در کلاهبرداری از تامین اجتماعی و مشارکت در پولشویی است.طبق رای صادره از سوی دادگاه بدوی این سه متهم مفسد فی‌الارض شناخته و به اعدام، رد مال شاکی و شرکت ملی نفت ایران و جزای نقدی محکوم شدند که حکم اعدام بابک زنجانی از سوی دیوان عالی کشور تایید و حکم دو متهم دیگر پرونده نقض و به شعبه هم عرض ارجاع شد.

🔹پس از رسیدگی به پرونده دو متهم دیگر در دادگاه تجدیدنظر، مهدی شمس متهم ردیف دوم پرونده به ۲۰سال حبس و رد مال تضامنی با بابک زنجانی و فلاح هروی به مبلغ ۶۵ میلیون یورو که باید به بانک مسکن بدهد محکوم شد. حمید فلاح هروی متهم ردیف سوم پرونده نیز به ۲۰ سال حبس و رد مال شامل یک دستگاه خودروی بنز، یک میلیارد هدیه ازدواج دخترش و منزلی در شهرک غرب که از طرف بابک زنجانی به عنوان هدیه به او داده شده بود و دو میلیون دلار سود حاصل از بانک FIIB محکوم شد.

در این میان تاکید مسئولان قبل از اجرای حکم، همواره برگرداندن پول‌ها و اموال بیت‌المال از سوی بابک زنجانی است.

در حال حاضر هر سه متهم در زندان بسر می‌برند و یکی از اتفاقات جدید در پرونده بابک زنجانی صدور کیفرخواست جعبه سیاه این پرونده است.

🔵شهرام جزایری

🔹یکی از چهره های شناخته شده در دستگاه قضایی شهرام جزایری یکی از متهمان اخلال در نظام اقتصادی کشور است. شهرام جزایری ابتدا در سال ۱۳۸۱بازداشت شد و در اوایل اسفند ۱۳۸۵ در جریان انتقال از زندان برای معرفی برخی اموالش، فرار کرد و سه روز پیش از آغاز سال ۸۶ در عمان مجدداً دستگیر شد. همین اقدامِ او حکم زندانش را دو سال افزایش داد. در نهایت، شهرام جزایری که توانسته بود از اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور تبرئه شود، بعد از ۱۳سال از زندان آزاد شد.

🔹تحصیل مال از طریق نامشروع، پرداخت رشوه به دفعات و به افراد مختلف، معافیت از سربازی به صورت متقلبانه، اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی، تصرف غیرمجاز در اموال و وجوه توقیف شده، فرار از زندان و خروج غیرمجاز از کشور، مهمترین اتهامات او بودند.

🔹در مردادماه سال ۹۷شهرام جزایری در حالی که قصد خروج غیرمجاز از مرز را داشت، در گمرک بازرگان دستگیر شد.

سخنگوی قوه قضاییه در همان زمان گفت: باتوجه به نحوه خروج از کشور شهرام جزایری و پیشنهاد رشوه‌ای که داده است قطعاً به پرونده او رسیدگی خواهد شد و به علت سوابقی که از قبل داشته، رسیدگی به این پرونده نیز در تهران انجام خواهد شد و بر همین اساس هم خود نامبرده و هم پرونده‌اش به تهران منتقل می‌شود.

سرانجام سوم آذر ۹۷ کیفرخواست پرونده جزایری صادر شد.

🔵بازداشت سه وکیل دادگستری

🔹یکی دیگر از اتفاقات سال ۹۷ بازداشت آرش کیخسروی و قاسم شعله سعدی دو وکیل دادگستری بود که ۲۷ مردادماه ۹۷ در پی حضور در مقابل مجلس شورای اسلامی دستگیر و به زندان فشافویه منتقل شدند.

🔹پرونده آرش کیخسروی ۲۵ مهرماه ۹۷ به دادگاه انقلاب رفت و ۲۰ آذر ۹۷ دادگاه با آزادی آرش کیخسروی موافقت کرد و شعله سعدی نیز ۱۳ آذر ۹۷ با تودیع وثیقه آزاد شد.

۱۱ آذرماه سال ۹۷ جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده آرش کیخسروی و قاسم شعله سعدی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد. نهایتاً این دو وکیل دادگستری به ۶ سال حبس محکوم شدند.

🔹امیرسالار داودی نیز دیگر وکیلی است که ۲۹ آبان ۹۷ بازداشت شد و سوم بهمن ۹۷ کیفرخواست پرونده او صادر و به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ارجاع شد. این وکیل دادگستری از آن زمان تاکنون در بازداشت بسر می برد.

🔵محمد حبیبی

🔹یکی دیگر از اتفاقات سال ۹۷ تجمع فرهنگیان به مناسبت هفته معلم بود. در این تجمعات محمد حبیبی ۲۰ اردیبهشت ۹۷ بازداشت و اول مرداد سال ۹۷ در شعبه ۲۶دادگاه انقلاب محاکمه شد. نهایتاً پس از محکومیت به حبس و شلاق در ۱۳ شهریور سال ۹۷ به زندان اوین منتقل شد.


🔹🔹ادامه دارد...


✅لینک عضویت در کانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress